URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Personal abans que noves infraestructures (àrea d'esports)

Alternativa | 31 Octubre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A Alternativa consideram que abans de fer noves obres com es planteja amb  a l'actualitat amb les pistes de paddel (tenim demanada i pendent una reunió amb el regidor d'esports) cal assegurar-se de que els serveis de les instal·lacions que ja tenim estem perfectament coberts des del manteniment a la vigilància passant per la informació i l'atenció als ciutadans.

Al darrer ple vam aprovar per unanimitat el canvi de set treballadors de l'àrea d'esports a l'àrea de serveis socials.

Com diu l'informe del tècnic d'esports de l'Ajuntament l'àrea d'esports des de sempre ha estat una àrea amb unes necessitats horàries i de personal molt concretes i que no s'ajusten a l'horari estàndard del personal laboral que és de jornada continua de matí, en canvi, a l'àrea d'esports és indispensable tenir algú amb horari de tarda complint amb unes funcions no tan específiques de manteniment sinó més de control i vigilància pel bon ús de les instal·lacions esportives (abans no hi havia ningú més que el concessionari del bar, cosa totalment inviable en la situació actual). Per aquest motiu en la Junta de Govern del 23 de maig de 2006 s'aprova un trasllat de personal (set persones) que es va adscriure a l' àrea d'esports. A partir d'aquest moment es va establir un sistema de torns amb un sistema complicat de rotacions  i cobrint els dos nuclis de població.

Però el problema real ve donat per les funcions que han de realitzar el capvespres que és més propi de consergeria o d'un auxiliar de serveis que no de tasques de manteniment. Les funcions que haurien de complir els capvespres son les següents:

• Revisió d'instal·lacions.

• Observació i control de moviments.

• Observació i detecció d'anomalies

• Control d'activitats en les instal·lacions

• informació i atenció als clients.

• Qualsevol altre consensuada amb el client, dins dels límits de la seva categoria laboral

Per tot això, i per donar una solució també als dies festius, el personal de la brigada  no s'ajusta al perfil de les necessitats de l'Àrea i el tècnic recomana la reestructuració del personal perquè faci la feina per a la qual van entrar a formar part en el seu moment i desfer el trasllat de personal que es va realitzar en el 2006. D'aquesta manera el personal torna  a la brigada tot i que continuaran vinent per fer el manteniment de les instal·lacions esportives dins el seu horari laboral de dilluns a divendres, i pels capvespres, caps de setmana i festius s'adoptarà altra solució.

Al ple vam demanar per aquesta altra solució i vam veure que l'equip de govern encara no el tenia clar, i que a més a més qui semblava que era els que havien de decidir era el batle i el regidor de personal, no el regidor d'esport.

Les possibilitats que va plantejar el batle són; una segona activitat d'un policia municipal (com per exemple fa el policia municipal que en aquests moment fa feines de zelador d'obres), la contractació d'un servei extern o una col·laboració social (contractar de forma temporal, persones en situació d’atur i perceptores de prestacions per desocupació a les quals l'Ajuntament complementaria la prestació per desocupació).

Esperam que no es tardi massa en donar resposta a les peticions del tècnic d'esport i que el manteniment, control i vigilància de les àrees esportives municipals sigui el més complet possible (inclossos dies festius).Abans de fer noves obres és prioritari tenir en condicions el que ja tenim

La passió que tenen alguns polítics per inagurar ha donat lloc a despropòsits com aquesta fotografie que fa uns dies va ser notícia; 14 polítics van inagurar una rotonda.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb