URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Embullant amb la moció de censura

Alternativa | 20 Novembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Ens va sorprendre que l'altra dia al seu monòleg setmanal a la ràdio el batle tornés a insistir a la seva actitud reptadora dient als grups de l'oposició que si no estam d'acord amb la seva gestió (xerrant de la seva absència a l'assemblea de batles) li facem una moció de censura. Consideram que no és feina del batle dir a l'oposició el que ha de fer o deixar de fer però a més a més cal dir que l'oposició és prou plural. Ens coordinam a l'hora de fer algunes mocions, notes de premsa, al·legacions, feines... però no som "un equip d'oposició" encara que en ocasions sembla que mantenim més contacte i coordinació entre nosaltres que l'equip de govern.

El pitjor del tema és que el batle sap perfectament que encara que volguéssim (i la seva absència a l'assemblea de batles pensam era un motiu per proposar-la) no podem fer una moció de censura com hem explicat ja a aquest bloc, ja que els grups de l'oposició no tenim majoria absoluta al no poder contar amb els regidors no adscrits per fer una moció de censura

Aquesta és la regulació de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General sobre mocions de censura (des de la modificació del 1999):

Artículo 197. Moción de censura del Alcalde.

1. El Alcalde puede ser destituido mediante moción de censura, cuya presentación, tramitación y votación se regirá por las siguientes normas:

a    La moción de censura deberá ser propuesta, al menos, por la mayoría absoluta del número legal de miembros de la Corporación y habrá de incluir un candidato a la Alcaldía, pudiendo serlo cualquier Concejal cuya aceptación expresa conste en el escrito de proposición de la moción.

En el caso de que alguno de los proponentes de la moción de censura formara o haya formado parte del grupo político municipal al que pertenece el Alcalde cuya censura se propone, la mayoría exigida en el párrafo anterior se verá incrementada en el mismo número de concejales que se encuentren en tales circunstancias.

Este mismo supuesto será de aplicación cuando alguno de los concejales proponentes de la moción haya dejado de pertenecer, por cualquier causa, al grupo político municipal al que se adscribió al inicio de su mandato.

 El batle té perfecte coneixement d'aquesta situació per tant la seva bravuconeria només respon a una motivació; embullar als ciutadans i amagar la seva covardia. Com va dir Toni Riera al Ara Balears en referència a l'absència a l'assemblea de batles del nostre batle:

Tomeu Cifre, batle de Pollença, i que s’havia manifestat obertament a favor del diàleg, tot qüestionant l’oportunitat de la idea del TIL, no ha acudit a l’assemblea de batles. Covarda postura. Boqueta molla que parla per dir el que se suposa que pensa, oportunista valentia populista incapaç de sostenir una mà alçada en una votació...Mentrestant, els batles del PP sortien per la porta de darrere. Covards per mostrar la cara davant el seu poble. Valents per demanar vots. Covards per votar en consciència. Valents al seu regne de taifes. Covards davant la mà del poder. Com ha dit Guillem Barceló: “Això només és una nova pedra al camí. La lluita continua”.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb