URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tristesa

Alternativa | 29 Novembre, 2013 12:50 | facebook.com twitter.com

 Al ple d’ahir el batle va evitar la reprovació del ple per la seva absència a l'assemblea de batles, gràcies al vot dels regidors del PI (Lliga i CiU), l’abstenció d’UMP  i utilitzant el seu "vot de qualitat", una ironia més d’aquest procés que ha deixat la qualitat democràtica del ple municipal pels sòls. Si un ple municipal no reprova a un batle que l’ha deixat sense representació poc podem esperar ja de la democràcia municipal.

 ____________________________________________________

A Alternativa per Pollença consideram que la moció de la Lliga i CiU havia estat pactada amb el PP (com va demostrar la votació) per tancar  en fals el tema de la no assistència del batle ni de cap representant de Pollença a l'assemblea de batles. La  moció de la Lliga i CiU no feia una altra cosa que reiterar la posició de l’Ajuntament de Pollença i instar al Batle  a que la pròxima vegada manifesti i voti d’acord amb la postura expressada pel Ple.... Com si hagués possibilitat de tornar a fer una assemblea de batles.  Per a la resta de grups de l'oposició (excepte UMP)  això no és suficient, el que va passar és molt greu, de fet pensam com vam demanar que el batle hauria de dimitir per la seva covardia  al no anar a l’assemblea de batles a defensar el que el mateix havia votat al ple municipal. A més a més consideram que la seva responsabilitat no només era amb els ciutadans de Pollença (que ja era molta) sinó també amb tota la comunitat educativa ja que s’havia convertit en la veu pública del batles disconformes amb l’aplicació del TIL, apareixent  com tal  tan als mitjans de premsa illencs com estatals.  La seva actitud d’amagar-se com un estruç i no anar a l’assemblea resumeix l’estafa democràtica que han perpetrat tots els batles del PP que no van defensar el sentit dels seus pobles a l’assemblea. El 8 de novembre el batle va demostrar que l’educació l’importava un pebre.

També lamentaml’actitud dels regidors del PI (Lliga i CiU) a Pollença, socis del govern del PP, que no van ser capaços o no van voler  pressionar al batle perquè fos a l’assemblea o perquè delegués en ells.  I ahir una vegada més van posar la seva cadira per damunt de les seves teòriques conviccions. Pensam que és inadmissible, poc seriós i totalment incoherent que el PI tingui una postura a aquest tema segon quina sigui la seva situació de poder; als llocs que governa sense el PP o està a l’oposició a favor de la moció de l’assemblea de batles i reprovant als batles del PP (Sa Pobla i Llubi) i on governa amb el PP evitant la seva reprovació (Sineu i Pollença).  Al cas de Pollença a més a més tenim l’agreujat de que dos dels regidors del PI són directors d’escola. Ahir no només van vendre per una cadira als seus ciutadans sinó també als seus companys.

Igualment penosa va ser l’abstenció d’UMP i el discurs del seu regidor al ple. Un partit municipal al qual no li importa que els acords del ple siguin trepitjats no té cap sentit. Unió Mollera Pollencina ha d’entendre que la política és alguna cosa més que fer pistes de paddel i asfaltar carrers. El tema encara és més greu quan les tensions i angoixes, provocades per l’aplicació del TIL a l’Institut Clara Hammerl del Port de Pollença, estan fent patint molt a docents i familíes del Port de Pollença fins el punt de ser notícia diferents dies a la premsa.

En aquest moment ja més que indignació sentim tristesa per veure com es pot pervertir la democràcia d’aquesta forma. Si un ple municipal no reprova a un batle que l’ha deixat sense representació poc podem esperar ja de la democràcia municipal.


1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2013 de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Aprovat. A favor: 9, PP, PI, UMP - En contra: 2, Alternativa – Abstencions: 6, PSOE, PSM, Esquerra i No adscrits

2.- Aprovació, si procedeix, de l’ampliació del termini d’informació pública de l’expedient relatiu al Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic (Expedient núm. 5611).

Aprovat per unanimitat.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’addenda al conveni signat dia 3 de gener de 2011 entre la Conselleria d’Educació i Cultura i l’Ajuntament de Pollença per al finançament de les obres d’ampliació de l’IES Guillem Cifre de Colonya.

Aprovat per unanimitat.

4.- Ratificació, si procedeix, del conveni entre l’Ajuntament de Pollença i la propietat en execució de l’acord adoptat per l’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 29 de novembre de 2012, respecte l’aprovació definitiva del procediment de desafectació del tram del camí núm. 73 Camí de Cala Bóquer, als efectes de formalitzar la seva permuta amb tram alternatiu.

Aprovat. A favor: 9, PP, PI, UMP - En contra: 6, Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra, – Abstencions: 2, no adscirts

5.- Moció presentada pel grup municipal CiUxP de suport de l’Ajuntament a una educació de qualitat i compromís dels representants municipals per defensar aquesta postura

Aprovada. A favor: 8, PP, PI – Abstencions 9; Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No Adscrits.

6.- Moció presentada pels grups municipals PSOE, A, PSM-EN, ERAM i Regidors no adscrits de suport de l’Ajuntament a una educació de qualitat i contra l’aplicació del TIL i compromís dels representants municipals per defensar aquesta postura

Rebutjada en segona votació pel vot de qualitat del batle A favor: 8;Alternativa,PSOE, PSM, Esquerra i No Adscrits – En contra: 8, PP, PI. Abstencions: 1, UMP.   

7.- Aprovació, si procedeix, de la designació de representant municipal membre de l'òrgan rector de l'entitat Urbanística Col·laboradora de Conservació del sector UP-3 del PGOU Golf de Can Porquer i de la constitució en escriptura pública de l'esmentada entitat (Expedient núm. 236/05).

Aprovat. A favor 12: PP, PI, UMP, Esquerra i No adscrits. 5 Alternativa, PSOE i PSM

8.- Aprovació, si procedeix, de l'acord extrajudicial envers el recurs contenciós administratiu interposat per l'entitat Proyectos Urbanísticos DUVA S.L. (Actuacions judicials P.O. 43/2013) – (Expedient núm. 5524).

Aquest punt es va retirar esperam que s’ens donen més explicacions i informació d’aquest tema i que en Miquel Ramón assumeixi les seves responsabilitat polítiques al mateix.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb