URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dels pins al cicloturisme (precs i preguntes)

Alternativa | 23 Abril, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquests son els precs i preguntes  del darrer ple ordinari de març.

Preguntes que ja haviam registrat al ple de gener i encara no s'havien contestat:

- Respecte a la poda dels pins del passeig Voramar, que pateixen més l'envestida del vent, ens van dir que no eren prioritaris però ens podien dir més o manco quan es té prevista la seva poda.

Regidor de serveis, en Martí Roca (Lliga): enguany no, no sabem exactament quan es farà.

Pensam que aquest pins haurien de ser prioritaris, però és clar que el regidor no opina igual.

- En referència a l'acord de la Junta de govern del 3 de desembre de resolució de la sol·licitud de l'arxiver bibliotecari, en relació a la nòmina del mes d'octubre, ens consta que a altres administracions públiques, com la Conselleria d'educació i a altres municipis (Inca i Sa Pobla) la interpretació de l'apartat 4a de les mesures per a la reducció del dèficit públic que fan és diferent a la que s'ha fet a Pollença i es fa el complement de les retribucions fins al 100% no només durant els dies d'hospitalització o intervenció quirúrgica sinó durant tota la baixa ocasionada por la intervenció (el que ens sembla el més lògic). Podem afegir que després de llegir les actes de la comissió paritària en que es va discutir aquest tema consideram que no correspon descomptar res si la baixa es a causa d'un ingrés hospitalari. Podien demanar als Ajuntaments citats si el que indicam és cert i fer la mateixa interpretació?

El regidor de personal, en David Alonso (PP),  va dir que l'acord es va fonamentar en interpretacions dels tècnics però que ara han confirmat que  a altres administracions si que es paga el 100% de tota la convalescència i canviaran la redacció de l'article a la propera taula de negociació.

A Alternativa consideram que la interpretació que ha fet l'¡Ajuntament no és correcta i que no és el que es va aprovar a la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del Personal Laboral del 28 de març de 2012. El que es va acordar és el següent:

Sobre les baixes  es permet pagar fins a un màxim del 50% si dura menys de tres dies, un 75% si dura menys de 22 dies i el 100% si dura mes temps, tot i això no afecta a accidents que no siguin laborals ni infermetat que precisi ingrés hospitalari. Un cop escoltat l’advocat i després d’haver discutit els punts les parts acorden que en el seu moment s’aplicarà la normativa en la forma que sia menys lesiva pels treballadors i fins el màxim que es pugui aplicar al seu favor.

Per això consideram que  a més de canviar el redactat de l'article i no hi hagi dubtes en la interpretació del mateix cal pagar retroactivament el 100% de la baixa  per ingrés hospitalari a tots els treballadors als quals no s'ha fet d'aquest forma i que recuperin el que justament els correspon.

Preguntes que no s'havien contestat al ple de febrer:

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

- Segon la llei de símbols no caldria demanar un autorització per penjar un crucifix a la sala de plens? L’han demanat, el pensen demanar o despenjaran el crucifix en compliment de la llei de símbols?

Resposta del batle: El consultarem, encara que és un tema que ja s'ha votat aquesta legislatura.

Resulta lamentable i difícil d'explicar que a un estat no confessional (teòricament) hi hagi partits que encara no s'adonin que un crucifix no pinta res a una sala de plens d'un Ajuntament.

- Per què Pollença no participa del projecte del municipis de Santa Margalida, Muro i Alcúdia d’estar connectats per una ruta cicloturística finançat pel Govern i que enllaçarà la Badia de Pollença amb la finca de Son Real?

Resposta del batle: Va parlar amb la batllessa d'Alcúdia i aquest projecte es troba dins el Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics de Balears (doblers que procedeixen de les places hoteleres irregulars legalitzades). En aquest moment ni s'ha presentat el projecte i dubta que es faci aquesta legislatura. Una vegada que s'hagi fet el mostraran per estudiar el tema de la senyalització.

El turisme cicloturístic és fonamental i esperam per part de les institucions més accions i millor coordinades. De moment molts de cicloturistes es conformarien amb trobar més nets els carrils bici i vorals.

Ferrrán Aguiló

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb