URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditori, pacte ... (respostes de CiU) 1.

Alternativa | 18 Novembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Els regidors de CiU van publicar al seu bloc les respostes a les nostres preguntes que no van poder ser contestades als darrer ple (algunes del ple de setembre i altres del ple d'octubre). Una bona iniciativa  que agraïm. Avui les transcrivim i  comentam.

PREGUNTES CORRESPONENTS AL PLE DEL MES DE SETEMBRE:

Pot el grup de Convergència confirmar o no que el projecte de l’auditori d’en Moneo va ser encarregat per l’anterior batlle Joan Cerdà (els record que anava a la seva llista)?

Sabem que hi havia un conveni entre l’ajuntament i el Consell, però nosaltres no podem contestar aquesta pregunta, si ho volen saber en exactitud, li poden demanar a l’anterior batlle.

Tenin en compte que han tardat més d'un mes en contestar la pregunta i que en Joan Cerdà forma part de Convergència li podiam haver demanat. El mateix Joan Cerdà  ens ha dit que ell en cap moment va encarregar el projecte de l'auditori d'en Moneo.   Per tot això resulta incomprensible que a l'aprovació inicial de pressuposts que van presentar PP-Lliga i CiU teòricament amb el suport d'UMP hagués una partida per pagar el projecte de l'auditori. Recordau que aquella aprovació inicial no es va fer pel vot en contra del regidor d'UMP i després van acceptar la petició de l'oposició de retirar aquella partida.  Els regidors de CiU haurien d'explicar per què van acceptar una partida per pagar un projecte del qual no n'hi ha ni un expedient obert.

Els regidors del PI han valorat la possibilitat de trencar el seu pacte amb el PP a l’Ajuntament?

No, a més no ens correspon als regidors prendre aquestes decisions, són altres òrgans del partit els qui ho haurien de decidir. És cert que ha estat un debat que ha sorgit dins el partit, tant en l’àmbit municipal com autonòmic. A Pollença creim que no podem rompre un pacte quan l’altre partit no ha incomplit cap punt d’aquest. Com ja hem dit si a escala autonòmica es decidís rompre, acataríem la decisió.

No consideren que és incongruent governar amb un partit que per una decisió política d’atac a la llengua catalana ha provocat una vaga indefinida en educació?

Nosaltres en tot moment vetllam perquè es compleixi el pacte signat per Pollença, intentant que es millori dia a dia.

No consideren que sent dos dels seus regidors a més a més directors d’escola la seva situació política resulta prou incoherent?

No, els dos regidors en tot moment han manifestat la seva postura contra el TIL.

 A les respostes és evident que CiU de Pollença ha prioritzat totalment el seu pacte de govern local amb el PP  sobre  el que en teoria és una de les essències del seu partit com és la defensa de la llengua catalana... Cal dir que totes aquestes preguntes les vam fer abans de l'espantada del batle a l'assemblea de batles que ha deixat més evidència la hipocresia dels regidors del PI. Els regidors del Pi sabien que el batle no aniria a l'assemblea de batles però no van fer res per fer-li anar o demanar que delegués en el primer tinent de batle i regidor d'educació, en Martí Roca. Ja no parlem de que podiem haver fet el mateix que la regidora no adscrita que governa amb el PP a Alcúdia i que en paraules del propi batle amb la seva pressió va ser clau per aconseguir que la batllessa del PP votés el que havia decidit el seu ple.

Per què han substituït al personal municipal que esquitxava els camins per empreses privades? Han pres algunes mesures per reduir la utilització d’herbicides?

S’han reestructurat els serveis, camins passa a fer obres (al seu lloc que correspon) i esports passa a dependre de serveis. Es va decidir fer així per agilitat del servei, ara es fa tot de tira, sense interrupcions a la feina, es fa amb molt menys temps i la meitat de preu, també es fa tot d’urna quan surten les herbes, així es necessita menys quantitat de líquid per esquitxar, una primera mesura per anar cap al compliment de la moció en contra dels herbicides, que ja vaig anunciar que hauria de ser de manera progressiva.

 Esperam que la feina sigui repartida de forma equitativa entre totes les empreses del municipi i sobre tot que la moció aprovada sigui complida. De moment no ens consta que en la contractació de les empreses s'hagi tengut en compte l'aprovat al ple. Consideram que si es feia aquest canvi es podia haver aprofitat per incloure en la contractació de les empreses  punts que anassin directament relacionades amb la eliminació progressiva d'herbicides. 

Albercocs i cireres

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb