URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Al·legacions per unes taxes de fems més justes

Alternativa | 19 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A les noves taxes de fems l'Ajuntament assumeix 300.000 € de dèficit amb una motivació clarament electoralista i populista. A Alternativa per Pollença hem registrat al·legacions demanant invertir el que demanen els informes tècnics fa més de cinc anys per aconseguir unes taxes més exactes i justes al 2015.

- Ordenança de fems.

- Estudi tècnics de repercussió de les taxes.

- Article: Tres cents mils euros per un titular

_______________________________________________________________

L’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus va ser aprovada de forma provisional al ple extraordinari de novembre, amb els 9 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP i 7 abstencions; Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i Malena. A la mateixa l’equip de govern proposa que l’Ajuntament assumeixi 300.000 euros de dèficits, el que suposa una rebaixa mínima de les taxes (una mitjana de menys d’un euro anual pels negocis i  poc més de 3 euros anual als ciutadans amb una vivenda unifamiliar).

Fa anys (al manco des de 2008) que els estudis tècnics de repercussió de les taxes de residus demanen tota una sèrie de canvis per tenir unes taxes més justes, sense resposta ni dels anteriors equip de govern ni de l’actual.. Pensam que ja que ja que tenim 300.000 euros possibles per invertir al tema de fems ha arribat el moment de fer cas a les peticions dels tècnics i no en fer una rebaixa mínima de les taxes per poder vendre-la a les eleccions. Necessitam taxes més justes no estalviar un euro o tres a l’any.

S’ha de fer una revisió a fons de les categories en les que es divideixen els productors comercials de residus, tenint més en compte factors de distribució geogràfica i intensitat turística. Igualment demanen reestructurar la classe de contribuent “ALTRES COMERÇOS ACTI” una categoria heterogènia i poc concreta de contribuent.

Fa anys que els informes tècnics diuen que és imprescindible, per tal de disposar d’un efecte real en quant a la gestió selectiva, que els usuaris domèstics puguin veure desglossat en el seu rebut allò que s’estalvien gràcies a ala fracció que es gestiona selectivament. Igualment diuen que és altament necessari dotar de sistemes automàtics de seguiment i pesatge als serveis de recollida de fraccions selectives per donar un rigor tècnics als descomptes. També s’hauria de dotar dels mateixos sistemes a la recollida de rebuig de tot el municipi.

En definitiva el que ha de fer l’equip de govern és una inversió tècnica i tecnològica, per aconseguir unes taxes més justes fonamentades en el principi qui contamina paga. Per això hem presentat les nostras al·legacions demanant dedicar els 300.000 euros de dèficit de les taxes que estava disposat a assumir l’Ajuntament als aspectes indicats i argumentats durant anys pels estudis tècnics. Seguint els criteris tècnics a l’hora d’invertir aquests 300.000 euros i amb la finalitat. Esperam una mica de seny i serietat per part de l'equip de govern i que accepti les nostres al·legacions per aconseguir unes taxes més exactes i justes al 2015.

 

A continuació les al·legacions

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb