URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cessió definitiva del Centre de Dia

Alternativa | 06 Novembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Avui tenim sessió extraordinària urgent de la COMISSIÓ INFORMATIVA D’ASSUMPTES GENERALS a les 12,00 hores prèvia al ple extraordinari que previsiblement serà dijous (us confirmarem dia i hora tot d'una tenir la convocatòria.

El motiu principal del ple extraordinari és  fer d’una vegada l’aprovació definitiva de la cessió gratuïta del Centre de Dia a AFAMA.

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Ratificació urgència de la sessió

2.-  Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior de dia 24 d’octubre de 2013

3.-  Resolució de reclamacions/al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la cessió gratuïta a l’entitat AFAMA d’una part de l’edifici  municipal destinat a centre de dia i residència per a persones majors i del conveni regulador  

4.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus.

Sembla que l’equip de govern tenint en compte la bona situació econòmica de l’Ajuntament proposa una rebaixa de les taxes de fems. Una bona notícia però que contradiu tel que van defensar fa uns dies a la taxa de noces.


Esperam que l’aprovació definitiva del Centre de dia a AFAMA a sigui el darrer capítol d’una llarga història que va començar amb el pacte de govern UM-UNPI-PP-UMP del 2003 beneït per en Jaume Matas. El Govern invertia 600.000 euros que es pagaran fins 2016, d’un pressupost de 2,300.000 euros, la resta l’ha posa l’ajuntament.  En un principi el centre de dia s’hauria d’haver terminat el  19 de maig del 2007 però entre tractes de favor (article),  crisi i fallides d’empreses i problemes diversos hem arribat al 2013 sense inaugurar el centre. Encara ens recordam de quan al 2007 no s'acceptava la nostra proposta de traslladar el Serveis Socials de Can Candali a altre local perquè anirien al centre de dia que estava a punt d’obrir-se (article)... Ja ha plogut.

Tot aquest retard acumulat ha creat una ansietat per posar en marxa el Centre de dia que ha donat lloc a més errades i que ha posat en evidència el lamentable estat de l’Ajuntament en alguns temes com al Inventari General de Bens de l’Ajuntament (una de les nostres propostes als darrers pressuposts) que no s’actualitza des de l’any 1989!!

Al final s’ha donat la raó a l’al·legació presentada per en Joan Cerdà que al seu dia vam comentar al ple. No procedia fer l'acord d'aprovació inicial de l'expedient de cessió gratuïta a AFAMA fins que la desafectació no s’hagués aprovat definitivament. Tot i que els expedients van lligats no es podien tramitar de forma simultània, tal com es va fet, pel que els requisits d'un condicionen la finalització de l'altre. Quan varem aprovar inicialment la cessió, a l'expedient no podia constar mai la certificació del registre de propietat acreditativa de la naturalesa patrimonial d'aquest bé perquè aquest no es podrà inscriure a dit registre fins que no consti la desafectació definitivament aprovada del mateix. En resum, l'expedient de la cessió hauria d'haver-se iniciat, procedimental i temporalment, un cop finalitzat l'expedient de la desafectaci.

Ara a la fi esperam veure inagurat el Centre de dia per la Fira i posar punt i final a tota aquesta història de despropòsits.

Diumenge us esperam de verd!


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb