URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple extraordinari

Alternativa | 07 Novembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui a les 13:00 tenim sessió extraordinària urgent del Ple. Al llarg del dia publicarem la votació i primera valoració del ple.

 

El que ja podem dir és que no és gens seriós presentar una mesura amb tantes  implicacions com és la subvenció de part de la taxa de fems, l'Ajuntament posarà 300.000 euros, amb tanta precipitació i urgència. Ahir vam tenir la comissió i avui el ple. La mesura sembla purament electoralista; 300.000 euros són molts d'euros per l'Ajuntament que podia dedicar a altres projectes, i en canvi repercutiran poc a la factura dels fems de  cada ciutadà; per exemple poc més de 3 euros als ciutadans con una vivenda unifamiliar o menys de 6 euros als propietaris d'un café bar fins 100 metres. A l'enllaç podeu veure i llegir l'estudi tècnic de la repercussió de les taxes.

 

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Ratificació urgència de la sessió.

Aprovada per unanimitat

2.-  Resolució de reclamacions/al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la cessió gratuïta a l’entitat AFAMA d’una part de l’edifici  municipal destinat a centre de dia i residència per a persones majors i del conveni regulador .

Proposta aprovada

 Aprovada per unanimitat

S'han presentat dues al·legacions un per part d'Afama demanant que el nombre de places del centre siguin les que autoritza l'IMAS; 45 places. L'altra l'ha presentat un ciutadà, en Jaume Cerdà que al seu dia vam comentar al ple. No procedia fer l'acord d'aprovació inicial de l'expedient de cessió gratuïta a AFAMA fins que la desafectació no s’hagués aprovat definitivament. L'expedient de la cessió hauria d'haver-se iniciat, procedimental i temporalment, un cop finalitzat l'expedient de la desafectació.

Estam contents d'acabar una història que va començar al 2003. Hem donat l'enhorabona a AFAMA i sobre tot ens he oferit per tot el que necessitin en un futur.

3.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus.

Aprovada amb 9 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP i 7 abstencions; Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i Malena.

Els costs totals del servei de recollida i tractament de residus del municipi són de  1.641.590,05 € de tractament i 1.629.472,36 € de recollida. L'equip de govern presenta una proposta on l'Ajuntament assumeix 300.000 € de dèficit, recaptant el 91,60% del cost, a diferència de l’exercici 2012, on assumia 0 € de dèficit.

El descompte per la majoria de negocis serà mínim; una mitjana de 0,93 euros anuals. 3,36 euros anuals per les vivendes unifamiliar i 3,92 per les vivendes unifamiliar rustegues. S'invirteixen 300.000 euros en un titular de premsa quan són molt més necessaris per altres temes inclosos alguns que fan referència a la mateixa recollida de fems i que el tècnic ve reiterant des de fa anys als seus informes.

Com vam fer fa dos anys presentarem al·legacions en el sentit indicat a les taxes aprovades avui.

 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb