URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dilluns ple extraordinari

Alternativa | 16 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Dilluns 19 de maig, sessió extraordinària de l’AJUNTAMENT PLE, a les 20,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

1.- Pressa de possessió de la Sra. Maria Teresa Ferré Hernández del càrrec de Regidora de l’Ajuntament de Pollença

 Dilluns prendrà possessió la nova regidora de CiU, na Teresa Ferré, que substitueix a en Miquel Ramon. En referència a les regidores de la Lliga encara no han arribat les actes.

2.- Aprovació inicial, si procedeix,  de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana  (PGOU) i adaptació al Pla Territorial Insular de Mallorca (PTM)”

 Es fa el ple extraordinari per aprovar aquesta revisió abans de que entri en vigor la futura Llei del sòl (el proper 29 de maig).

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A la passada legislatura, al ple de febrer del 2009 es va aprovar per unanimitat  l’avanç de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença i adaptació al Pla Territorial de Mallorca. Es va fer una presentació, vam fer al·legacions... però després va ser un dels nombrosos temes que es van congelar.

Tan a la passada legislatura com al principi de l’actual legislatura a Alternativa vam demanar tornar a posar en marxa aquesta important feina que marcarà el futur urbanístic del municipi. Finalment  a octubre del 2102 es va reprendre el tema i vam assistir a una reunió de tots els portaveus dels partits polítics amb l’equip redactor de la reforma i l’adaptació. En aquel moment es va dir que es volia fer l'aprovació inicial al ple de novembre del 2012... Ja ha plogut i després de fer un parell de reunions més, finalment es presenta a aquest ple.  

Ha estat l’empresa Gabinet d’Anàlisi Ambiental i Territorial (G.A.A.T), S.L., la que ha realitzat la feina i a aquest tema a diferència d'altres si que ha hagut més informació i participació per part dels grups polítics amb representació; hem fet un bon nombre reunions i al seu moment es va fer una primera presentació-col·loqui al Club de Pollença.

Si finalment es fa al ple l'aprovació inicial és molt important que l'Ajuntament posi tots els mitjans per facilitar la participació de  la gent a un document que marcarà el futur del municipi i que ens afectarà a tots. L'urbanisme a pesar de condicionar nostra vida quotidiana s'ha convertit en un jeroglífic de difícil interpretació amb un vocabulari tècnic incomprensible.  Cal que l'Ajuntament ajudi a simplificar i analitzar la informació i ajudar a que els ciutadans puguin fer suggeriments i aportacions  a aquest important document i pugui decidir cap on volen que vagi el municipi.

Dos articles anteriors sobre el tema:

Revisió i adaptació del PGOU al PT.

Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

 

 

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb