URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desastres diversos i convocatòries

Alternativa | 21 Març, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple no va haver temps de contestar precs i preguntes, avui comentam precs, preguntes i dels anteriors plens  que encara no haviam publicat.

PREC

Insistim al regidor d'esports en que canviï la decisió de destruir el camp de futbet municipal del Port de Pollença que es va realitzar fa quatre anys per construir pistes de pàdel. L'argument donat de que són infrautilitzades el que hauria de fer pensar als regidors responsables és  com dinamitzar-les (el futbet no és un esport precisament minoritari). Pensam que si es realitza la destrucció del camp de futbet ens trobarem davant un clar exemple de malversació de fons públics.

És al·lucinant i  un absurd destruir una instal·lació esportiva construida fa res. A més a més per fer unes pistes de pàdel que no són imprescindibles (a pesar de que sigui l'esport que practica la directiva d'UMP) i quan hi ha altres espais municipals on es podien posar aquestes pistes (al costat de la piscina, al costat dels vestuaris del camp de futbol d'eu moll...). Tudar doblers públics d'aquesta forma no té perdó.

Article sobre el tema

 

 

 

Preguntes

- Seria possible que ens enviessin o donessin, com es fa amb les llicències d'obres, un llistat d'entrades i sortides del registre mensual? A altres municipis es fa.

El batle va respondre que són moltes i que es mirarà si es poden filtrar i passar.

A Altres municipis es fa, no és tan complicat i és una eina molt útil de control dels partits de l'oposició. Pel to de la resposta del batle no tenim cap esperança de que això es faci aquesta legislatura, tan de bo ens equivoquem

- Quan es pensen presentar la seva proposta de pressupost pel 2013? A qué es debut que encara no hagin realitzat cap reunió en referència al mateix i hagi aquest retard a la seva presentació?

Va respondre el batle; ja tenim un primer esborrany. Estam pendents del desenvolupament reglamentari per saber la inversió possible.

Fa dues setmanes vam fer la primera reunió per parlar del pressupost (que s'hauria d'haver aprovat inicialment al ple d'octubre) i s'ens va donar un document amb la liquidació del 2013 i la proposta de pressupost pel 2014 (el podeu consultar al següent enllaç). Teòricament aquesta setmana  passada s'hauria d'haver convocat altra reunió però no s'ha fet. Article de gener al que ja vam denunciar el tema.

Volem recordar el que va escriure en gener d'enguany CiU al seu bloc per justificar la seva entrada a l'equip de govern:

"Quan vàrem començar aquest camí, érem conscients de les dificultats. Pollença començava l’any amb una greu crisis de l’equip de govern, per la falta de sintonia entre els membres que el formaven, sobretot entre el batle i la primera tinent de batlessa. La imatge que donava era de bregues constants i que els problemes i gestions al nostre ajuntament estaven patint aquestes disputes, un pressupost endarrerit o un festival de música a punt de no realitzar-se són exemples més que vàlids."

Doncs quan l'anterior equip de govern estava ja en plena crisi  a aquestes alçades ja haviam fet dues reunions per parlar del pressupost del 2013; una en desembre i altra en gener... ara hem fet la primera reunió en febrer.  Sort que CiU entrava a l'equip de govern per no tenir que patir pressuposts endarrerits... No han estat capaços ni de fer-ho millor que un equip de govern en plena crisi i  hem tornat a la dinàmica de l'anterior legislatura amb la presentació dels pressupost amb molt de retard

El que és normal a qualsevol poble, aprovar abans de començar l’any el  pressupost a Pollença sembla impossible. El pressupost és una eina fonamental en la gestió del municipi i també en la feina de control democràtic per part de l'oposició. El retard al pressupost fa impossible una gestió mínimament planificada i racional de la despesa pública.  A més   a més d’impossibilitar el que hem demanat sempre des d’Alternativa; uns pressuposts participatius on la ciutadania pugui decidir el destí d’algunes partides, compromís que l’anterior equip de govern va adquirir al 2012 i mai s’ha complit.


UN CAP DE SETMANA PLE D'ACTES:

Avui PRIMAVERA VERDA a les 20.30h al teatre de PORRERES,  recital de poesies i gloses PER-VERSOS I EDUCATS s’ARRUAL JAZZ MORT Presentat per : Vivian Caoba I després festa pels bars de Porreres

 

Demà dissabte marxa de la dignitat a Ciutat a les 11 del matí.

 

Demà dissabte 22 de març a les 20h a la sala de conferències del Claustre L'ORDENANÇA A DEBAT

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb