URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Multes adaptades a Pollença ?

Alternativa | 10 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem comparat l'Ordenança per garantir i fomentar la convivència cívica que es vol posar a Ciutat  amb l'Ordenança de seguretat i convivència ciutadana de Pollença.  A les dues s'ha fet l'aprovació inicial i  cal  resoldre les al·legacions. Com sabeu a Alternativa hem demanat la seva retirada. 

La comparació de les dues ordenances, la de Ciutat i la de Pollença,  ens continua demostrant que  la nostra ordenança no és resultat (com va dir la regidora de policia, na María Buades) de que  "l' Ordenança de policia i bon govern actual  no té un règim sancionador propi ". L'ordenança de Pollença com la de Ciutat i les que en aquest moment s'han aprovat i estan pendents d'aprovar a nombrosos municipis de l'Estat (només haveu de posar "ordenança civisme" al google per comprovar-ho) responen  a una estratègia global del Partit Popular a la que va unit l'avanprojecte de llei orgànica de seguritat ciutadana que preparà el govern centra. O sigui la nostra ordenança és una eina ideològica del Partit Popular i no respon a necessitats específiques de Pollença. 

La regidora de policia  va justificar l'ordenança dient que ara "ens hem de regir per lleis estatals que en la majoria d’ocasions contemplen sancions molt elevades”  i que l'ordenança que proposaven “no és una norma punitiva sinó que persegueix substituir les multes per treballs en benefici de la comunitat”. Això com ja vam dir no és cert,  ja que la substitució de multes per treball només és una possibilitat que dependrà de la decisió de l’Ajuntament, sense especificar res més. Ara a més a més al comparara  el règim sancionador de l'Ordenança de Pollença (teòricament no punitiva) amb la de Palma hem pogut comprovar que les multes que es poden posar a Pollença són molt més elevades que les que es poden posar a una ciutat com és Palma

 

LLEUS

GREUS

MOLT GREUS

       

POLLENÇA

FINS A 750

750 a 1500 euros

1.500 a 3000

PALMA

100 a 200 euros

200 a 400 euros

400 a 600 euros

Per exemple l’ús inadequat de l’espai públic per a jocs de pilota, monopatins... que pot arribar a ser una infracció greu  al cas de Pollença si se utilitzen elements del mobiliari urbà; a Palma seria multat amb un màxim de 400 euros mentre que a Pollença pot arribar-se als 1.500 euros. La negativa a submistrar dades a funcionaris actuants, en compliment de les seves labors d'inpecció, control o sanció a Pollença es poden multar fins a 3.000 euros, mentre que a Palma es multarien com màxim amb 600 euros

 La regidora va dir  que l'ordenança havia estat adaptada a Pollença, ens hauria d’explicar en que ha consistit la seva adaptació quan les multes es multipliquen fins a 5 respecte  a les d’una gran ciutat com a Palma

A Alternativa per Pollença reiteram la nostra petició de que es retiri el projecte d’aquesta ordenança totalment

Protesta a Ciutat contra la seva ordenança

 

 A Pollença s'ha creat una plataforma contra l'ordenança

Article i imatge de "Tal com raja" 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb