URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Qui comanda a Europa i Espanya

Alternativa | 17 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article d'el nostre amic Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

Qui comanda a Europa i Espanya           

Convé recordar que la crisis que patim ve bàsicament de la banca i en gran part per mor de les polítiques dictades des de la banca (FMI, Banc Central Europeu i Comissió Europea). Els governs són teresetes de la banca i apliquen les seves receptes, enviant a fregir ous de lloca l’Estat de Benestar, retallant sous, drets, gasto i empleats públics..., per reduir el dèficit i el deute públic. Però el deute públic malgrat tot segueix pujant (664.000 milions) i, ala!, tots a pagar els interessos, que ens munyen els bancs espanyols, perquè són els que han comprat 299.000 milions del deute de l’Estat. Vet-aquí el negociarro: els bancs manlleven doblers a Banc Central Europeu, a un interès de menys de l’1 % i amb el que han manllevat al BCE, compren deute públic i cobren als estats interessos del 4 al 13%.

Idò que vos pensàveu! Tant senzill com seria que el BCE fes els préstecs directament als estats i aquests els oferissin a la  gent, a les petites i mitjanes empreses al mateix tipus d’interès que fa el BCE. La intermediació dels bancs no és necessària i no treu cap enlloc; per aquest viatge no fan falta tantes beaces i “qui té a Sant Pere, que no manllevi a Sant Pau”.

Idò, com així una cosa tan elemental no es fa directament? Perquè la banca funciona com un “lobby” del BCE, se menja les sopes damunt el cap del govern espanyol i els mitjans d’informació;  banca i govern són corda i poal. I si aquest endiumenjat vos sembla increïble, consultau-ho a sabuts en polítiques públiques i mirau d’on provenen els que tallen el bacallà de l’economia europea i espanyola. Mario Dragui, president de BCE ve del Goldman Sachs, el del frau de les hipoteques “subprime” i el nostre Ministre d’Economia De Guindos ve del Leman Brothers que feu fallida enfonsant molts altres bancs; dos bancs responsables de la crisi mundial.  A bons sants estam encomanats.

                                                                  Mariano Moragues Ribas de Pina

Imatge i informació a la Plataforma Auditoría ciudadana de la deuda

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb