URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

“Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Alternativa | 31 Maig, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui  un article d'en  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

“Diners, savi fan tornar l’hom orat”

Qualsevol diagnòstic de la realitat tant a Espanya com al món ens diu a les clares que la riquesa està  mal distribuïda. I no sols això, sinó també ens diu que la desigualtat creix a marxes forçades. Bé, idò, el més probable és que els nous eurodiputats, encarregats de posar remei a aquest injust i sinistre desgavell no facin gaire per sortir d’aquest andarivell. Ans al contrari, ells seran dels que es posaran al cap damunt del privilegiats dins l’escala de la desigualtat. Mirau si els guanyen dolços: Cada eurodiputat cobra d’arrancada 6.250€ nets , més 304€ per dia d’assistència  (ja m’explicareu per quines cinc-centes no va inclosa la assistència dins el sou), afegiu a més 4.300€ mensuals per despeses d’oficina. Total les ve a sortir una mesada d’uns 17.000€ i per afegitó 20.000€ anuals per contractar personal d’ajuda.

El parlament europeu ens  costa 1.756 milions d’euros. Idò que vos pensàveu!. La majoria dels  eurodiputats ben aviat trabucaran el cap si el tenien condret,  enlluernats amb els duros que cobraran, podran  presumir de cames primes, faran amics de barret i seran s’escala d’encortinar dels mercats financers i es faran enfora de la realitat dels que els han votat i han de basquejar-se el pa de cada dia pel bec. Ja se sap, el que poc t’atany, poc te plany; així sol succeir, el farts no coneixen els dejuns i mal d’altres rialles són.

Com deia Anselm Turmeda ja fa set segles:

Diners fan vui al món lo joc

e fan honor a molt badoc

a qui diu ¨no¨ fan dir-li ¨hoc¨

Vejats miracle!.

Ells votaran la moderació salarial i retallades pels altres, però ben alerta a prendre la mateixa purga; no hi ha cap boig que apedregui les seves teulades. Benvingudes les excepcions a aquest desveri, i alguna n’hi ha; emperò poquetes, i ja se sap, “darrera  un emperò, no hi ha res de bo”.

 

Ferran Aguiló.  Sobre les eleccions europees

 

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb