URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font de Plaça restituïda

Alternativa | 09 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

La setmana passada a la fi la font de la Plaça  ha estat restituïda, encara que no hagi estat al seu lloc original. A Alternativa per Pollença mostram la nostra satisfacció pel final d'un tema que hauria d'haver estat senzill i que ha necessitat de dues mocions, nombrosos informes... i al que finalment s'ha demostrat que el ple municipal i l’interès general es troben per damunt de les amenaces i interessos d’un particular.

 Aquest és el final d'una història rocambolesca que es va iniciar al 2010 quan  per les obres "de reforma i de rehabilitació" de Can Teresa es va acordar el desmuntatge de la font del segle XIX  pel regidor de serveis i va ser retirada per la brigada municipal, pel perill que suposava la caiguda del mur de la façana  de la plaça de Can Teresa. El més increïble és que a la llicència no s'havia contemplat cap condició específica respecte a la  font i es va permetre obrir un portal al lloc on s'ubicava la mateixa. Una vegada acabes les obres la font va acabar a un magatzem municipal on ha estat anys.

 Davant la inactivitat de l’Ajuntament amb aquest font i altres que han desaparegut dels seus llocs original (especialment l’aixeta del carrer Mena que va ser destruïda per les obres fetes per un particular) el PSM va presentar una moció a la passada legislatura, març de 2011, demanant la reposició de les aixetes municipals desaparegudes al seu lloc original. La moció va ser aprovada per unanimitat. Però passen els mesos i res de res. Canviam de legislatura i de govern, i a Alternativa per Pollença reiteram una vegada sí una altra també als plens el compliment de l’acord del ple ... Finalment al ple de setembre del 2012 presentam una moció   demanant recuperar les fonts del municipi  (aprovada amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció de la Lliga). La moció especificava que s’havia de complir abans de finalitzar l’any 2012. Mentre es succeïen els informes de l'arquitecte municipal i inclòs una denúncia del  propietari de Can Teresa al batle per presumpte delicte de prevaricació administrativa.  

 

Amb l'aprovació de la nostra moció es donava per fet que s'instalaria la font abans de finalitzar el 2012:

 

Pero va finalitzar el 2012 i la font no es possava. Ja al 2013 una de la partides pressupostàries que  vam proposar, i es va acceptar, va ser per realitzar les mocions aprovades i incloïa 3.000 euros per a la col·locació de les fonts.Això ha permet restaurar la font i millorar el seu aspecte abans de la seva col·locació el més a prop que ha estat possible del seu lloc original.

 Ara esperam el compliment de la resta de les mocions aprovades i  que es facin fer les passes oportunes per aconseguir la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Mena, destruïda arran de les obres fetes pel particular, fent extensiva aquesta reconstrucció a tota la xarxa d’aixetes del municipi, incloent-hi tots els elements integrants de les mateixes, això és, la pedra, el mares, etc.

 Anteriors articles

- Que no es perdi l'empenta del passat.

- Una font a un país civilitzat.

- Article al blog d'ARCA. Associació per a la Revitalització dels Centres Antics

- Dues mocions de patrimoni que no s'haurien de presentar

- El serial de la font ha d'acabar abans que l'any

 


 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb