URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tres-cents mil euros per un titular

Alternativa | 08 Novembre, 2013 00:13 | facebook.com twitter.com

 

Ahir al ple es va aprovar de forma provisional, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus amb els 9 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP i 7 abstencions; Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i Malena.

A la proposta  l'Ajuntament assumeix 300.000 € de dèficit i es fa una petita rebaixa de les taxes de fems (una mitjana de 93 cèntims anuals pels negocis i  poc més de 3 euros anual als ciutadans amb una vivenda unifamiliar).

- Ordenança de fems.

- Estudi tècnics de repercussió de les taxes.

El primer que hem de dir és que la proposta de l'equip de govern ha estat presentada amb males formes, precipitació i urgència. Dimecres vam tenir la comissió i ahir el ple. Com els vam dir tan a la comissió com al ple ens sembla inconcebible que una decisió tan important s'hagi fet d'aquesta forma. El normal seria haver-la debatut i comentat amb tots els grups amb temps i presentar-la a un ple ordinari. Continuam constatant que les noves formes, consens, reunions de les que parlava CiU al  entrar a l'equip de govern brillen per la seva absència.  I comentam que és una decisió important no per la rebaixa que és mínima sinó pel missatge que es transmet; tenim superàvit i ens podem permetre dedicar 300.000 euros a subvencionar la taxa de fems per rebaixar uns pocs euros... Com es podrà dir ara que no hi ha doblers per ajudes socials, per reobrir el centre de turisme ornitològic de la Gola, posar en marxa tot el que deia el pla director del museu, , invertir en les infrastructures de la Cala Sant Vicenç, en patrimoni, fer la feina que falta fer damunt el catàleg de camins...

El segon que hem de dir és que aquesta precipitació és normal ja que es tracta d'una mesura purament electoralista. Amb els 300.000 de subvenció a la taxa de fems el que han fet no és rebaixar la pressió fiscal sobre els ciutadans sinó comprar un titular de premsa. Si ens centram al tema dels fems a Alternativa consideram que el seriós hagués estat invertir aquests 300.000 euros en fer els que es informes tècnics que acompanyen les taxes diuen fa anys per fer aquestes més justes i que ja vam recollir  en part a les nostres al·legacions de fa dos anys (article): fer un estudi per tenir en compte factors de distribució geogràfica (zones de més o menys intensitat turística), revisar les categories en les que es divideixen els productors comercials de residus (per poder fer unes taxes justes i adaptades a la producció real), desglossar al rebut l'estalvi aconseguit reciclant, fer una inversió en quant a adaptació tècnica i tecnològica  per  arribar a unes taxes més justes segons les quals el que contamina paga... Però clar això seria tenir un projecte, pensar en taxes més justes pel futur.

Per suposat presentarem al·legacions a les taxes i esperam una mica de seny i serietat per part de l'equip de govern.


Avui a les 18:00 Inauguració de la XXX FIRA D'ARTESANIA

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb