URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Algunes claus de la legislatura

Alternativa | 30 Desembre, 2013 00:02 | facebook.com twitter.com

 El canvi d'any és un bon moment per reflexionar sobre les claus d'aquesta legislatura.

UN BATLE AUTORITARI

            Els resultats electorals van donar clarament la responsabilitat de formar govern a l PP amb 5 regidors,  però amb l’obligació de cercar consens amb altres forces polítiques. Tot i un començament de legislatura més o manco tranquil, el batlle ha anat mostrant la seva naturalesa   autoritària a mesura que passa el temps. Això s’ha evidenciat, entre altres coses, amb l’incompliment  de les mocions aprovades per el ple, amb actuacions com  l’intent d’anomenar unilateralment a la número 6 del seu grup com a secretària personal o la  desautorització  de la tinent batlle en el tema del festival, la presa de decisions unilaterals en el tema del Festival o la manca de reunions en la confecció dels pressuposts.  El batlle ha mostrat clarament la seva incapacitat per el consens ja que senzillament no hi creu i l’entén simplement com una eina estratègica per assolir els seus objectius particulars. Això ha fet que no sols tingui problemes amb la oposició o dins el seu equip de govern, sinó que també ha creat fissures en el seu propi partit.

 

CREACIÓ DEL PI

            La creació del PI, fruit de la fusió  dels partits CXI i Lliga, va crear una divisió dins el grup de la Lliga a Pollença que va acabar amb la sortida del partit de dos dels seus regidors que passaren a convertir-se en regidors no adscrits, deixant com a representant de la Lliga i tinent de batlle al número tres, Martí Roca.

            Això va donar a una situació surrealista durant uns mesos amb dos regidors de CXI (a l’oposició) i un de la Lliga (al govern) que  compartien el projecte polític del PI (Proposta per les Illes). Aquesta situació va finalitzar en agost amb l'entrada dels regidors de CiU a l'equip de govern, però això no ha significat que el PI hagi seguit jugant a dues bandes com s'ha demostrat amb el conflicte d'educació.

UN PLE HETEROGENI

            Els resultats electorals van deixar una representació al ple molt heterogènia   amb representats de vuit forces polítiques. Això obliga a tots a fer un esforç de consens  que  de moment sols s’ha realitzat des de l’oposició, que ha mostrat reiteradament la seva capacitat de coordinació, fins al punt que ha aconseguit en diverses ocasions fer recular les iniciatives autoritàries del batlle. Però l’oposició no es un grup homogeni, sinó que hi conviuen filosofies  i maneres molt diferents d’entendre la política. 

 

QUÈ POT FER ALTERNATIVA

            La heterogeneïtat del ple juntament amb les complicacions sorgides per la creació del PI i la sortida dels regidors adscrits dificulten plantejar una moció de censura (els vots dels regidors no adscrits no computarien). Tot i això, una moció de censura no consisteix sols en treure al batlle: s’ha de consensuar un programa de govern i tenir la confiança  suficient per crear un vertader equip de govern. La nostra filosofia difícilment seria compatible amb un pacte de govern amb partits com UMP . Alternativa és conscient que amb sols dos regidors és molt complicat liderar una alternativa política coherent amb els nostres valors. Per això seguirem treballant com sempre, plantejant propostes, denunciat irregularitats  i contribuint amb el nostre esforç i exemple a un canvi de consciència dels ciutadans que no sols faci impossible un altre govern del PP sinó que possibiliti un vertader canvi cap una democràcia real.

 

 


 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb