URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reclamant el cèntim sanitari

Alternativa | 18 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença hem registrat una moció demanant que l’Ajuntament reclami la devolució del “cèntim sanitari” de manera conjunta amb altres municipis i posar-se a disposició dels ciutadans per poder sol·licitar la devolució del cèntim sanitari.

__________________________________________________________________________________

Tenint en compte que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha emès una sentència en que declara incompatible amb la legislació comunitària el denominat “cèntim sanitari” sobre els hidrocarburs i que la seva sentència té caràcter retroactiu consideram que és el deure de l’Ajuntament recuperar els doblers públics que s’han pagat de forma injusta.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Es calcula que les empreses i particulars a les Balears poden reclamar fins a 200 milions d'euros corresponents al tram estatal de l'impost, en vigor  entre 2002 i desembre de 2012, i 28 milions més de l'autonòmic  (4,8 cèntims per litre entre l'1 de maig de 2012 i el final del 2012).  Cal dir que el Govern balear del PP va introduir el seu tram quan ja havia nombrosos indicis que apuntaven a la il·legalitat de l'impost.

Segon alguns misser existeixen arguments per defensar la devolució  des de gener de 2002 fins desembre de 2012 (i no únicament respecte als darrers quatre anys no prescrits). L'instrument jurídic seria una reclamació d'ingressos indeguts entre  març de 2010 fins desembre de 2012 (anys no prescrits) i a través d'una reclamació patrimonial per a les quantitats de 2002 fins febrer 2010.

 

En aquest moment ja ha hagut peticions dels grups de l’oposició de la recuperació del cèntim sanitari al menys a tres municipis de Mallorca; Artà, Manacor i Sa Pobla,

El que demanam a la nostra moció és calcular les xifres que es poden reclamar, procedir a la seva reclamació si s’escau de manera conjunta amb altres municipis i posar a disposició dels ciutadans els serveis d’informació municipal i formularis per sol·licitar la devolució.

El jueves

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb