URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Menjau les llenties de la deslleialtat

Alternativa | 11 Novembre, 2013 00:06 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Ahir les "autoritats" amb el batle de Pollença i el vicepresident del Govern, Antonio Gómez,  al capdavant van ser rebudes a la fira, a la seva arribada al poble i al claustre, amb una fort xiulada i amb crits de "vergonya, dimissió..." per la marea verda de Pollença. Entre les autoritats escridassades també hi havia la directora general d'Educació Isabel Cerdà. 

No es pot enganyar a la gent  i esperar que no passi res. El mateixos ciutadans que fins divendres es sentien representats pel batle al conflicte d'educació ahir li van fer arribar el seu menyspreu de forma pacífica però sonora. El divendres el batle va deixar d'estar al servei del seu poble i ,igual que va fer na Bel Cerdà, es van vendre per un plat de llenties i es van posar a les ordres de la minoria extrema que governa el PP.  Aquest cap de setmana se'ls va començar a indigestar el plat de llenties pel que s'han venut,  i al cas del batle ha venut als ciutadans.

Als polítics del PP els hem de deixar clar a cada fira, a cada acte,  a cada inauguració que vagin, a cada poble... que romandre sords davant el clamor de tota la comunitat educativa té les seves conseqüències. Els ciutadans no els pagam per posar plaques amb els seus noms i passejar. Al batle li pagam per anar a llocs com l'assemblea de batles a defensar el que havia decidit el ple i el consell municipal escolar. A la senyora Bel Cerdà no li pagam per a què vagi a menjar canapès a les inauguracions o passejar-se per la Fira, li pagam entre altres coses per fer el que li hem demanat aquest cap de setmana; anar als centres educatius de Pollença a demanar a docents, pares i alumnes el que està significat l'aplicació del TIL. Si  tan convençuda està de les bondats del TIL que deixi d'amagar-se com la resta de la Conselleria d'educació i vengui a una taula rodona a Pollença a explicar les "excel·lencies pedagògiques del TIL".

Sobre la deslleialtat del batle transcrivim l'excel·lent article d'ahir d' en Guillem Frontera a l'Ara Balears

Batles, les llenties de la deslleialtat

Al Diccionari de locucions i frases llatines , d'Antoni Peris, "Vendre's per un plat de llenties" s'explica de la manera següent: "Renunciar a la integritat i als principis en canvi de coses materials". Les coses materials les hem d'entendre de forma generosa: potser la contrapartida al plat de llenties no és directament material, però pot esdevenir-hi en un període de temps raonable.

Quin temps esperen els batles infidels a treure profit de la seva deslleialtat? Quan els posaran el plat de llenties a la taula? Han calibrat el risc que el plat contengui algun element tòxic?

El que sí que és segur és que ja tenen el menyspreu dels conciutadans que en principi s'havien sentit ben representats, quan en el propi ajuntament la majoria s'havia manifestat contra el TIL. Se'n parlava: mira, et deien, mira aquests batles com han sabut mantenir la seva dignitat personal per damunt de les trifulgues polítiques. Eren un exemple per a tothom: batles íntegres, que tenien assumit que estan al servei del seu poble i no a les ordres d'una cúpula de partit allunyada de les persones, aïllada en la seva obstinació ideològica.

Els que formen la cúpula del PP no tenen veïnats. A posta el govern regional sovint sembla que no és d'aquest món. Però els batles sí. Sense veïnats, no hi ha batle. El batle no pot deixar de ser-ho ni un instant: els problemes són immediats, la solució exigeix diàleg i temprança. Si no, el carrer supura discòrdia.

Molta bona gent del país s'havia sentit orgullosa dels seus batles del PP, atents al clamor de la gent, a les veus del poble. La dignitat era l'atribut que els distingia. La dignitat, la integritat, els principis...

Per acció o per omissió, ara la majoria formen una petita guarda de xotets silenciosos, polítics locals que ja no poden mirar la seva gent a la cara, que han de procurar esquivar el contacte directe amb la gent, que hauran de voltar cantó moltes vegades i que sempre hauran d'anar cap baix. I després encara tendran virolles de queixar-se pel desprestigi de la política. Han fet més mal a la imatge dels polítics ells en un sol dia que molts de diputats ociosos en dos anys.

Menjau les llenties de la deslleialtat a la vostra gent. Però no oblideu que us poden causar problemes digestius: coneixeu els cuiners.

A l'Ara Balears podeu veure el vídeo de la protesta a l'entrada al claustre de "les autoritats".

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb