URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La gestió de l'aigua de la Cala San Vicenç ha de ser pública (Consell EMSER i 3)

Alternativa | 19 Abril, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Darera part del resum del Consell d'administració.

8.- Varis

Es va tractar el tema de la concessió en precari de l'aigua a la Cala Sant Vicenç; el propietari del concessionari actual “Construccions Crespí, - Aigües Cala Carbó” t es troba en mans d’un administrador concursal.  La majoria dels 320 abonats actuals no paguen i no hi ha un control adient de la salubritat de l'aigua que prové d'un pou amb aigua salada, l'Ajuntament és qui assumeix totes les reparacions i problemes de la xarxa... Un desastre total que a Alternativa  Pollença venim denunciant des de fa molts d'anys. Cal dir que al 2007 a Alternativa ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, sense cap resultat. El subministrament d’aigua a la Cala Sant Vicenç el va fer inicialment l’empresa “Jeronimo Riusech e Hijos”, després va passar a “Construccions Crespí, - Aigües Cala Carbó” que actualment es troba en mans d’un administrador concursal. 

Ara a la fi sembla que l'Ajuntament està disposat  al que vam  demanar ja al 2008  i és recuperar aquesta concessió, que és un clar exemple de com pot fracassar la gestió privada d’un recurs públic tan fonamental com l’aigua. Esperam que abans de l'estiu del 2014 s'hagi fet el rescat de la gestió d'aigua i al manco es garanteixi la salubritat de l'aigua.

  Evidentment una vegada recuperada la concessió i connectada la xarxa de la Cala Sant Vicenç  a la xarxa municipal,  aquesta no ressisitirà una pressió normal de treball, perquè està completament apedaçada; és una xarxa vella i deficient en tots els sentits  que va ser instal·lada de qualsevol manera, i que no ha tingut  pràcticament inversions en el seu manteniment per part de l'empresa concessionària privada, Aigües de Cala Carbó. Aquesta empresa durant anys s'ha preocupat fonamentalment de guanyar doblers sense fer les inversions necessàries. Evidentment ara caldrá fer una important inversió a la xarxaper això a Alternativa a més de rescatar la gestió consideram que l’Ajuntament ha d’estudiar la possibilitat de denunciar a l’empresa concessionària  que s’ha portat els beneficis i tots pagarem la seva mala gestió, entre altres motius, perquè el necessari control municipal al subministrador i "concessionari" ha estat inexistent durant mes de 40 anys


Alguns articles anteriors sobre el tema.

http://alternativa.balearweb.net/post/89096

http://alternativa.balearweb.net/post/111146

Preguntes i respostes

A més a més vam  demanar per la informació que s'ens va facilitar a la memòria del 2013 de la realització d'un simulacre d'evacuació, segons ens ha fet saber un treballador de l'empresa ni ell ni cap dels seus companys d'aigua o RSU, amb dependències a cotxeres, havien fet aquest simulacre.  El gerent va contestar que sí que s'havia realitzat el simulacre.

En referència al lliurament d'informació als treballadors que també es va informar a a la memòria; fitxes sobre manipulació de càrregues i consells per evitar i actuar en supòsits de cops de calor.  S'ens ha informat que a les fitxes diuen que la càrrega màxima que pot fer un treballador és de 20/25kg (depenent de l'edat i estat físic)... Però que després l'empresa ha comprat  unes comportes que s'han d'obrir a diari que pensen que sobrepassen els 50kg... El gerent va dir que ignorava a quines comportes ens referíem.

En referència al servei de recerca i localització de fuites per als abonats vam comentar que ens havíem informat que amb l'aparell que disposa EMSER el percentatge de fuites trobades dins les cases particulars no s'acostava al 2%,  a 50 euros l'hora.  Per a portar a terme la recerca de fuites, de manera efectiva, s'ha de tenir coneixement de la instal·lació de la casa i la majoria de casos ni el propietari en té coneixement, a l'estatut de l'empresa no hi apareix aquesta tasca. El gerent va contestar que s'informava als particulars de que havia poques possibilitats de trobar les fuites i que el percentatge superava el 2%

Comprovarem totes aquestes informacions  contradictòries.

Albercocs i cireres


 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb