URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El vot, una pedra més.

Alternativa | 22 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Com sabeu Alternativa per Pollença som  un projecte municipalista al que feim feina gent amb diverses sensibilitats d'esquerra. Evidentment aquests dies parlam entre nosaltres de si votar o no votar a les eleccions europees a quin partit votar...I hem considerat interessant publicar dos articles sobre el tema; un escrit per en Garci defensant l'abstencionisme actiu i un altre d'en Pepe avui defensat la necessitat de votar.

Al llarg de la meva vida he tingut una tendència natural a col·locar-me entre els perdedors i avui el tornaré a fer demanant votar a les eleccions al Parlament europeu del proper diumenge. La participació a les darreres eleccions europees del 2009 a les Balears va ser d'un ridícul 36,02 %  i no crec que la participació vagi a millorar massa aquest diumenge. Una abstenció d'un 63,98% a Balears ha significat alguna amenaça pel sistema? Pens que no.

 En referència a votar  ni li don més transcendència que li don per exemple a anar avui a la manifestació a favor de l'educació a Palma o demà a la xerrada de contrainfo i encausades. Anar a votar diumenge simplement  per mi és una petita acció més que podem fer els ciutadans contra un sistema dominat per especuladors, homes de negre i polítics venuts. Petits micròmetres en el llarg camí de la democràcia. No està de més recordar que aquesta pàl·lida ombra de democràcia que tenim,(que em recorda a aquell foc que mantenien a dures penes els neandertals d'en la recerca del foc), només ha existit en una mínima part de la història  i l'espai de la humanitat.

Si hagués de cercar arguments més concrets europees en referència a aquestes eleccions per anar a votar diria que; per primer cop el president de la Comissió Europea, el substitut de José Manuel Durão Barroso haurà d’obtenir una majoria al Parlament Europeu per ser investit i tots els vots comptaran.  I encara que tots es trobin més que limitats a aquest sistema, no seria el mateix un president com Juncker (Partit Popular europeu) que Ska Keller o José Bover dels Verds o Alexis Tsipras lider de Syriza i candidat d'Esquerra Unitaria (veure candidatures).  Igualment cal dir que el Parlament Europeu té l’última paraula en el pressupost anual de la UE, que frega els 151.000 milions d’euros i que dins els límits democràtics actuals es poden utiltizar de formes molt diverses segon com sigui el repartiment d'escons.

Si parlam d'arguments nacionals és una immillorable oportunitat de demostrar al bipartidisme PPPSOE el nostre rebuig. No hi ha dubte de que el PP (o el PSOE) serà el més votat i el PSOE (o el PP) continuarà sent la segona força política del país, però tampoc hi ha dubte que els dos retrocediran. Mai abans PP i PSOE van estar tan baixos en intenció directa de vot,  i aquestes eleccions poden ser el primer pas per començar a trencar el bipartidisme. Si hi ha un moment en el qual els nous partits ho tenen a tir és en aquestes eleccions. Els ajuden tres coses: el deterior de la política tradicional, la llunyania del Parlament Europeu –on votar diferent espanta menys– i la llei electoral. En les europees, el repartiment d'escons és completament proporcional amb districte únic, és igual la província des de la qual es dipositi en l'urna, cada vot val igual.

I tampoc podem dir que no hi ha opcions per votar, ja que hi ha fins 39 candidatures de les quals 11 com mínim s'agruparan en el grup Verd o en el grup d'Esquerra Unitària (veure article). I a aquestes 11 podem afegir la candidatura d' Escons en Blanc que  com vaig dir ahir em sembla una bona opció pels que defensen l'abstenció activa.              

Com ha escrit Carlos Monedero  :

 Una dita de l'Espanya "cuartelera" deia: “em rebento el dit i que es foti el sergent”... El sergent busca reemplaçament i tu et quedes amb el dit desbaratat(...) El poder sempre ens té més por de la por que nosaltres pensem que som capaces de crear-los. Anem prenent consciència. El 25, no els regalis a aquests mentiders la impunitat de seguir manant. Com algú ha de fotre's, que no siguin els de sempre. I encara que no t'ho creguis, el teu vot val en l'urna el mateix que el dels encorbatats que es van reunir l'altre dia amb Rajoy a dir-li que segueixi així perquè estan guanyant molts diners i, per fi, acomiadant gratis a molta gent. Deixa de copejar-te en el dit.

Aquests anys hem protestat als carrers, a les places, a les xarxes socials... I el poder ens intenta fer invisibles per les bones amb uns mitjans de comunicació controlats o per les males; criminalització de les protestes, de twiter, ordenances de seguretat, multes, penes de presó... El seu arsenal és infinitament superior al nostre, som com un David davant de mil goliats. El vot és una pedra més de les que podem utilitzar, segurament  aconseguirem ben poc però jo no pens rendir-me i utilitzaré totes les pedres que pugui abans de lliurar la meva humil fona.

AVUI A LES 19:00 A PALMA LA LLUITA PER L'EDUCACIÓ COONTINUA.

 

I DEMÀ DIVENDRES A POLLENÇA:

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb