URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La piconadora de dretes PP&PI

Alternativa | 30 Abril, 2014 01:12 | facebook.com twitter.com

Primera valoració i votació del ple d'ahir

Encara no han arribat les acreditacions de les noves regidores i el ple estava conformat per 14 regidors. Ens va sorprendre que cap de les futures noves regidores vengués al ple al manco una estona com públic. Cal dir que el ple va finalitzar a les 00:00 sense temps de debatre la darrera moció d’Esquerra i PSM  a favor de utilitzar el llenguatge estàndard als informatius d’IB3, ni els precs i preguntes que haviam registrat.

Per desgràcia la nostra moció (moció proposada pel GOB ) contra la política urbanística del PP a la que dona suport la seva marca a la part forana coneguda com PI que a Pollença va ser decisiva per rebutjar la moció ja que només va ser rebutjada per un vot. La legislació impulsada pel PP&PI té unes conseqüències immediates negatives sobre l'urbanisme municipal i al cas de Pollença hipoteca el futur del municipi al impulsar amnisties generalitzades al sòl rústic sense atendre la necessitat d'impulsar vertaderament la disciplina urbanística. La llei aprovada per PP&PI es una llei desenvolupista i antiga, que consagra els principis que han inflat la bombolla immobiliària i que ens han portat a la crisi actual. La compilació de normes que suposa la llei incorpora dos aspectes que consoliden un model d’utilització del territori de manera especulativa i irregular: la manca de debat públic sobre el model territorial i l’altra, més concreta, l’esmentada i criticada legalització d’habitatges fora d'ordenació en sòl rústic. El paisatge és el principal actiu econòmic de Pollença, i no es pot seguir destruint, s’ha de posar ordre. La contenció del creixement urbanístic és la base d'un model territorial sostenible.

A més a més aquest ple és l’inici del  que ens espera la resta de legislatura amb un govern PP&PI amb majoria absoluta; una piconadora de dretes.

PP&PI no han acceptat cap proposta dels grups de l’oposició als pressuposts, trencant la dinàmica de recerca de consens que havia fins aquest moment. Més trist encara que el tema dels pressuposts va ser l'actuació barroera al tema dels Preus del Festival, on el PP&PI van aprofitar la seva majoria absoluta (en aquest cas amb el suport inexplicable i inexplorat d’UMP) per aconseguir aprovar el que només fa uns mesos  va rebutjar el ple ; que els preus del Festival passin a ser decidits per la Junta de Govern i no pel ple, i que el descompte als residents a Pollença sigui d’un 10% i no d’un 25%. Com els vam advertir al ple aquesta forma antidemocràtica d’actuar trenca les formes que s’havien seguit fins ara al ple i sinó rectifiquen a l’aprovació definitiva dels preus del Festival, que no contin amb Alternativa per arreglar al darrer moment els seus retards i nyaps habituals.

Aquests són els resultats i primera valoració del ple:

– Impulsar el procediment i tràmits preceptius per a la cessió gratuïta al CIM dels trams de finca de titularitat de l’Ajuntament afectats per la expropiació de la variant del Port de Pollença.  Aprovat per unanimitat.

Un tema al·lucinant que mostra una vegada més com s'ha gestionat l'Ajuntament, resulta que encara no s’havien posat al seu nom les finques que li pertocaven de l’expropiació forçosa de la via de circumval·lació, ara es tracta de aprovar pel ple aquest fet. Aquesta cessió és necessària per fer la semipeatonització de la primera línia del Port de Pollença.

2 -   Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost de la Corporació, i la plantilla de l'exercici 2014 . Aprovat amb els 8 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. 6 vots en contra d'Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

Evidentment va ser el punt que va portar el debat més llarg i dedicarem més d'un article a explicar el pressupost, les nostres propostes i preguntes. El regidor d’hisenda no va fer cap tipus d’autocrítica del retard amb el que han presentat el pressupost ni del nivel d'execució  tan baix que ha hagut del pressupost del 2013 ha estat molt baix, amb moltes de partides que es van aprovar al pressupost passat i no s’han executat; la partida de la Cala Sant Vicenç, el contracte d'investigació dels catàlegs de camins, obres aparcament del Port, dotació serveis de Gotmar, accessos vies circumval·lació ... La capacitat de fer coses per part de l'equip de govern ha estat molt baixa.

 Una vegada més Unió Mollera Pollencina va donar el seu suport a l’equip de govern , a pesar de que no s'han fet la major part de les inversions compromeses al 2013 al Port de Pollença. Hem fet tota una sèrie de propostes que han estat totalment rebutjades i tota una sèrie de preguntes de les quals només s’ha donat resposta a unes poques.

A l'enllaç Documentació Hisenda trobareu tota la informació que ens han enviat sobre el tema. 

3– Aprovació inicial si procedeix de la modificació de l’Ordenança de Preus Públics del Festival de Pollença 2014  Ha estat aprovat amb els 8 vots de PP, Lliga, CiU i UMP i 6 vots en contra; Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra.

Com hem comentat a la introducció PP& PI han aprofitat la seva nova situació de majoria absoluta per canviar el que es va acordar fa uns mesos quan la majoria del ple es va mostrar en contra de que la fixació dels preus públics passi del ple a la Junta de Govern i que el descompte als residents a Pollença sigui d’un 10% i no d’un 25%.  Fa uns mesos els grups de l'oposició, a pesar de tenir majoria, vam retirar amb seny la nostra proposta d'ampliar la reducció dels preus dels concerts del residents del 10 al 25% per a no crear un problema a l’àrea d’intervenció i pensant que enguany es faria... Però la piconadora PP&PI s’ha saltat els límits democràtics i torna a presentar el que aquest ple ja havia rebutjat.  Un capítol apart és Unió Mollera Pollencina i el seu regidor que ni recordava el que havia signat i votat només fa uns mesos i ara vota el contrari. Patètic.


44 – Aprovació, si procedeix, del reconeixement extrajudicial de crèdit 1-2014. Aprovat amb els 8 vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP, 4 Abstencions i 2 vots en contra 

El PP&PI va voler presentar aquest reconeixment de factures irregulars com resultat només de problemes burocràtics quan l’informe d’intervenció que acompanya el reconeixement posa en evidència una vegada més que es segueixen fent irregularitats i que algunes es fan de forma continuada. Dedicarem un article al tema.

5 – El batle va presentar per urgència la sol·licitud d’ajuda per a projecte d’inversió i actuació per la millora de l’oferta turística a Mallorca, corresponent a l’exercici 2014 (BOIB 43 de 29/03/2014). Aprovada per majoria absoluta.

Es tracta de ratificar un decret de batlia per sol·licitar aquestes ajudes per  millorar el mirador de Cala Barques i carrer Cala Clara. El terme per sol·licitar aquestes ajudes finalitzava el mateix dia del ple.  Hem votat a favor de la urgència i de la petició per responsabilitat a diferència de l’actitud que ha tingut el PP&PI al tema dels preus del Festival. No obstant aquesta petició és un brindis al Sol, es tracta de rentar-se la cara davant dels veïns de la Cala Sant Vicenç. Aquesta subvenció està més que complicada ja que tenim concedida la subvenció per executar les obres de la primera línia del Port de Pollença

6.- Es presenta per urgència la informació de la renúncia de totes les persones de la llista de la Lliga que van renunciar a substituir a Tomeu com regidors fins arribar a la número 15 de la llista: Margalida Capllonch. Aprovada per assentiment

La Junta Electoral ha considerat que a més d'un escrit de renúncia, el ple havia d'acordar tenir coneixement de totes les renúncies.

Vam demanar explicacions al portaveu de la Lliga que fins ara noi havia dit absolutament res d'aquesta situació anomala. Pensam que ell com portaveu de la Lliga hauria de reflexionar sobre el tema que la majoria de la gent a la que es va presentar no doni suport al projecte del PI. La seva resposta va ser que això demostra que el projecte va ser personalista i troba que ha estat molt trist que la gent no hagi assumit la seva responsabilitat... O sigui res d'autocrítica. El que ha passat a més del que ha dit el regidor també és resultat de canviar el projecte polític que representava la Lliga quan havia passat poc més d'un any des de les eleccions. Al final resulta que el PI té tant de regidors com el partit més votat sense haver estat votar, el que consideram un frau democràtic.

7.- Moció presentada pel grup municipal d’UMP per a l’asfaltat de la carretera MA-2200, de Pollença al Port i per a la modificació de les senyalitzacions de velocitat màxima a la carretera MA-2200 de Port de Pollença a Alcúdia. Aprovada per unanimitat

Reduir la velocitat a la carretera de la badia sembla que s'ha fet sobre tot amb efectes recaptadors i  a  l'hivern no té cap sentit. També cal dir que la reducció ha suposat la multiplicació de cotxes aparcats a les voreres, gent que travessa de qualsevol forma.... L'asfaltat de la carretera és clar que es va fer mal, només té entre 8 i 9 anys i des del principi es va degradar molt ràpidament, pels jutjats ja sabem com es feien les coses...

8– Moció presentada pel grup municipal A en relació a les amnisties urbanístiques impulsades pel Govern Bauzà Rebutjada amb 7 vots en contra PP, Lliga i CiU, 1 abstenció UMP i 6 vots a favor; Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

Ja hem comentat el tema a la introducció. Evidentment el PP és va oposar a aquesta moció a la qual el GOB denúncia la seva política destructiva del medi ambient de pa per avui i fam per demà. El més surrealista és la posició PI que diuen que no els agrada la llei del sol i després voten el que voten... És clar que en Jaume Font s'ha fet amb el control total d'aquest partit i que s'ha convertit en la marca de la part forana del PP.

9 - Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per a d’implantació del domini cat a les webs municipals. Retirada.

Es va retirar ja que els dominis ja estan comprats i tot just faltava fer les redireccions

10 - Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per a la investigació de la titularitat municipal de l’Església de la Cala. Aprovada per unanimitat.

La moció ha servit per investigar el tema i comprovar que l'església és del bisbat. Per tenir el tema totalment documentat i veure quin seria l'objectiu del bisbat amb aquest edifici es va aprovar la moció i el batle va oferir al regidor del PSM fer feina al tema..

11 – Moció presentada pel grup municipal ERAM a favor de utilitzar el llenguatge estàndard als informatius d’IB3

Per falta de temps, eren les 00:00 es va deixar pel ple de maig

 

Tampoc va haver temps per contestar els precs i preguntes que haviam registrar al ple.

 

L'1 de maig recordam, reivindicam... i presentam el nostre candidat. A més a més hi haurà picada, refresc i l'actuació musical de Jonny on the rocks. Us esperam! A les 19:00 h a la Plaça dels Seglars a Pollença 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb