URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dijous al ple cal mostrar el nostre suport a Jaume March Serra

Alternativa | 24 Gener, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir es va fer pública la notícia de que la Conselleria d'Educació ha obert un segon expedient per falta molt greu al pollencí  Jaume March, director de l'Institut de Marratxí, que ha quedat suspès cautelarment de les seves funcions. Els expedients oberts a Jaume March com abans als directors de Menorca no tenen altra finalitat que coaccionar als docents.

El motiu d'aquest segon expedient és que March havia iniciat un procediment disciplinari contra l'alumna que el va denunciar per "vulneració del dret a l'educació"  amb un enregistrament d'amagat en horari lectiu. Aquesta alumna es donà de baixa de l'esmentat institut i, avui per avui, cursa estudis en un altre centre educatiu..

Precisament els grups de l'oposició (excepte UMP) a proposta d'Esquerra hem registrat una moció conjunta per debatre i votar al proper ple del dijous 30 per donar suport a Jaume March després de l'obertura del primer expedient. Ara més que mai esperam que la majoria del ple doni suport a la moció i que els ciutadans amb la seva presència al ple mostrin el seu suport a Jaume March.

Aquesta moció demana l'adopció dels següents acords:

PRIMER. L’Ajuntament de Pollença expressa el seu suport al ciutadà pollencí, Jaume March Serra, i expressa el seu reconeixement a la seva trajectòria com a docent i al capdavant de la direcció de centres educatius.

SEGON. L’Ajuntament de Pollença rebutja l’obertura de l’expedient per falta molt greu a Jaume March Serra i manifesta el rebuig a la política de confrontació i de persecució dels dirigents de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

TERCER. L’Ajuntament de Pollença farà arribà aquest acord a la Conselleria d’Educació i cultura del Govern de les Illes Balears, a la seva Direcció General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans i a l‘actual director de l’IES Marratxí, Jaume March Serra.

 

 

 

 I aquesta és la nota de premsa conjunta que hem fet els grups que presentam la moció:
 
Els grups municipals d’Esquerra Republicana,  Alternativa, PSOE, PSM  i  els dos regidors no adscrits hem presentat al ple de l’Ajuntament de Pollença una moció  de suport a Jaume March Serra i de rebuig a la política educativa del Govern de les Illes Balears.
 
El passat 19 de desembre de 2013, a Jaume March Serra, nascut a Pollença, professor de Geografia i història, amb una extensa experiència docent i una àmplia trajectòria en càrrecs directius, se li va obrir, per part de la direcció general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, un expedient per falta molt greu d'haver conculcat el dret a l'educació i per manca de neutralitat durant la vaga de docents.
 
            La denúncia fou presentada per una alumna del centre del qual March és director, l'IES Marratxí, i que anava acompanyada del seu pare. Respecte a la falta de neutralitat, sembla que es va fonamentar en una afirmació de Jaume March, en resposta a una pregunta de l'alumna sobre quan acabaria la vaga. La resposta del director va ser que quan la conselleria s'assegués a negociar (en aquell moment encara no s'havien iniciat les negociacions) i que, per tant, dependria de les pressions que fessin els diferents estaments de la comunitat educativa. Precisament, una de les funcions dels directors és la resolució de conflictes i, en aquest sentit, el senyor March únicament va informar de com es podria resoldre aquest, particularment.
 
Els grups sotasignants de la moció consideram totalment improcedent i fora de lloc l'expedient obert a Jaume March Serra, tant per les moltes irregularitats administratives i procedimentals que s'han comès en la seva apertura com pel fet que resulta evident, i suficientment provat, que en tot moment aquest ha actuat dins la legalitat i fent un ús absolutament responsable i procedent del seu càrrec directiu.
 
            Resulta igualment indignant que la conselleria utilitzi mitjans tan dubtosos, amb intencions com a mínim sospitoses i parcials, que l'únic que fan és provocar  més malestar i confusió entre els docents, i que acaben afectant encara més el desenvolupament d'un curs ja prou trasbalsat per l'aplicació interessada i molt ambigua d'un TIL sense cap consens i discutit per tota la comunitat educativa.
 
Per això, volem que l’Ajuntament de Pollença expressi el seu suport al ciutadà pollencí, Jaume March Serra, i expressi el seu reconeixement a la seva trajectòria com a docent i al capdavant de la direcció de centres educatius. A la vegada també mostrar el rebuig a l’obertura de l’expedient per falta molt greu i a la política de confrontació i de persecució dels dirigents de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.
 
El 7 de gener els docents van fer vaga i van expressar el seu suport a Jaume March pel primer expedient obert
 
 
 
A la continuació de l'article teniu la moció (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb