URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Qui te doblers vola i qui no en té rodola: desigualtat creixent. Redistribució = 0.

Alternativa | 14 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui un article del nostre company Mariano Moragues . Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

El pa del món basta per tothom i malgrat això la fam empeny a mig món. Però els farts no coneixen els dejuns. La desigualtat creix més a Espanya que a qualsevol país d’Europa i el FMI diu que està “en màxims històrics”. Segons Caritas 3 milions de persones a Espanya viuen amb 307 euros al mes i a Mallorca una de cada 4 es troba en situació de pobresa. Per altra banda, oh misteri!, el Credit Suisse diu que el 2012 va augmentar en 47.000 el número de milionaris d’Espanya (el 2013 ja són 402.000) i mentrestant tenim sis milions d’aturats i el terme mitjà del poder adquisitiu dels treballadors en un any ha davallat un 5%.

Al President del Banc d’Espanya el sou interprofessional de 645 Euros li sembla alt, però el sou mitjà del personal del Banc en guanya 6.700 al mes (deu vegades més; el president de Telefónica 266 més;  Florentino  Pérez 157 vegades més i estira que ve peix). Per més inri, la banca a setembre del 2013 ha guanyat més de 7.000 milions. Idò, que vos pensàveu! Això és un món ben repartit. Hi ha gent que sap aprofitar les caigudes dels altres i fa hora per llego. El cert és que les diferències salarials d’escàndol existeixen perquè els sous baixos possibiliten els alts.

Així creix un avenc entre l’extrema pobresa i l’extrema riquesa; creix la desigualtat enviant a filar estopa a l’equitat i l’estat de benestar. Ja se sap, mal d’altres rialles són. I si pegam a ca nostra, deu reals del mateix: “la fortuna acumulada pels nostres hotelers (Fluxà, Escarrer, Barceló, Riu i Matutes) equival al salaris rebuts per ¡tots! els treballadors de Balears en una any” (M. Vallés) i encara que hem tengut un any record de turistes, aquests hotelers han disminuït personal i han pagat sous més baixos. Així ret, eh?. Al Papa, aquest pic la raó li vesa quan diu que “hem de dir no a una economia de l’exclusió i la iniquitat; “aquesta economia mata”; és “la tirania invisible del capitalisme”.

                                                           Mariano Moragues Ribas de Pina

 Albercocs i cireres

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb