URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què farà el batle el divendres?

Alternativa | 03 Novembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Una setmana més de lluita per una educació pública i de qualitat.

- El divendres dia 8 es reactiva la vaga a Mallorca coincidint amb la reunió de l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el TIL.

Serà una oportunitat perquè el batle defensi el que s'ha aprovat a Pollença. Precisament al darrer ple vam registrar una pregunta que no es va arribar a contestar:

Defensant el que s’ha aprovat a dos plens i al Consell Municipal Escolar, el batle defensarà a l'Assemblea de Batles del 8 de novembre l’oposició a l’aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL)? - Com expliquen que un Bé d'Interès Cultural com la fabrica de Can Morató no es trobi al Catàleg de Patrimoni. Els grups que van votar a favor de l'aprovació inicial del catàleg tenien coneixement d'aquest fet?

Cal dir que la resposta que ens va donar el batle  al que l'haviam demanat en setembre no ens dona massa esperances de que faci res. Al ple de setembre li vam demanar:

El batle ha expressat a diferents mitjans de comunicació la seva oposició al calendari d'aplicació del TIL però de forma concreta que ha fet en aquest sentit; s'ha reunit amb qualsevol representant de la Conselleria d'Educació o del Govern? S'ha reunit amb altres batles del PP per fer alguna acció concreta? Ha fet qualque petició per escrit?

A la seva resposta el batle va dir que es va reunir amb els representants de l'Assemblea de docents i companys del PP però res de reunions oficials amb la Conselleria d'Educació o del Govern i res de fer cap petició per escrit...

- Continua el degoteig d'equips directius que dimiteixen. Aquesta setmana ha estat el de l'IES Puig de sa Font. Equips que no volen convertir-se en l’instrument que obligui a aplicar polítiques educatives que van contra els principis pedagògics i valors ètics que sempre han defensat com a professors.

- Aquesta també ha estat la setmana de la subhasta d'art solidària que ha aportat 100.000 euros més a la caixa de resistència (Assemblea Docents).

- Aquesta setmana també hem conegut la nova situació dels directors expedientats. Res d'accelerar els expedients com s'havia dit. La nova requalificació de la seva falta no és més que un clar intent de dilatar la resolució dels expedients, ja que implica tornar a començar de nou amb tot el procés i haver de respondre a noves acusacions que no apareixien inicialment.

No hem d'aturar l’esforç de totes i tots en aquesta lluita continua. El conflicte iniciat a principi de curs amb la vaga indefinida segueix obert en tots els seus punts, doncs la Conselleria d’Educació no ha estat capaç d’atendre cap de les 10 reivindicacions que els docents li van presentar a principis d’agost. celeritat als expedients. Aquesta és una prova més de la seva poca voluntat d’enteniment.

La propera cita a Pollença d'aquesta lluita és el diumenge de la Fira dia 10 convocada per l'Assemblea Educativa de Pollença: En suport a la lluita per una educació pública i de qualitat convidam als assistents i mercaders a tenyir la Fira de Pollença de ver tan en les robes com les paradetes.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb