URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Campanya promoció productes locals

Alternativa | 04 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar per unanimitat la moció (la teniu a a la continuació de l'article) que vam proposar des d'Alternativa per promoure els productes locals i de proximitat i que va ser signada també per PSOE, ERAM Regidors no adscrits. Al mateix ple també va ser signada per UMP, igualment el PSM va indicar que la signaria. Al debat Tomeu Fuster va proposar una esmena per posar una partida pressupostària per aquest tema, per part de l’equip de govern es va indicar que s’havia posat una partida de 30.000 euros per la promoció del comerç local. Després de l’aprovació per unanimitat de la moció cal que una part es dediqui  a la  campanya de promoció de productes locals  que s’ha aprovat per unanimitat.

Fa anys que els productors i distribuïdors locals fan campanyes. Per exemple la cooperativa pagesa comercialitza la seva pròpia marca, “Mé de Pollença” i ara l'Associació d'Artesans de Pollença gestionarà la torre dels jardins Joan March on crearà un aparador permanent en el qual mostrar els seus dissenys. El que proposavam i es va aprovar per unanimitat és fer la promoció dels productes locals de proximitat de forma més coordinada i programada. Es tracta de promocionar productes de quilòmetre zero, productes de qualitat que donen vida al nostre municipi, fent que els doblers es reinverteixin  en el mateix municipi, creant així nous llocs de treball.

Es tracta de buscar sinèrgies entre diferents sectors vinculats amb el producte local: producció, elaboració, comerç, restauració i turisme. Tot plegat permet un desenvolupament rural integrat amb un eix comú: el producte local.

El primer que caldria seria identificar tots els productors (agroalimentaris, artesans...) i els productes locals i detectar les seves necessitats.  I després l’Ajuntament hauria d’afavorir el treball en xarxa i l'associacionisme en el sector:


• Facilitar eines als elaboradors i productors per promocionar i comercialitzar el seu producte.
• Sensibilitzar i donar valor als productes locals de qualitat i artesans i identificar-los no només com a productes de qualitat sinó també com un símbol de cultura i identitat del territori.

• Vincular els sectors agroalimentari i artesanal amb la restauració, el comerç i les rutes turístiques de la zona amb l'objectiu final d'induir un desenvolupament rural integrat.
• Incrementar el creixement econòmic de les activitats agroalimentàries i artesanals, donar suport als emprenedors en el seu impuls inicial i facilitar la creació de noves accions empresarials que girin al voltant de l'eix principal del projecte.

Hi ha municipis on per exemple s'han introduit productes locals als menjadors escolars, fent a més a més unitats didàctiques, utilitzant mitjans audiovisuals, per transmetre tot el que hi ha darrere del producte local; la seva qualitat, la traçabilitat, l’impacte socioeconòmic i la seva influència directa  sobre el paisatge del territori; a més de fer reflexionar el consumidor i donar criteris suficients perquè en la propera compra elegeixi el producte local...

És una iniciativa que ens beneficia a tots i potencia tot un sector estratègic de la nostra economia.

Exemple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp que ha creat un segell identificatiu per als Productes Locals de Qualitat que facilitarà el reconeixement del producte com a «producte local» sota tres premisses bàsiques: la qualitat del producte, la pertinença al territori i la tradició en l’elaboració. Per part de l’Ajuntament hi ha el compromís de promocionar el producte, així com de donar-hi suport per a la seva comercialització.

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb