URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La lluita continua que no ens trepitjen!

Alternativa | 01 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Continuam amb la nostra secció Pollença crida dedicada a penjar informació sobre la lluita per una educació pública i de qualitat.  La lluita continua que no ens trepitjen!

Informació de http://www.catalunyainformacio.com/ :

El Congrés dels Diputats va aprovar aquest dijous el projecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) únicament amb els vots del PP. Una vegada més ens trobam amb una llei que ha sortit de la imposició i no del consens i que no ha tingut en compte als docents. Es tracta de la setena llei educativa de la democràcia. Durant el debat, els grups de l'oposició han reiterat la seva intenció de derogar la LOMCE quan canviï la majoria parlamentària.

El PP només va acceptar menys d'un 10% de les esmenes que havien fet els altres partits sobre la controvertida llei. Els canvis previstos a la LOMCE a l'Educació Primària i la Formació Professional Bàsica es començaran a aplicar el curs que ve i, de cara al curs 2015-2016, la "llei Wert" s'implantarà a la resta del sistema educatiu, és a dir, als estudis de Secundària i de Batxillerat. D'aquesta manera, teòricament en tres anys estarà implantada tota la reforma. Esperam que al 2015 les eleccions facin possible la seva derogació i es faci d'una vegada una llei partint de criteris pedagògics i des del consens.


 Com sabeu aquesta setmana ha estat notícia la consellera d'Educació i Cultura, Joana Maria Camps que en una compareixença davant la Comissió de Cultura del Parlament, va parlar de l'informe "TREPITJA" quan es refereix a l'informe PISA (sigles que corresponen a Programme for International Student Assessment).

Simplement indignant

 


El passat dijous mentre a Pollença intentavam sense éxit reprovar al batle, la comunitat educativa va tornar obrir els centres per parlar de l'educació. Aquest és el comunicat que va fer la FAPA el divendres:

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

Una vegada més hem demostrat que les comunitats educatives i molt especialment les APIMA no volem assumir el paper d’espectadors, el nostre paper és el de mares i pares responsables i no és pot dir ni més alt, ni més clar.

Una vegada més ens podem sentir orgullosos de pertànyer a un col·lectiu que està demostrant a la societat la fortalesa de les seves conviccions, malgrat el maltracte continuat del govern. Per qui no ho sabia encara, ha quedat clar que nosaltres no vendrem a cap preu l’educació dels nostres fills i fills.

Una vegada més ha quedat clar que PENSAM i que COMPARTIM les nostres idees, dues accions sembla que resulten especialment perilloses per qui ens vol IMPOSAR el seu criteri perquè pensar i compartir ens fa forts.

Una vegada més hem demanat seny i consens als nostres governants, que ho són de tots malgrat governin per una minoria. Hem demanat sensibilitat i capacitat de gestió i ho hem fet com nosaltres sabem, des de la serenitat de la paraula raonada i madura de quasi dos anys de mobilitzacions. Sense escridassar però amb contundència hem tornat a dir: “PROU

Potser les energies no són les mateixes però tenim tan clar com el primer dia que no acceptam imposicions, que no volem ser espectadors, que volem mantenir els nostres drets fonamentals intactes i que volem la millor educació pels nostres infants.

Per tot això, des de FAPA Mallorca, que som tots, vos volem donar l’enhorabona pel compromís, per la feina que heu fet i per la que segur continuarem fent plegats, cercant els camins que ens permetin canviar aquesta situació i retornin l’estat d’equilibri i estabilitat a les nostres comunitats educatives.

Les famílies no defallirem, no podem, perquè hi va l’educació, el futur i la vida dels nostres infants.

Enhorabona i recordau que el futur sempre està per escriure.

28N a la premsa

 

A continuació enllaços 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb