URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Alternativa | 09 Novembre, 2013 01:23 | facebook.com twitter.com

L'Assemblea de Batles va rebutjat ahir la moció en suports dels docents. Dels batles del PP només la batlessa d'Alcúdia,  Coloma Terrassa, va votar a favor de la moció en suport dels docents, complint el que s'havia votat fins a dues vegades el seu ple (amb el seu vot en contra). Com bé ha declarat la batlessa va actuar en representació de l'Ajuntament  i va complir el deure de defensar allò que s'havia aprovat al seu municipi per "sentit democràtic", encara que ella és favorable al TIL.  O sigui que ha actuat de forma totalment diferent al nostre batle que ni tan sols ha assistit a l'Assemblea,  a pesar de haver-se abstingut i votat a favor en les dues mocions aprovades contra l'aplicació del TIL al ple municipal, i a pesar de que el Consell Municipal Escolar també s'havia declarat contrari a l'aplicació del TIL i  les retallades en educació. Només dos batles, el nostre i el d'Alaró, no han anat a l'Assemblea, ni han enviat a cap delegat. A Pollença el més normal és que hagués delegat en el primer tinent de batle, regidor d'educació i director de col·legi senyor Martí Roca (Lliga). Una actitud covarda i profundament antidemocràtica. El batle ha preferit amagar-se com un estruç abans que anar a Palma a defensar el que demanavam els  ciutadans al que teòricament representa.

Pares, docents i regidors hem demanat a la inauguració de la Fira explicacions al batle sobre la seva absència a l'Assemblea. Les seves explicacions han estat que la moció que es presentava a l'assemblea  no era igual que les que s'havien aprovat a Pollença, que els batles  que l'han presentat no han cercat el consens i inclòs ha tingut la barra de culpar-nos als grups municipals de l'oposició de no haver cercat aquest consens, quan ni tan sols ens havia comunicat que no estava d'acord amb el que es proposava a l'Assemblea, i evidentment nosaltres no tenim veu a la mateixa assemblea. També ha dit que no servia de res el que s'hagués aprovat o no a l'assemblea de batles !!!

En referència a la moció cal dir que va en la línia de de les aprovades a Pollença; demanava la retirada del projecte de Tractament Integrat de Llengües, respectar l’autonomia dels centres i la represa del diàleg per trobar una sortida consensuada al conflicte.

En referència al consens cal dir que el Partit Popular no ha demostrat cap intenció de cercar el consens a aquest tema: la resposta del PP a la petició d'una convocatòria urgent de l'Assemblea de , que es va fer a principi d'octubre, va ser convocada un mes més tard (esgotant el termini donat per la llei). I quan a l'Assemblea  s'ha demanat un recés per debatre una posició que pogués facilitar un acord el PP no l'ha acceptat. A més a més s'ha d'afegir que ha el PP ha vetat l'accés a l'Assemblea d'un representat de la FAPA.

Sigui com sigui totes les explicacions que ens ha donat el batle les hauria d'haver donat a l'Assemblea, és allí on hauria d'haver fet feina  per traslladar i complir els manaments del Ple i del Consell Municipal Escolar.  És a l'Assemblea  on Tomeu Cifre hauria d'haver fet feina. Ningú millor que ell, que s'havia convertit en la veu pública dels regidors teòricament disconformes amb l'aplicació del TIL, per tendir ponts i cercar el consens però va preferir amagar-se a Pollença i no assumir les seves responsabilitats. El que ha demostrat el batle és que ja ens temíem, i que alguns en havien criticat a aquest bloc; totes les seves declaracions i els seus vots als plens no eren més que fum.

Tampoc  podem oblidar a CiU i Lliga, socis de govern del PP. Aquests haurien de reflexionar sobre una de les coses que va dir del batle a les seves explicacions. El batle va justificar el vot a favor de la moció de la  batlessa d'Alcúdia dient que si no el feia perillava la seva cadira. És clar que el batle no té por de que CiU i la Lliga tanquin el pacte de govern per la seva no assistència a l'assemblea.

Fins i tot a al diari ara es pensen que el PP a Pollença té majoria absoluta; "Entre els populars, hi havia també absències significatives com les del batle de Pollença, Tomeu Cifre, i el d'Alaró, Joan Simonet. De fet, tots dos municipis governats amb majoria absoluta pel PP..."

Ahir els portaveus de CiU i Lliga es van posar al costat del batle mentre donava les seves explicacions sense dir res, abans havien dit simplement que lamentaven que no hagués  participat a l'Assemblea i que esperaven que tingués motius de pes per justificar l'absència. Ara veurem que opinen, ens imaginam que a l'igual que el batle demostraran una vegada més que la seva defensa de la llengua, l'educació pública i la seva oposició al TIL no són més que fum, i que s'estimen més mantenir la cadira que tancar el seu pacte de govern.

A Alternativa per Pollença una vegada escoltades les explicacions del batle el tenim clar; Tomeu Cifre no representa als ciutadans de Pollença i el que ha de fer és dimitir.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb