URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta a la Sra. Monica de Oriol

Alternativa | 03 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article d'en Joan Martorell Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

Carta a la Sra. Monica de Oriol

PRESIDENTA DEL CIRCULO DE EMPRESARIOS

Senyora,

Vaig llegir i sentir als mitjans de comunicació, unes paraules seves que me deixaren escarrufat, indignat i qualque cosa més que me guardaré.

Va dir, sense tornar vermella que  el  nostre País i ha treballadors que no serveixen per res, perquè no estan formats. I se va quedar tan ampla. A continuació, va proposar contractar-los emperò pagant-los per davall del Salari mínim (+-645,30 euros mensuals).

Miri un article molt aclaridor:

Artículo 35 de la Constitución Española:

1. Todos los españoles tienen el deber de trabajar y el derecho al trabajo, a la libre elección de profesión u oficio, a la promoción a través del trabajo y a una remuneración suficiente para satisfacer sus necesidades y las de su familia, sin que en ningún caso pueda hacerse discriminación por razón de sexo.

Si es la primera vegada que llegeix aquest article, li anunciï que la Constitució diu moltes mes coses que vostè per el càrrec que té hauria de llegir

Si contracta qualcú per menys 645.30 euros mensuals ó 21.51 euros al dia, vostè es una explotadora de persones, així de clar.

Partint de lo que diu l’article 35, tots els Espanyols tenen dret a la promoció mitjançant el treball. No conec altre forma de aprendre un ofici, si no es començant a treballar en ell afí de completar la formació.

Segurament que els 645.30 euros vostè se les gasta a la perruqueria amb una sessió, perquè en transport públic no li vorem, te cotxe i conductor  pagat per el Círculo de Empresarios, que presideix, per anar-hi.

Sabem que es Presidenta de Seguriber, la empresa de Seguridad que tenia que controla la macro festa del Madrid Arena, que va acabar amb tragèdia. Després de axó, segueix Presidint la empresa com si tal cosa, aquí no ha passat res.

Li mostraré quins son els Salaris Mínims a Països propers:

Alemanya: 1.360 €

França: 1.430 €

Irlanda: 1.462 €

Luxemburgo: 1.874 €

Bèlgica: 1.502 €

Holanda: 1.478 €

Tinc curiositat per veure quant ingressa vostè com a Presidenta del Circulo de Empresaris, anualment, quantes persones te al seu entorn i que les paga. Aquets dies hem sabut que la Gerent de la CAEB aquí a Mallorca te un sou brut, si no record malament de 79.000 €.Vostè essent Presidenta de una Entitat molt més grossa, de ben segur que el seu sou estarà en proporció a la dimensió de la Entitat que presideix.

Si lo que volen els empresaris, es activar un contracte de formació per facilitar la incorporació dels joves al mercat de treball, podríem estar d’acord. Emperò sempre partint dels salaris mínims que he relacionat abans.

Endemés de la qüestió del salari i ha un altre tema que els empresaris els agrada molt emprà i es que la contractació de treballadors acollits a convenis especials, els reporta reducció del costos de la Seguretat Social i altres avantatges fiscals, els obliguen a fer una jornada normal com si fossin treballadors amb contracte habitual, la única diferencia es que al costos son la meitat per la empresa.

Aquests darrers dies ha declarat amb un comunicat que no volia ofendre a ningú, etc.etc. Senyora, aquesta es una magarrufa molt emprada en política, insultaré i després me disculparé, sempre quedarà lo dit.

Ja sé que aquesta carta no li arribarà, emperò necessitava escriure-la.

Joan Martorell (Pollença 27-04-2014)

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb