URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passant comptes del 2013

Alternativa | 18 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui un article del nostre company Mariano Moragues . Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

 

Estam començat a sortir de la crisi diu el govern per pa i per sal. Alguns ja fa estona que se’n duen el bessó, perquè els mercats no són “gilipollas”, com diu Montoro. Però ja m’explicaran com en sortirem de la malmenada que han donada a la immensa majoria de la gent i la reculada que ha pegat l’estat de benestar. Veiem una llarga llista incompleta del desastres que ens ha dut el gloriós govern nacional per alegria dels seus votants. Sols amb un curt enunciat, per acurçar raons, i tothom ja sabrà de què anam. Peguem llavors una mirada de conjunt i es veurà la magnitud del desastre.

Atur monstruós. Retallades fortes en els sectors claus d’educació i salut. (Afavorint privatitzacions). Rebaixa de les pensions amb allargada de la vida laboral i més anys de cotització. Retallada del sou als funcionaris. Reforma laboral que rebaixa els salaris, contractes fems, facilitats per engegar personal, abaratiment de l’engegada, precarietat, retallades de drets... (Allò que anomenen flexibilitat laboral i competitivitat, i queda molt millor). Atacs als sindicats. Pujada general de l’IVA del 18% al 21% que fer sobre tot als pobres; des del setembre fins i tot morir-se resulta un 13% més car. Per morir-vos, esperau a la recuperació econòmica. Una bufetada a serveis culturals, amb la pujada del 8% al 21%. (És que “tanta cultura fa oi”, com digué uns dels nostres polítics). Control polític per part del PP del T. Consitucional, del Suprem, del CGPJ i del Fiscal General, perquè quedi clara la independència de la justícia. Democràcia segrestada, amb la dictadura de la majoria parlamentaria i el bipartidisme; lluny de cap consens, ni tan sols per una cosa tan important una llei educativa; recentralització del poder i de les decisions del poder: llei Wert, llei de reforma del Ajuntaments, pèrdua de competències de les autonomies...

Foment de les privatitzacions: Salut, aeroports, seguretat... i també esperau un poc alguns estan esperant el caramel·lo de les pensions. ¿Serà per redistribuir als pobres o per engreixar als de sempre?. Manipulació dels informatius de la TV pública i programes alienants a hores punta. Llei repressiva, anomenada de “seguretat ciutadana”, ¿quina seguretat i de quins ciutadans? Pujada de taxes universitàries i menys beques, per afavorir l’igualtat d’oportunitats. Preferents, desnonaments, ridícul amb la llei Parot, concentració de la banca, corrupció a balquena, terrible creixement de la desigualtat, més por que mai, 40.000 espanyols han hagut de partir per omplir el gavatx...Tot això i molt més ben embolicat dins cinisme i mentides.

Estam sortint de la crisi diuen, però el desgavell creat és tan gros que sols per tornar on érem costarà des prebe, durà temps i cremar-hi molt d’oli i deixarà molta gent esmorrellada. I ell que ho vegem, va dir un cego. ¿Hauran après res els votants?

Mariano Moragues Ribas de Pina

Albercocs i cireres 

 


 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb