URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Declaració per l'Educació

Alternativa | 11 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Darreres novetats a la lluita per una Educació Pública de Qualitat Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Ens alegra que hagi estat Arxivada la causa contra Jaume March La jutgessa es mostra sorpresa per la gosadia d’una denúncia sense fets punibles

El dijous l'Assemblea de Docents de Mallorca va decidir desestimar l'opció d'impulsar un aprovat general per al curs 2013-2014 amb una àmplia majoria del 90%. Aquesta decisió ha estat presa després d'un procés intern democràtic de debat que molts han volgut negar abans que es produís.

A l'Assemblea es van repartir fulls de la Declaració per l'Educació, que es va consensuar amb bona part de les organitzacions de la comunitat educativa i s'impulsarà la recollida de firmes a partir dels centres educatius de Mallorca.

Els quatre eixos que vertebren la declaració són els següents:

1. Una vertadera autonomia dels centres docents per adaptar-se a la realitat, amb una gestió democràtica i transparent, i amb participació efectiva de tota la comunitat educativa.

2. Uns recursos econòmics i personal suficient per garantir el dret a l’educació, per poder implantar programes de millora i, especialment, per atendre la diversitat dins les aules.

3. Una nova regulació de l’ensenyament de les llengües, dissenyada per experts amb l’assessorament de la Universitat de les Illes Balears, consensuada, dotada de recursos suficients, adaptable al context de cada centre escolar i que aconsegueixi que l’alumnat, al final de l’escolaritat obligatòria, domini per igual les dues llengües oficials i sigui capaç d’entendre i expressar-se adequadament almenys en una llengua estrangera, principalment l’anglès.

4. Un pacte social i polític per l’educació que reculli les propostes anteriors i que sigui fruit del consens, per a la millora i l’estabilitat del sistema educatiu, independentment de qui governi.
 

L'Assemblea treballarà per impulsar una mobilització dins la darrera setmana de la campanya electoral de les eleccions europees i es preparen unes setmanes de denúncia temàtiques sobre la situació insostenible en la qual es troba el sistema educatiu a les Balears, que abordaran les futures retallades de plantilla per al curs que ve, que aniran acompanyades d'un nou augment de ràtios, la situació precària dels interins, la situació de les beques menjador per a les famílies i la nefasta implantació de la LOMCE.

  Un membre del comitè de l'Assemblea de Docents, Jaume Sastre, ha iniciat aquest dijous una vaga de fam a les 16 hores per exigir al Govern la negociació immediata amb els docents .

Jaume Asens: “Bauzá i Camps podrien acabar la legislatura imputats” L'advocat representa FAPMA i COAPA en la querella contra Bauzá, Camps i Estarellas

 

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias

La línia de comandament és clara a la caverna baueà: el capitost cavalca i parla poc, els galifardeus fan els mals papers i diuen els disbarats; convé tenir-ho present, sobretot  en arribar la temporada de les ereccions.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb