URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No a la privatització de la gestió del port

Alternativa | 11 Gener, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

El que havia estat un remor des del inici d'aquesta legislatura sembla que serà una realitat al 2014; Ports de Balears durà a terme el procés de privatització de  la gestió de tots els ports de gestió autonòmica, un total de 17 ports (14 a Mallorca, 2 a Menorca i 1 a Eivissa) entre els quals hi ha el del Port de Pollença. D'aquesta forma el Partit Popular segueix desmantellant tot el que és públic per donar negoci a empreses privades. Un saqueig del que és de tots en  benefici d'un pocs.

A Alternativa per Pollença hem estat sempre molt crítics amb la gestió de ports: opacitat, irregularitats a cessions i concessions, oposicions guardamolls, manca de serveis, preus, amarraments... Al seu moment ens vam reunir amb el vice-president de Ports  per demanar-li canvis  i sobre tot que  es prioritzessin els serveis sobre els negocis, especialment invertint en seguretat i medi ambient... Tot el contrari del que passarà si se privatitza la gestió.

Fa anys que la situació econòmica a l’empresa pública Ports és molt crítica i no permès fer miracles, ja que aquestes empreses públiques han estat utilitzades políticament oblidant la gestió econòmica.

Però igualment consideram que la solució de Ports no passa per la privatització de la gestió sinó per una millora de la seva gestió pública. L'Executiu vol aplicar el que ha fet al port esportiu  de  Calanova, que poc té a veure amb el Port de Pollença, on la majoria d'embarcacions són d'esbarjo familiars. Davant les primeres protestes Antonio Deudero, el director general de Ports  ha declarat que els vaixells de petites eslores, de fins a 7 o 8 m, tindran una tarifa d'amarrament popular... Ja sabem com funciona el Partit Popular abans de les eleccions diu una cosa i quan governen fan altra. Estam segurs que si es privatitza la gestió de ports hi haurà un encariment important de les quotes de amarrament, encara que segurament esperaran a passades les eleccions.

  Per això reclamam el manteniment de caràcter públic de Ports

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb