URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resum de l'assemblea ordinÓria de juny

Alternativa | 30 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article que resumeix la nostra darrera assemblea ordinària. Com sabeu podeu venir, opinar i decidir a les nostres assemblees.

El primer punt que vam tractar va ser els temes del darrer ple ordinari, on només nosaltres presentavam mocions que com sabeu van ser rebutjades. També vam tractar a aquest punt l'actuació de l'Ajuntament a la Gola on ens preocupa que l'actuació express de l'Ajuntament per llevar l'arena que no deixava sortir l'aigua de la zona humida al mar. Un actuació necessària però que no s'ha fet amb tots els controls mediambientals que requeria. Esperam que en futur aquesta feina que s'haurà de tornar a fer es planifiqui amb més temps i amb els controls necessaris.

Com que encara no s'havia fet la comissió informativa (normalment fem l'assemblea després de la comissió), només vam comentar la resta de punts del ple de forma superficial.

A continuació vam tractar el nostre estat de comptes i vam arribar a l'acord de fer un informe econòmic anual per publicar a aquest bloc: transparència i comptes clars.

El tercer punt va ser comentar la nostra participació a les TUP ( Trobades per la Unitat Popular) a Barcelona. Guillem va participar a un debat sobre sindicalisme i el món del treball; on es va tractar la crisi del sindicalisme clàssic i a la dificultat del sindicats d'acostar-se als treballadors precaris i donar-lis solucions. Marina va a participar a unes ponències sobre la crisi dels partits. El seu eren més ponències, tres ponents xerrades i torn de paraula. Les Trobades per la Unitat Popular cerquen fer confluir moviments, lluites, partits... I en aquest moment s'està organitzat una TUP a Mallorca en la que estam participant, es preveu fer per octubre. Un dels temes a tractar per exemple seria la relació entre la lluita institucional i la lluita al carrer.

A continuació vam parlar de feines a les quals hem de fer feina, el procés participatiu per decidir que fer a la Peixateria. Des de l'aprovació de la moció hem demanat en múltiples ocasions a PP&PI que inicien el procés,els hem donat idees, els hem demanat com el faran... Sense resposta. L'Ajuntament ha enviat convocatòria als arquitectes perquè presentin idees. L' Ajuntament plantejava tres altures; la Plataforma “Tentol” proposa mantenir l'espai i el volum actual de la peixateria. L'Ajuntament ha començat a rebreels projectes. L'Ajuntament es vol centrar en el criteri econòmic i que un comitè de “savis” decideixi. Això s'ha de canviar i fer-ho més participatiu.

Tenim pendent concloura la feina sobre el Reglament de Participació Ciutadana. El proper pas que tenim previst és afegir les modificacions que vàrem treure de la reunió i de l'assemblea temàtica al reglament antic. Posteriorment farem una altra reunió a la que colem que s'impliquin més les associacions. Altres feines a fer és el proper Urxella de paper i el nostre habitual dinar de Llenaire que serà el 17 d'agost.

El cinquè punt que vam tractar és la relació amb altres forces polítiques. En referència a MÉS Pollença;els companys que van anar s la presentació de MÉS a Pollença ens van explicar les seves impressions. Entre altres coses vam debatre sobre on arriben els canvis de MÉS, la possibilitat de que a Pollença es presenten diferent grups polítiques d'esquerra a les eleccions, la possibilitat de posar-nos d'acord... Continuam defensant que la confluència és possible a partir d'una única assemblea sobirana.

També vam tractar la relació amb Podem Pollença, al que van votar alguns dels membres d'Alternativa que participen del cercle de Pollença, que en aquest moment s'està organitzant. Un tema al que coincidim molts de companys és que més enfora de les eleccions el que és important és impulsar els processos assemblearis que han de fomentar processos participatius i d'autogestió que permeten casos com el de “Can Vies”. Cal que la gent assumeixi responsabilitat i es mobilitzi, necessitam ciutadans actius i compromesos.

Respecte a futures accions aquests mesos ens centrarem en la defensa del territori. De moment donam difusió a la presentació de la publicació “TOT INCLÒS. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes” que farà Coordinadora Llibertària de Mallorca aquest dijous 3 a les 20:00 h al Centre Cultural.

 

 

 

 

Aix˛ no s'ha acabat...

Alternativa | 29 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Quaranta-quatre joves van  a judici els dies 2, 3 i 4 de juliol. A set dels joves, de forma arbitrària, els demanen divuit mesos de presó. I a la resta d’encausades els demanen sis mesos de presó.

 Quaranta-quatre joves van a judici per expressar-se en contra de les polítiques d’aquest desgovern i plantejar alternatives a les seves polítiques repressores i autoritàries.

Quaranta-quatre joves van a judici per defensar una educació pública, de qualitat, laica i en català.

És cert que seran Quaranta-quatre joves les que entraren i ens seuran a la sala per declarar però aquest judici és un atac a tota una forma d’entendre la participació ciutadana. No volen fer-nos cas, ens volen tenir callats i no ens volen escoltar tot i que ens sentin, i molt. Ens jutgen a totes, a totes les persones que defensam aquest model educatiu.

Per tots aquests motius s'han  convocat concentracions els dies de judici davant els jutjats de Via Alemanya; 2, 3 i 4 de juliol.

Esperam que el dia 2 de juliol facem molt de renou, us volem sentir de ben a prop des dels jutjats. Guanyarem!

Com sempre hem dit, i seguirem dient.
La solidaritat és la nostra millor arma!

Ens veim el proper 2 de juliol!

 

 

Aquest divendres la comunitat educativa de Pollença va celebrar la festa d'un final de curs  que ha estat molt dur. Gràcies a tota la comunitat educativa per la seva lluita.  Ha estat un curs de sacrifici i patiment però també d'esperança, aprenentatge i mobilització hem après molt. Ara cal carregar les piles, això no s'ha acabat, ni prop fer-hi!

Com diu el Comité de vaga d el'Assemblea de docents; el Govern no fa comptes de canviar les seves polítiques educatives. A més aquestes polítiques han creat, en alguns moments, diferències importants a dins el propi Partit Popular. També ha creat malestar el propi resultat de les eleccions europees, en el qual el conflicte educatiu hi ha jugat algun paper.  El mes de maig hi haurà eleccions autonòmiques i tradicionalment és un moment de forta mobilització. En aquell moment el PP sí que tendrà por de què se'ls passi comptes a les urnes, més després de veure els resultats electorals de les europees.

 

L'Assemblea de Docents ha creat una app per telèfons mòbils i tablets que funcionin amb el sistema operatiu Android. L'app,Appsemblea, incorpora una Agenda Verda, el Bloc de l'Assemblea, un resum de premsa i accés als formularis. Es pot descarregar des d' aquest enllaç.

Externalitzaciˇ drets i deures constitucionals

Alternativa | 28 Juny, 2014 02:16 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Avui publicam un article d'en Joan Martorell Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Aquests dies, acabat el curs escolar, el tema estrella es la quantitat de infants que a casa seva no podran gaudir de la alimentació bàsica que necessiten.

L’Article 10 de la Constitució Espanyola, diu que els drets fonamentals dels ciutadans se interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal dels Drets Humans, i si llegim l’article 25 dels Drets Humans, mos adonarem de que fa especial referència a la alimentació.

Encara es l’hora de que el Govern del Partit Popular hagi engegat cap iniciativa per evitar per una banda que a Espanya es doni aquesta situació i per l’altre que se incompleixi  l’article 10 de la Constitució Espanyola.

La feina que es fa des les ONG’s i demés associacions com els bancs de aliments, etc.  pal·lien les conseqüències de la deixadesa  de les Administracions.

Ja els va bé als Governants que qualcú els faci la feina, pal·lien aquesta deixadesa de responsabilitat a la que estan constitucionalment obligats donant a les organitzacions petites subvencions, insuficients, com se fossin almoines. Així, de passada pareix que col·laboren amb les ONG’S. Falsos com un duro sevillano, axó es lo que son.

Per damunt tot, axó te un cost afegit, ja que les organitzacions per donar cap a la brutal demanda de ajudes, es veuen obligades a organitzar unes infraestructures fortes, una logística ben estudiada i dotar-les de personal i tota casta de mitjans per fer front a la demanda.

Lo que fan es lo que els va bé, externalittzar responsabilitats, con si fos un servei de manteniment de parcs i jardins, per exemple, imperdonable, de jutjat de guàrdia.

Darrera la fam, l’atur, els desnonaments, dels dependents,  hi ha persones de carn i os, famílies senceres. Emperò ja sabem que per Ells, els de la dreta que mos governa, només tenen valor els ossos del Sr. Botín i similars bípedes.

Està de demostrat Amics lectors, que els conservadors només es mouen quant la situació  provoca fortes mobilitzacions socials on es defensen els drets constitucionals i es denuncien les injustícies socials, emperò no perquè aquestes els sensibilitzin, sinó perquè després de veure-les, fan reconta de vots perduts i  a la fi, axó es tot el que els interessa.

Con deia un presentador de una TV catalana... pensem-hi.

Adéu,

Joan Martorell

Pollença, juny 2014

 

 

 

Un ple a la manera antiga

Alternativa | 27 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

El ple d'ahir ens va recordar als de la passada legislatura amb  un govern en majoria absoluta que no escolta amb el trist paper del PI amb cinc regidors dels quals només dos tenen delegacions d'àrees, això sí tots cobren com regidors de l'equip de govern. També ens va recordar el passat el trobar-nos en solitari en les votacions de temes com el reglament d'aigües d'EMSER o les platges. Les nostres dues mocions van ser rebutjades igual que les al·legacions que haviam presentat conjuntament amb els altres grups de l'oposició als preus del Festival i en solitari al reglament d'aigües d'EMSER.

1.- Resolució d’al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l’Ordenança reguladora de preus Públics del Festival de Pollença 2014. Veure darrer article sobre aquest tema

Aprovada amb els vots a favor de PP&Pi i vots en contra d'Alternativa, PSOE,PSM, UMP i Esquerra.

Aquesta votació marca un abans i un després; PP&PI han aprofitat la seva majoria absoluta per anar en contra del que havia decidit la majoria del ple fa uns mesos i han desestimat les al·legacions que haviam presentat l'oposició: l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle. A pesar de la bona situació econòmica de l'Ajuntament i de que els ciutadans de Pollença sufragam pràcticament la totalitat del Festival, PP&PI no han volgut augmentar el descompte dels pollencins. I en referència a l'altre punt és clar el retrocés democràtic ja que la fixació dels preus ha passat del Ple a la Junta de Govern. Una mostra més del tarannà dialogant i de consens que diuen que tenen...

Vam aprofitar el punt per demanar pel Festival 2014, ja que l'equip de govern només va fer una reunió en febrer per valorar el Festival 2013 i de moment només coneixem el cicle de concerts del Festival . Ens van dir que hi haurà un cicle de cinema a l'Ajuntament amb un concert de l'associació d'amics de les bandes sonores ino hi haurà cicle de.

2.- Aprovació, si procedeix, de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 3/2014/INT)

Aprovada amb vots a favor PP&PI i UMP i abstenció d'Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

Informe Intervenció

A l'escola del Port de Pollença  no es pagava la quota de servei de Repsol  des del 2012 i  tampoc s'havia pagat  el subministrament d'octubre del 2013. Les factures havien anat a altra adreça. Import total 1070,29. També hi ha una petita  factura de  material oficina per  la residència per valor 35,25 euros de la residència. 

 

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit en modalitat de crèdit extraordinari i transferència de crèdit  (Expedient núm. 5/2014/INT)

Aprovada amb vots a favor PP&PI i UMP i abstenció d'Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

S'augmenten les partides d'activitats cultural i activitats  museu i s'afegeix una partida a les obres teulada del Joan Mas ( IBISEC dirección de seguretat).

Abans del ple haviam demanat al batle que ens concretés aquestes activitats. Al ple va explicar que es tractaven entre altres del Certamen d'Arts Plàstiques (recuperat enguany), l'exposició d'estiu del Museu,  una exposició prevista a Can Llobera, una exposició per la Fira, concert al Port de Pollença...

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable.

Aprovadada amb els vots a favor de PP&PI, PSOE,UMP, PSM i ESQUERRA i en contra Alternativa

 Només Alternativa per Pollença hem presentat al·legacions que han estat rebutjades. Informe

 Ens preocupa com s'ha fet aquest canvi del reglament. L'informe del gerent diu que si hi ha dubtes es demanaria un informe als serveis jurídics, el que no ens sembla suficient garantia. Un Reglament no ha de tenir tot previst pràcticament però una empresa no pot estar pendet de successius informes jurídics. Cal dir que al reglament al punt que s'ha canviat, de tramitació de preses i comptadors, s'especifica com ha de ser la tramitació en els edificis tan de nova planta com d'edificis existents, que és on fins ara es deixaven admetre sol·licituts de preses. Però amb el canvi proposat s'afegeix l'admissió de noves peticions de subministrament d'aigua no només per edificis i instal·lacions as òl rústic sinó també per a parcel·les que hagin adquirit la condició de solar.... Sense afegir cap altre article més que especifiqui com ha de ser el tràmit per aquests solar.

Tampoc consideram suficient que l'informe del gerent digui que s'està fent feina al nou reglament. Aquest tema ens sembla similar als dels nous estatuts. Des del Consell d'administració d'EMSER de juny del 2012, ens diuen que la modificació dels seus estatuts socials està enllestides, però han passat dos anys. És clar que tenen altres prioritats, però fer un nou Reglament de Subministrament d'aigua potable tampoc és tan complicat i és fonamental quan l'empresa municipal ha assumit noves i importants feines aquesta legislatura com la recollida selectiva o l'aigua de la Cala Sant Vicenç.  

Farem un article sobre el tema.

5.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de Col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença per implantar un Registre Únic d’Entrada de documents.

Aprovada per unanimitat

( A partir de la pàgina 4 de l'enllaç teniu el conveni)

 Un acord similar al que ja existeix amb el Govern i amb l'Estat. Els ciutadans podrem registrar qualsevol document a l'Ajuntament pel Consell.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal del Pressupost General Municipal 2014

Aprovada per unimitat

 Es tracta d'integrar a un policia local, funcionari interí, en el grup C-1 ( ja que ha superat les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys), en aplicació de la Llei 4/2013 de Coordinació de la Policia Local. Aquesta integració suposa que s’haurà d’aplicar el complement personal transitori (en positiu), de la mateixa manera que a la resta dels policies locals, amb efectes de dia 7 de maig de 2014, sense cap retroactivitat.

7.- Moció presentada pel grup municipal A sobre referèndum per la República i ús públic de Marivent . Veure article.

Rebutjada amb els vots en contra de PP i UMP, abstencions de PI i PSOE i vots a  favor d'Alternativa, PSM i Esquerra.

 Hem acceptat una esmena a proposta de PSM i Esquerra per afegir al tercer punt de la moció:
 L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

El que hem afegit ha estat:
i en el cas de les nacions de l'Estat que ho decideixen puguin esdevenir repúbliques sobiranes.

L'esmena s' ha aprovat amb els vots a favor d'Alternativa, PSM i Esquerra i abstenció de la resta.

En referència a la moció no ens va sorprendre el vot en contra del PP que és un partit tan ranci com la pròpia monarquia. No ens esperavam el fervent suport a la monarquia d'UMP, que havien dit que s'abstendrien a les mocions supramunicipals però que en aquesta en paraules del seu portaveu s'havien decidit en un segon en votar en contra. El seu argument tòpic, típic i poc demostrat va ser que les vacacions de la família real a Mallorca és una bona promoció turística.

Tampoc ens va sorprendre l'abstenció del PI i PSOE, ambigüitat i centre són dos conceptes units. Els dos partits defensen que els canvis s'han de fer mitjançant la Constitució però no volen saber res de l'article de la mateixa que indica que per temes importants com aquest s'ha de fer un referèndum. Penós.

Farem un article sobre el tema.

8.- Moció presentada pel grup municipal A sobre suspensió de licitació i informe jurídic (Costes) . Veure article

Rebutjada per 11 vots en contra PP-PI-UMP. 4 abstencions PSOE, PSM I Esquerra. 2 Vots a favor d'Alternativa.

Era important portar aquest tema al ple. Al principi d’aquesta legislatura va haver un consens entre tots els grups en referència als serveis de la platja. La nostra sorpresa és que a l’explotació dels serveis de platges per enguany s’han introduït nous serveis sense cap tipus de debat públic ni polític el model de serveis de les platges. Els que van a votar en contra de la moció no van argumentar pràcticament res en referència a la mateixa; les irregularitat de la licitació del segon quiosc han estat un error i poc més. Van dir que la Demarcació de Costes i Ports el feien fatal però no van voler saber res de fer l'informe jurídic que demanvam a la moció o de denúnciar a aquestes institucions.

Li dedicarem un o més articles a aquest tema tan vital pel municipi i que s'ha gestionat de forma lamentable.

 Ferrán Aguiló

 

 

Guerra de cadires

Alternativa | 26 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Després de quatre mesos PP i PI (CiU i Lliga) han estat incapaços d’arribar a un nou acord de govern per fer el repartiment d'àrees de l'Ajuntament, fet que està afectant al funcionament de l'Ajuntament. A Alternativa denunciam que aquesta guerra de cadires està afectant negativament a la gestió municipal.


Al mes de març van presentar la seva dimissió els dos regidors no adscrits (Malena Estrany i Tomeu Fuster) i el regidor de Ciu (Miquel Ramon) que van ser substituïts per Marilen i Margalida Capllonch (Lliga) i na Teresa Ferrer (CiU). Totes aquestes dimissions han suposat que el batle acumuli la gestió d'àrees: Planificació i urbanisme, Cultura amb el Festival, Joventut, Cala Sant Vicenç i Banda de Música. Pel camí han desaparegut el que abans eren àrees delegades com la Ràdio i Mediació cultural. És impossible i contraproduent que una persona pugui gestionar correctament el que abans feien quatre, a més de ser un excés de poder.

El PI assegura que no el preocupen les àrees i que l’Ajuntament funciona amb normalitat... però la realitat que percebem i que ens han fet arribar els ciutadans a Alternativa és ben diferent. Si no els preocupen les àrees no s'entén que en quatre mesos no hagin estat capaços d'arribar a un acord. I si no han arribat a aquest acord resulta difícil creure que puguin coordinar-se bé per governar. Per altra part resulta injustificable tenir tres regidores a l'equip de govern sense cap àrea delegada durant quatre mesos quan resta menys d'un any per les eleccions.

La situació és especialment greu a la Cala Sant Vicenç que a aquesta legislatura ha tingut els següents responsables: Tomeu Fuster (Lliga), el batle Tomeu Cifre (PP), Miquel Ramon (CiU) i ara, de nou, el batle. Cal tenir en compte a més que a la Cala Sant Vicenç, nucli que la darrera legislatura ha patit un abandonament evident, s'ha fet el canvi de gestió de l'aigua, que està donant lloc a diversos problemes que es podien resoldre millor i més ràpidament amb un regidor delegat. De fet, hi ha ciutadans que estan protestant pel tema fa dies i fins divendres que ve el batle no ha trobat temps per reunir-se amb ells.

A Alternativa per Pollença demanam després de quatre mesos a PP i PI, una mica de responsabilitat i que acabin la seva guerra de cadires pel bé dels ciutadans, que s'asseguin i negociïn un nou repartiment d'àrees abans del ple ordinari de dijous.

A aquest pas les noves regidores no van tenir temps de gestionar res

 

 

 

Tots junts podem

Alternativa | 25 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

  Si qualque cosa es pot reprovar al projecte de Podemos és l'excés de personalisme entorn a la figura de Pablo Iglesias. Des del punt de vista del màrqueting i d'estratègia de la campanya electoral els resultats han estat espectaculars, però es corre el perill de què allò que ha estat determinant per a l'èxit a curt termini es pugui convertir en un problema a llarga.

Deia Pepe Mújica que així com la patologia de la dreta és “allò reaccionari”, la patologia de l'esquerra és “l'infantilisme, que ell definia com la confusió permanent entre la realitat i els desitjos. I un clar exemple de l'infantilisme és pensar que perquè sorgeixi una persona brillant i li donem el poder, aquesta tota sola serà capaç de canviar-ho tot. No se si és per la tradició cristiana o simplement per comoditat que vivim esperant l'arribada del messies per salvar-nos.

És evident que la irrupció de Podemos ha posat nirviós a més d'un, sols cal veure els constants atacs que ha rebut el partit i sobretot el seu líder, Pablo Iglesias. Tal com va succeir amb Ada Colau, els representants de la caverna mediàtica que domina els mitjans de comunicació del nostre país han cercat desacreditar el nou eurodiputat, tot i que s'ha de dir que de moment sols ha servit per pujar la seva popularitat.

Sovint l'èxit de les persones honestes provoca l'enveja d'aquells que, segurament conscients dels defectes propis, no poden sofrir a aquells que fan servir el talent en benefici del conjunt de la societat. A una altra escala, Alternativa ho ha patit mitjançant atacs anònims especialment dirigits al nostres regidors. No ens referim a les crítiques polítiques legítimes derivades de les nostres actuacions, sinó a aquells atacs fonamentats en mentides o insinuacions malintencionades aprofitant l'anonimat.

Un aspecte important per canviar el món és posar persones brillants, qualificades i sobretot honestes al front de les institucions. No tinc cap dubte que aquest país funcionaria molt millor amb un president com Mújica o Mandela que amb un Rajoy o un Zapatero. També pens que l'Ajuntament de Pollença funcionaria millor amb un batle com Pepe o una batlessa com Marina Llobera.

El repte de Podemos - i, al nostre nivell, d'Alternativa- ha de ser aprofitar les capacitats comunicatives i de lideratge de les persones per tal d'aconseguir sumar forces però tenint clar que si realment volem un canvi profund aquest ha de sorgir de la majoria de la població. Els poders establerts, empren tots els seus mitjans, tant mediàtics com institucionals, per mirar d'atacar i desacreditar les persones, però si la força sorgeix d’abaix ho tenen molt més complicat.

Si acceptam la lògica del capitalisme que el poder és del mercats, és normal que triem a polítics que responguin a aquesta lògica i governin d'acord amb ella.

En canvi, si assumim la nostra responsabilitat i ens guiam per una lògica humanista, on el que importa és el benestar de totes les persones, siguin d'on siguin, el poder no vindrà dels mercats sinó de les persones i la conseqüència serà la de posar a polítics que emprin les seves capacitats i el seu talent per canalitzar les propostes que sorgeixin de la majoria de la societat.

 

 

Fent feina; alĚlegacions, mocions, precs...Ple ordinari de Juny

Alternativa | 24 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Aquest dijous 26 ple ordinari de juny , a les 20,00 hores a la Casa Consistorial. Podeu assistir, escoltar-ho per Ràdio Pollença o seguir la votació al nostre perfil de facebook.

Podran dir moltes coses d'Alternativa però no que no fem feina de valent; hem estat l'únic partit que ha presentat precs i preguntes per escrit als dos darrers plens, l'únic partit que ha presentat al·legacions al reglament municipal de proveïment d’aigua potable, i l'únic partit que presenta mocions al ple d'aquest dijous (dues)

Com sempre publicam i comentam l'ordre del dia del ple de juny (feina que s'hauria de fer a la pàgina de l'Ajuntament)

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Resolució d’al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l’Ordenança reguladora de preus Públics del Festival de Pollença 2014. Veure darrer article sobre aquest tema

 Ni PP ni PI han reflexionat sobre el seu comportament que consideram barroer i antidemocràtic i han aprofitat la seva majoria absoluta per anar en contra del que havia decidit la majoria dle ple fa uns mesos.  PP&PI han desestimat les al·legacions que haviam presentat l'oposició: l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle.

Consideram que els pollencins, que són els que sufraguen molt majoritàriament amb els seus impostos el cost del Festival, haurien de tenir un major descompte. Igualment pensam que no hi ha cap motiu per incloure l'article 6è. de delegació en la Junta de Govern de la fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival. Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal

- Al·legacions de l'oposició als preus del Festival

 - PP&PI d'esquenes al ple

- PP&Pi no accepten rebaixar un 25% el preu de les entrades del Festival als residents

 De moment només coneixem el cicle de concerts del Festival

2.- Aprovació, si procedeix, de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 3/2014/INT)

Informe Intervenció

A l'escola del Port de Pollença  no es pagava la quota de servei de Repsol  des del 2012 i  tampoc s'havia pagat  el subministrament d'octubre del 2013. Import total 1070,29. També hi ha una petita  factura de  material oficina per  la residència per valor 35,25 euros de la residència. 

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit en modalitat de crèdit extraordinari i transferència de crèdit  (Expedient núm. 5/2014/INT)

S'augmenten les partides d'activitats cultural i activitats  museu i s'afegeix una partida a les obres teulada del Joan Mas ( IBISEC dirección de seguretat).

Aplicació del Pressupost de Despeses per la qual es dota de crèdit extraordinari (1) i transferència de crèdit (2)

Aplicació

Crèdit inicial

Modificació

Crèdit definitiu

(1) 151 75302 Obres Teulades Joan Mas IBISEC

0

1.200 €

1.200 €

(2) 330 226061 Activitats culturals i didàctiques

27.000

30.000 €

57.000 €

(2) 333 226011 Museus, exposicions, actes i impremta

30.000

30.000 €

60.000 €

Els doblers surten del capítulo 1 de la plaça informática en  excedencia que passa de       470.842     a       409.642 €. TOTAL BAIXES I ALTES 61.200    

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

 Només nosaltres hem presentat al·legacions que han estat rebutjades. Informe

El Reglament del proveïment d'aigua potable fou elaborat l'any 1989, i consideram que cal una reelaboració integral  d'un nou reglament adaptat a les noves normatives des de la redacció de vigent , i adaptat a les circumstàncies  i conveniències actuals dins la legalitat.

A la comissió el batle va dir que estava d'acord, igual que cal renovar els estatuts d'EMSER ... Tota la legislatura diuen que estan fen feina però que els falten mitjans humans.

 Recordau que un decret llei aprovat pel govern del PP, que prohibeix des del 1 de gener de 2012 qualsevol tipus de contractació o oferta d'ocupació en el conjunt de les administracions públiques de l'Estat, inclosos els organismes municipals i les empreses públiques. Tant és que l'Ajuntament tingui superàvit i necessiti personal, aquest decret només vol afavorir la privatització de serveis.

 
L'altra al·legació es retirar la modificació puntual que va ser aprovada inicialment per permetre noves peticions de subministrament per a solars sense edificar, explotacions agrícoles i habitatges en zona rústica amb xarxa de distribució existent. A Alternativa consideram que el text proposat es contradiu frontalment amb altres articles del mateix reglament, a mes d'obviar disposicions de rang superior, i ser mediambientalment perniciós

 

5.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de Col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença per implantar un Registre Únic d’Entrada de documents

( A partir de la pàgina 4 de l'enllaç teniu el conveni)

 Un acord similar al que ja existeix amb el Govern i amb l'Estat. Els ciutadans podrem registrar qualsevol document a l'Ajuntament pel Consell.

 

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal del Pressupost General Municipal 2014

 Es tracta d'integrar a un policia local, funcionari interí, en el grup C-1 ( ja que ha superat les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys), en aplicació de la Llei 4/2013 de Coordinació de la Policia Local. Aquesta integració suposa que s’haurà d’aplicar el complement personal transitori (en positiu), de la mateixa manera que a la resta dels policies locals, amb efectes de dia 7 de maig de 2014, sense cap retroactivitat

 

7.- Moció presentada pel grup municipal A sobre referèndum per la República i ús públic de Marivent . Veure article.

Concretament el que demanam és:

- L’Ajuntament de Pollença reconeix el dret a decidir sobre qualsevol aspecte de la vida política que tenen els ciutadans i els pobles i insta al govern de l'Estat a convocar un referèndum, d'acord amb allò establert a l'article 92 de la Constitució Espanyola (les decisions polítiques  d'especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu de tots els ciutadans), per a que la ciutadania decideixi entre monarquia i república.

- L’Ajuntament de Pollença insta a les Corts Generals a que, si en el referèndum guanya democràticament l'opció republicana, posen en marxa el procediment de  reforma constitucional establert en l'article 168 de la Constitució Espanyola.

- L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

-  L’ Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a recuperar l’ús artístic, cultural i d’ensenyament del Palau de Marivent obert al públic

8.- Moció presentada pel grup municipal A sobre suspensió de licitació i informe jurídic (Costes) . Veure article

Pensam que era important portar aquest tema al ple ja que la instal·lació d’un parc aquàtic, circuits de motos nàutiques, un nou quiosc... suposa un important canvi de serveis en les platges del Port de Pollença. Un canvi que s’ha fet sense cap tipus de debat públic ni polític per quan la redacció del Projecte d’instal·lacions de temporada no és aprovat per cap òrgan municipal, excepte la licitació, anant a fets consumats. Cal reflexionar seriosament sobre el  model de turisme que volem.

Com havue pogut observar ja s'ha instal·lat un segon quiosc a Llenaire sense quee que s'hagi resolt la confusió de la licitació. Aquest quiosc només té permís de costes per a  20 metres  i finalment no s'han llevat els tamarells com havien previst inicialment.

9.- Varis   

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”

Esperam que hagi temps per contestar a les preguntes que vam registrar al ple d'abril i maig que encara no s'han contestat, a més a més de les que registrarem a aquest ple.

Albercocs i cireres

 

Consens zero

Alternativa | 23 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari de maig van rebutjades les nostres al·legacions al pressupost del 2014 que es va aprovar amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP i  per primera vegada a aquesta legislatura amb els vots en contra de tots els partits de l'oposició; Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

Al 2012 els pressupost s'havien aprovat amb les abstencions d’Alternativa, PSOE,CiU, UMP i Esquerra i vot en contra del PSM. I al 2013 amb les abstencions d'Alterantiva,PSOE,PSM, i No Adscrits.

Mentre que al 2012 i al 2013 s'havien acceptat  algunes de les al·legacions dels grups de l'oposició, al 2014 la nova majoria de PP&PI no ha volgut saber res de les al·legacions presentades pels grups de l'oposició. Encara que parlin de diàleg i consense la realitat és que la idea de consens de la dreta quan té majoria absoluta és zero.

Aquestes són les nostres al·legacions que van ser totalment rebutjades, vosaltres mateixos podeu valorar si no es podia haver acceptat alguna d'elles:

Alternativa per Pollença al Pressupost General de l'Ajuntament de Pollença, Organismes Autònoms i empresa municipal per l'exercici 2014 i la plantilla de llocs de treball.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Atès l’exposició pública que l’Ajuntament de Pollença, en sessió ordinària celebrada dia 29 d'abril de 2014, va adoptar l’acord d’aprovació inicial del Pressupost General de l'Ajuntament de Pollença, Organismes Autònoms i empresa municipal per l'exercici 2014 i la plantilla de llocs de treball, pel que dit expedient es sotmet a informació pública anunci publicat en el BOIB del 3 de maig de 2014.

Atès a que hi havia un compromís per part de l'àrea d'esports per treure una convocatòria extraordinària de subvencions per els clubs esportius degut a que a l'any 2011 no va sortir convocatòria i que això no va ser possible per motius tècnics.

Atès a que la partida de l'any passat tot i augmentar de 35000 euros a 52500 no compensava totalment la manca de la convocatòria de l'any 2011.

Atès a que la convocatòria d'aquestes subvencions estan destinades principalment a l'esport base i que els clubs es troben en una difícil situació econòmica i que això suposaria necessàriament augmentar les quotes a les famílies per poder cobrir les despeses destinades principalment a pagar els arbitratges, entrenadors i material.

Atès la necessitat d'un pavelló al Port de Pollença i que no té sentit fer una instal·lació nova tenint el pavelló de l'IES Clara Hammerl infrautilitzat. Cal millorar el conveni entre l'Ajuntament i l'IES Clara Hammerl per tal que l’Ajuntament pugui realitzar altres usos abans de construir noves infraestructures:

- Tancar o separar mitjançant una tanca les instal·lacions esportives (incloses les exteriors) de la resta de les instal·lacions de l’IES.

- Adequar els vestuaris i els banys que actualment estan en mal estat.  No hi ha vestuaris per als arbitres.

- Ampliar el pavelló creant unes grades a la zona d'espectadors.

-Assumir la gestió de la instal·lació fora de l’horari de l’IES, inclòs els mesos de vacances d’estiu, Nadal i Pasqua. Cal tenir en compte que l’IES té prioritat per a fer les seves activitats extraescolars, però que en cas de no fer-ne la instal·lació pugui ser ocupada per a realitzar activitats municipals.

- Assumir de forma real la vigilància de la instal·lació (evidentment fora de l’horari lectiu). Actualment es trasllada aquesta responsabilitat al club, especialment als entrenadors.

-Integrar la gestió d’aquestes instal·lacions esportives dins un pla de manteniment de les instal·lacions esportives del Port de Pollença o de tot el municipi. Actualment no hi ha un pla de manteniment de la instal·lació, només es fan actuacions o reparacions puntuals que realitza l’Ajuntament o l’IES depenent de qui sigui l’interessat.

Atès que hi ha tota una sèrie de partides aprovades i no executades al pressupost 2013.

Atès que a Pollença tenim un gran patrimoni arqueològic, destacant el jaciment de Bòquer al que només s'ha excavat una mínima part.

Atès que consideram que la realització d'actuacions puntuals no és el que es va aprovar al ple d'octubre del 2007; un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques.

Atès que el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, ara era gestionat directament per l'IBANAT, es troba tancat i que la regidora ha expressat al ple la seva voluntad de col·laborar en la gestió del Centre.

Atès que la Cala Sant Vicenç ha estat la gran oblidada als Plans E, pressuposts, i Plans d’Obres i serveis i que l’Associació de Veïns de la Cala Sant Vicenç al 2008 va realitzar un extens dossier al que s’identifiquen tota una sèrie de feines a realitzar per millorar l’espai públic de la cala; repàs de pintura, senyals de trànsit i indicadors, enllumenat, papereres, zones enjardinades, portetes del comptadors, els parques, les coves, la plaça dels pins... Que podria ser la base d'un " Pla integral de recuperació de la Cala Sant Vicenç"

Atès que hi ha tota una sèrie d'acords del ple que a dia d'avui no s'han complet i que no tenen les corresponents partides al pressupost del 2014.

Atès que la majoria son inversions econòmicament sostenibles finançables amb el romanent de tresoreria.

Atès que no tenim mitjans per quantificar les nostres propostes, deixam la quantificació de les mateixes en mans dels tècnics municipals.


Per tot això

SOL·LICITA

Es tenguin per ben presentades aquestes AL·LEGACIONS

-  Que s'augmenti la partida de subvencions a entitats esportives a 48000 euros.

-  Introduir una partida " Millora del conveni amb l'IES Clara Hammerl".

- Introduir una partida per "Millorar el catàleg de camins amb la realització d’investigacions". Al ple del 25 de juliol de 2012 el ple municipal va aprovar iniciar la recuperació de l’ús públic del camí del coll d’en Patró i la resolució dels expedients d'investigació.

- Introduir una partida per a la "Redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic". Es va aprovar al ple de 27 de març de 2008.

- Introduir una partida pressupostària per continuar amb les "Excavacions al Pedreret de Bóquer".

- Introduir una partida " Conscienciació i mitjans tècnics i materials alternatius als herbicides". Es va aprovar al ple del mes de maig de 2013.

- Especificar una partida " Promoció dels productes locals i de proximitat" a la partida " Comerços" de 20.000 euro. Es va aprovar al ple de febrer de 2014.

- Introducir la partida "Pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques" aprovat al ple d'octubre del 2007

- Introduir una partida "Conveni Centre de Turisme Ornitològic de la Gola."

- Introduir una partida " Pla integral de recuperació de la Cala Sant Vicenç"

 


 

 

Festa i lluita

Alternativa | 22 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Divendres 27 a partir de les 20:30  festa de la comunitat educativa al Convent de Pollença. Hi estam tots convidats. Soparem tots plegats Cada família durà algun plat i beguda per compartir. He de dur plats, tassons i torcaboques de casa.

Vine  i difon


 
NOSALTRES TAMBÉ HI HAURÍEM ENTRAT

44 joves van a judici els dies 2, 3 i 4 de juliol. A 7 dels joves, de forma arbitrària, els demanen 18 mesos de presó. I a la resta d'encausades els demanen sis mesos de presó.

44 joves van a judici per expressar-se en contra de les polítiques d'aquest desgovern i plantejar alternatives a les seves polítiques repressores i autoritàries.

44 joves van a judici per defensar una educació pública, de qualitat, laica i en català.

Des d'Alternativa per Pollença volem una vegada més mostrar tot el nostre suport a les persones represaliades, i exigim la seva absolució.


Absolució Encausades Conselleria d’Educació!

Com diuen elles la solidaritat és la nostra millor arma. Per això vos demanam que dia 2 , 3 i 4 de juliol els hi donem suport.

 
Encausades Conselleria.
 
 

 

La monarquia fa el bategot?

Alternativa | 21 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui  un article d'en  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Meam qui pot treure trellat de tot aquest endiumenjat:

¿Té legitimitat un rei designat per un dictador, sense consultar a ningú? ¿Ha perjurat el rei Juan Carles que jurà fidelitat al principis del “Movimiento”?

¿Els dret de sang, l’herència dinàstica, està par damunt, del dret dels ciutadans a decidir qui ens ha de governar? ¿El principi de elecció per sufragi universal s’avé amb la monarquia dinàstica? Quina legitimitat té una monarquia que segons el CIS té una valoració del 3,7?

 Diu el primer article de la Constitució que no és el rei sinó el poble el sobirà del que neixen els poders de l’estat; ¿per què no se li demana al poble quin model d’estat vol?  Segons l’Article 92 de la Constitució  “Les decisions polítiques d’especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu  de tots els ciutadans”. ¿No és d’especial transcendència i de coherència democràtica decidir el model d’estat que  vol la gent? Si la gent volgués monarquia malgrat tot, a menjar morena, s’ha dit!, els que creuen que seria millor una república.

No és un poc doiut dir que els 40 millors anys de la història d’Espanya han sigut gràcies al rei o voler suposar que si no hagués estat per ell encara estaríem baix una dictadura?

Per què tots el partits en temps d’eleccions parlen de “canvi” i a l’hora d’estrènyer com ara, fan anques enrere, posen barra de cap i sols parlen d’estabilitat, fent una transició lampedusiana, assegurant-se de que tot segueixi igual, renunciant el PSOE a la seva “anima republicana”? Bé ens han fet el cuc de l’orella malalt adulant al rei en els mitjans de comunicació; tots fideus amb el rei,  fent-li la barbeta, com si hagués estat tot lo món ?

Ser el millor ambaixador d’Espanya, cosa que diuen del rei Joan Carles, sembla que no li ha anat massa malament si ha acumulat 1.700 milions d’euros segons fons autoritzades i la Revista Forbes que el col·loca en el lloc 134 entre els més rics del món i se suposava que pujà al trono més pelat que un jonc. D’on han sortit aquestes misses?

Si con digué el rei “tots som iguals davant la llei”, per què ell és inviolable, no està subjecte a responsabilitat, vol està aforat i tot de manera vitalícia? No tocaria, precisament per ser el càrrec més important de l’estat, esser fiscalitzat i més transparent que ningú?

Ja me direu com se’n surt de tot aquest envitricollat.

Mariano Moragues Ribas de Pina

 Ermengol

 

ReferŔndum per la Rep˙blica i l'˙s p˙blic de Marivent

Alternativa | 20 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A la passada legislatura, abril del 2008, vam presentar una moció demanant que l'Ajuntament donés suport a totes les iniciatives polítiques i ciutadanes de caràcter pacífic i democràtic a favor de la República i que s'uneixi als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 demanen un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República. (veure article III República)

Ara al proper ple ordinari a la mateixa línia demanam fer un referèndum per decidir entre monarquia i república i que és recuperi l'ús públic originari pel que es va cedir el palau de Marivent. Concretament el que demanam és:

- L’Ajuntament de Pollença reconeix el dret a decidir sobre qualsevol aspecte de la vida política que tenen els ciutadans i els pobles i insta al govern de l'Estat a convocar un referèndum, d'acord amb allò establert a l'article 92 de la Constitució Espanyola (les decisions polítiques  d'especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu de tots els ciutadans), per a que la ciutadania decideixi entre monarquia i república.

- L’Ajuntament de Pollença insta a les Corts Generals a que, si en el referèndum guanya democràticament l'opció republicana, posen en marxa el procediment de  reforma constitucional establert en l'article 168 de la Constitució Espanyola.

- L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

-  L’ Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a recuperar l’ús artístic, cultural i d’ensenyament del Palau de Marivent obert al públic

A Alternativa consideram que en una societat democràtica totes les institucions  s'han d'elegir per voluntat  popular i han d'estar sotmeses al control i a la possibilitat de revocació. La monarquia és una institució obsoleta, anacrònica i contrària als principis de la democràcia

La Constitució Espanyola de 1978 va ser aprovada en un referèndum en unes circumstàncies extraordinàries, sota la pressió exercida per l'exèrcit sorgit del cop d'estat de 1936 contra la II República ,després de 40 anys de dictadura i amb un rei imposat pel dictador. I  el vot a favor de la constitució no es pot interpretar com un suport majoritari a la institució monàrquica, ja que mai s'ha sotmès al sufragi popular. I a més a la majoria de la població actual no va votar en aquell referèndum.

La instauració de la Monarquia va ser acompanyada, a més, per la introducció a la Constitució de tot un seguit de preceptes que configuren a aquesta institució amb perfils clarament antidemocràtics com l’article 57, apartat 1 que estableix a la successió de la Corona la preferència de l'home a la dona, i a l'article 56, apartat 3 que estableix que “la persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat”.

Creiem que en l'Estat Español, ha d'obrir-se un procés constituent on es resolgui la forma d'Estat, i en el qual es parteixi del respecte al dret a decidir dels pobles que conformen la realitat plurinacional de l'Estat i que són subjectes polítics amb dret a decidir com a tals.

En referència al Palau de Marivent aquest va ser donat  per la Sra Anunciación Marconi Taffani, vídua del pintor Sr. Joan de Saridakis, amb l’objecte d’establir-hi un Museu d’Art, serveis culturals i d’ensenyament artístic complementari, sota el nom del pintor i obert al públic. I que incomplint aquesta voluntat durant la dictadura (any 1973) la Diputació va cedir l’ús del Palau a la família real  com a residència privada.

 Monteys en" Orgullo y Satisfacción"

 

 A continuació la moció

 

 (Segueix)

Els serveis de les platges al ple

Alternativa | 19 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Al proper ple ordinari de 26 juny hem registrat una moció (la teniu a la continuació de l'article) per portar l’explotació dels serveis de platges al ple. Demanam l’encàrrec d’un informe jurídic sobre el possible incompliment de la llei de contractació pública i del procediment per a autoritzar serveis de temporada a les platges per part de la Demarcació de Costes i la suspensió de la licitació del lot M, quiosc a la Platja dels Tamarells, per la confusió documental i l’impacte mediambiental negatiu del mateix

________________________________________________

A l’explotació dels serveis de platges per enguany l’equip de govern PP&PI  ha licitat nous serveis sense haver informat i menys consultat als grups de l’oposició: un parc aquàtic, amarraments per a barques de lloguer i Flysurf a la Gola, un centre de massatges, caixes de seguretat, una escola de vela a Can Cullerassa... El cas del parc aquàtic amb un fort impacte paisatgístic ens sembla molt greu quan fa més de sis anys que els licitadors de les platges haurien d’haver instal·lats dos parcs infantils a la platja.

 L’explicació que ha donat l’equip de govern  als partit de l’oposició (després que denunciassin la falta d’informació) per justificar les noves licitacions és que si no els demanava l’Ajuntament, Demarcació de Costes els adjudicaria directament. A Alternativa per Pollença (A) consideram que l'autorització de serveis realitzada directament per Costes, sense concurs públic, incompleix la llei de contractació pública i el procediment establert en els articles 111, 152 i següents del reglament de la Llei de costes. De fet, Demarcació de Costes ha adjudicat directament un circuit per a motos aquàtiques a la platja dels Tamarells  a pesar de l’informe desfavorable de l’Ajuntament (amb l’únic argument que sol·licitaria l'explotació d’aquest servei).

Igualment consideram que l’exposició pública d’un segon quiosc a la platja dels Tamarells ha estat irregular donat que els plànols de distribució dels diferents elements foren canviats a la plana web del Perfil del Licitador, sense constar de quina data ni quan foren aprovats el canvis per la Junta de Govern, i sense que la informació fos canviada a la resta de documentació. Inicialment el quiosc  era de 150 m2, però posteriorment als plànols passava a ser de 20 m2 i apareixia al costat un espai nou,  de 75 m2. Sense saber finalment què s'estava licitant. Cal dir que la instal·lació del nou quiosc té unes conseqüències mediambientals negatives, obligant a “trasplantar” vuit tamarells i a la destrucció de dunes consolidades, quan en anteriors informes de l’Ajuntament, adreçats a Costes, aquest tipus d’actuacions era motiu d’informes desfavorables.

Consideram molt important portar aquest tema al ple ja que la instal·lació d’un parc aquàtic, circuits de motos nàutiques, un nou quiosc... suposa un important canvi de serveis en les platges del Port de Pollença. Un canvi que s’ha fet sense cap tipus de debat públic ni polític per quan la redacció del Projecte d’instal·lacions de temporada no és aprovat per cap òrgan municipal, excepte la licitació, anant a fets consumats. Cal reflexionar seriosament sobre el  model de turisme que volem.

Avui us esperam a l'assemblea ordinària a les 20:00,a l'aula núm 4 del Centre Cultural Miquel Capllonch al Port de Pollença. Democràcia oberta i directa.

 

 (Segueix)

Cal millorar la comunicaciˇ i informaciˇ a la ciutadania

Alternativa | 18 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem constatat que a l'Ajuntament continua havent-hi problemes per donar resposta als ciutadans a un temps lògic. El passat 5 de juny vam sol·licitar per escrit la sala de conferències del claustre per fer la nostra assemblea oberta, el divendres passat a la vista de que no ens contestaven, vam demanar al regidor responsable, en Martí Roca ,pel tema i ens va dir que pensava que no hauria problema, aquest dilluns ens van dir que la sala de conferències estava ocupada. Ahir finalment ens van dir que podiam utilitzar l'aula 4 del Miquel Capllonch per la nostra assemblea:

Demà dijous 19 celebrarem una assemblea ordinària a les 20:00,a l'aula núm 4 del Centre Cultural Miquel Capllonch al Port de Pollença. Des de que existeix Alternativa les nostres assemblees sempre han estat obertes i tots els ciutadans que han vingut han tingut veu i vot. És possible construir una ciutat diferent. 

 Pitjor va ser el cas d'Iniciativa Ciutadana per Pollença que va sol·licitar el museu per celebrar Abril de República i no se li va respondre en un mes, finalment els mateixos van telefonar al batle que els va denegar el permís. 

 Quan vam entrar a l'Ajuntament la primera proposta que vam fer al ple (juliol 2007) va ser  per millorar la comunicació i informació entre la ciutadania i  l'Ajuntament.  Una proposta senzilla, bàsica i lògica que l'equip de govern d'aquell moment ens va demanar retirar amb la promesa de tirar endavant la nostra proposta en mesos. Set anys després la major part de les coses que demanavam se segueixen sense complir a pesar de contractar una persona per millorar la comunicació de l'Ajuntament o viatjar a Calafell per veure com funcionava el seu servei d'Atenció als Ciutadana

De la nostra proposta de millora d’informació i comunicació només s’ha realitzat un punt; la transmissió del plens de la corporació per la ràdio municipal. El altres cinc punts que demanàvem al 2007 i que encara no s’han realitzat són els següents:

1.  Que l'Ajuntament exposi tota la documentació pública que permita la llei a la pàgina web del municipi; les actes de plens,  els bans municipals, els decrets de batlia...

2.    Els ciutadans i ciutadanes que el demanin formaran part de una llista de correu per tal que els siguin enviats per correu electrònic tota la documentació pública de l'Ajuntament.

3.    Fer un ple extraordinari anual sobre l'estat del municipi, al mateix podran participar les associacions i  ciutadans que el desitgin.

4.- El compromís de contestar als ciutadans qualsevol reclamació, plec o petició que facin per escrit en un termini breu.        

5.- A les peticions fetes per internet, a més de ser contestades també en 15 dies, s'ha de donar la possibilitat de rebre còpia del missatge a l'adreça electrònica pròpia?

En referència a aquest tema al darrer ple vam demanar pel viatge a Calafell de sis persones entre polítics i tècnics per interessar-se pel funcionament del Servei d’Atenció al Ciutadà. Va contestar el batle

Per què van triar aquest poble? És un municipi modèlic

 Per què van considerar que era necessari els viatge de polítics i tècnics que no estan directament relacionats amb aquest servei?  Tots estan relacionats

Quin va ser el cost del viatge? Només els billets d'avió i el lloguer d'un cotxe

 Quines conclusions han tret d’aquest viatge? La situació de Calafell és molt diferent a Pollença ja que tenen molt més personal que Pollença

 I en referència al tema d’Atenció als Ciutadans per què es segueix sense contestar sistemàticament a les instàncies que registren els ciutadans. No comparteix la nostra opinió

Pensam que el temps ens dona la raó, tardar 11 dies en contestar a una cosa tan senzilla com la petició d'una sala municipal no ens sembla normal, igual que no va ser normal no contestar en un mes a Iniciativa Ciutadana per Pollença. No cal anar a Calafell ni contractar a una persona per millorar això.

 

 

 

GrÓcies Jaume Sastre

Alternativa | 17 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Gràcies a Jaume Sastre que ahir després d'escoltar  l'opinió dels metges de que s’havia arribat a un moment d’alt risc per a la salut va decidir suspendre la vaga de fam després de 41 dies. Esperam que ara es recuperi el més aviat possible.

 Per altra part  condemnar l’actitud sorda, irracional, insensible i inhumana, de José Ramón Bauzá, obstinat en desatendre una proposta tan sensata i senzilla com la d’optar per la via del diàleg i del consens en matèria educativa.

La lluita per una escola de qualitat i en català  continuarà i aquest govern té els dies contat.

 Dibuix original de Miquel Trias. La situació és per perdre-hi les rialles, escarrufa pensar on estava disposat a arribar el govern  abans que simplement negociar.

 

 

 

Veniu a l' Assemblea

Alternativa | 16 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 19 celebrarem una assemblea ordinària a les 20:00, avui l'Ajuntament ens ha informat de que no la podiam fer a la sala de conferències del claustre (l'haviam sol·licitat per escrit fa 11 dies), estam cercant un lloc alternatiu, demà us informarem on la farem. Des de que existeix Alternativa les nostres assemblees sempre han estat obertes i tots els ciutadans que han vingut han tingut veu i vot. És possible construir una ciutat diferent.

L'ordre del dia és:

1-Informació 
Parlarem de les mocions que prsentam al ple, la feina institucional, la Trobada d'Unitat Popular a Catalunya i a Mallorca...

2-Feines a fer
Sempre hi ha feina a fer i a organtizar. Entre altre el reglament de participació i procés participatiu pel tema peixateria...

3. Relacions polítiques. 
Continuarem parlant de la nostra proposta unitària; una assemblea unitària i municipal de persones i de la relació amb altres forces polítiques...
 
4. Actes i accions 
Comentarem les properes accions i assemblees temàtiques a organtizar...

5. Camí a les eleccions. 
A menys d'un any de les eleccions hem de començar a planificarla temporalització...

6. Varis 
Propostres, precs i preguntes...

Alternativa per Pollença tothom és important. Per tant, nosaltres no comptam amb comitès de savis, comitès executius, ni coordinadors que decideixen per a tothom, sinó que l’Assemblea, constantment informada i demanada (ja sigui per correu electrònic o per l’assemblea mensual) és el vertader motor d’Alternativa per Pollença.

- Som un partit local; tot i tenir la consciencia oberta a l’esdevenir mundial, fem feina a i per Pollença. Alternativa per Pollença és sobirana per si mateixa, sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt.

- No som polítics professionals ni aspiram a ser-ho. Els membres d’Alternativa per Pollença no podem ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives i no podem tenir més d’un càrrec, ja sigui públic o intern. La major part del sou dels nostres regidors és pel partit. A Alternativa per Pollença simplement som un grup de ciutadans amb ganes de fer feina per un canvi en les formes de governar i gestionar els nostres doblers. Tots tenim altres feines.

Necessitam  militants actius, cosa que fa que la militància en aquest partit no sigui tan fàcil com en altres, però que per altre part permet expressar la seva opinió i iniciatives a tots els militants per igual. Demanam als ciutadans que a més de demanar-nos "més branca" ens donin una mà. Hi ha molta de feina per  fer una bona oposició que un dia ens permeti governar i assolir el tant necessari canvi a Pollença. 

Així que ja sabeu, si voleu participar d’un partit transparent i participatiu on se vos escolti sincerament, on se vos tengui en compte, on no se vos amagui res i sigueu part d’ell al nivell que vosaltres trieu... estarem encantats de comptar amb vosaltres.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a la nostra pàgina web.

La lluita continua. LOMQUE NO

Alternativa | 15 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Mentre la Consellera Camps diu que tot va com una seda en una carta adreçada a les famíliesUn total de 94 centres han dit no al TIL: 46 IES i 48 CEIPs.

L'Assemblea educativa de Pollença prepara festa de final de curs pel divendres 27 de juny al claustre de Pollença i al dia següent l’Assemblea de Docents fa el mateix a Santa Maria. 

Avui Jaume Sastre arriba a 39 dies de vaga de fam. El president Bauzá no pot mirar cap a un altre costat davant aquesta realitat i  ha d’establir les bases per reprendre el diàleg, tal com li demana la comunitat educativa.

 

CAL UNA LLEI NOVA?
 • 7 lleis en 30 anys
 • La nova llei genera conflicte i confrontació social
 • Manca de diàleg amb la Comunitat Educativa
 • Rebuig de les forces socials

QUINS AVALS PROFESSIONALS TÉ?
 • No té cap aval professional. Només la impulsen els Mercat, Conferència Episcopal i P.P.


COM PLANTEJA LA SOLUCIÓ AL FRACÀS ESCOLAR?
 • Sense propostes concretes
 • Més Retalls
 • Menys Mestres
 • Més Alumnes per aula
 • Menys Recursos econòmics i de suport social
 • Augmenta les diferències socioeducatives dels infants

ÉS UNA LLEI EXCLOENT vs INCLUSIVA
 • Itineraris Prematurs
 • Rànkings de centres (publicació dels resultats de cada centre)
 • No compensa les diferències socioeconòmiques familiars
 • Assignació de recursos en funció dels resultats acadèmics i no en funció de les necessitats del centre, Potenciant la distància entre classes socials
COMPETITIVA vs COOPERATIVA
REVÀLIDES A NIVELL ESTATAL
 • Afectaran a l´expedient de l´alumnat
 • Tindran un cost addicional, ja que seran realitzades per professionals externs als centres

ÉS UNA LLEI SEXISTA vs COEDUCADORA
 • Legitima concerts que discriminen per sexe

MENYSPREA LA CULTURA I LA LLENGUA

MENYSPREA l´Educació Artística, Música, Tecnologia i Humanitats

ANTIDEMOCRÀTICA
 • Limita la llibertat de càtedra
 • Selecció arbitrària del professorat
 • Bloqueja la participació de les famílies
 • Nomenament del director/a per part de l´Administració
 • Consell Escolar amb una funció consultiva, no de gestió

INTRODUCCIÓ D´AGENTS PRIVATS
 • Progressiva privatització del sistema educatiu

IMPLANTACIÓ a 1er, 3er i 5è de PRIMÀRIA, ESO/F.PBàsica
 • A 3er d´ESO els alumnes hauran de triar FP o Batxiller
 • L´F.P. Bàsica no proporcionarà el Graduat en ESO

 


 

Idiomes

Alternativa | 14 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

Ja sé que n'hi ha que es queixen que aquest país no té el nivell cièntific i tecnològic de, posem, Alemanya o Estats Units, però no hi manquen cervells desfets que desembullen enigmes grossos comparables al del nus gordià. Si en voleu un exemple vos posaré el d'un portantveu de la taifa blavera i cavernària valenciana que pegant-se martellades al seu cap de pedra ha aconseguit la comprensió oral, anal i escrita de la llengüa ibèrica.

DŔficit de participaciˇ i de responsabilitat

Alternativa | 13 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la primera valoració i resultat del ple d'avui, van faltar de forma justificada dos regidors Margalida Capllonch de la Lliga i Javier Barba del PSOE.

Ens alegra que avui al ple s'hagi aprovat el projecte de semipeatonització de la primera línia  i el  rescat de la concessió de la gestió de l'aigua a la Cala Sant Vicenç. Al cas de la semipeatonització consideram que ha hagut un dèficit de participació tan de la ciutadania com de l'oposició (i per això la nostra abstenció) i al cas del rescat de l'aigua de la Cala Sant Vicenç el control municipal al subministrador i "concessionari" ha estat inexistent durant mes de 40 anys sense que ningú hagi assumit responsabilitat, inclòs l'actual batle.

 

A la carpeta trobareu tota la informació del ple

1.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença, per a l’execució de les obres del projecte de “Reforma i rehabilitació en semipeatonalització del tram de la carretera MA 2220  entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rodona del final del carrer Joan XXIII” Aprovat per 10 vots a favor (PP, Lliga, CiU i UMP)  i 5 abstencions (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra)

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

És clar que si parlam de la semipeatonització les coses s’han fet millor que el nyap que es va realitzar  a la passada legislatura (aquesta és la gran avantatge de l’actual equip de govern, fer-ho pitjor que l’anterior era molt complicat), però també és cert que les coses es podien fer molt millor i que aquest projecte s’hauria d’haver fet amb més participació tant dels grups de l’oposició com de la ciutadania. A dia d'avui el projecte fet fa molt de temps no s'ha penjat a la pàgina web municipal. Amb els grups de l’oposició l'equip de govern va fer dues reunions  (“L’estudi de mobilitat per a la semipeatonització”) quan encara PP&PI no tenien majoria absoluta, des d’aquell moment fins ara, res de res a  pesar de que en aquell moment ja vam plantejar una sèrie de dubtes i temes que ens preocupaven que no s’han resolt; sobre tot com es resoldrà  el tràfic que hi haurà d’absorbir el carrer del Bot, que es troba a la unitat d’execució que ha de realitzar l’hotel Pollença Park actualment paralitzada...

 La direcció d'obra serà a càrrec de l'Ajuntament, la comissió de seguiment i control serà de 6 persones (4 del consorci i 2 de l'ajuntament) el batle els havia proposat 8 persones (4 i 4). El batle ha dit  que la resta de portaveus podem anar sense vot.  Des de l'oposició hem demanat que hagi un representant de l'oposició que no sigui UMP(que té un acord amb l'equip de govern) a la comissió de seguiment i control del projecte. 

  També hem demanat que s'obri a la participació ciutadana tant el tema de la circulació a la semipeatonització  (“L’estudi de mobilitat per a la semipeatonització”) com l'1 % que s'ha d'invertir en patrimoni cultural. El batle ens ha dit que eram massa impacients...Després ens trobarem una altra vegada que els temes arriben al ple sense haver contat amb l'oposició.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de despesa plurianual 2014-2015  per a l’execució de les obres del projecte de “Reforma i rehabilitació en semipeatonalització del tram de la carretera MA 2220  entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rodona del final del carrer Joan XXIII”Aprovat per 10 vots a favor (PP, Lliga, CiU i UMP)  i 5 abstencions (Alternativa, PSOE,PSM i Esquerra)

 Unit al punt anterior es tracta d'adaptar el pressupost municipal al plurianual esmentat al primer punt, teniu l'informe d'Intervenció per complir amb l'absurda i mal redacta  Llei d'Estabilitat Pressupostaria del PP. Dotant al pressupost d'enguany el 1,1% pel tema del patrimoni artístic que no està pressupostat.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’ampliació del tràmit d’informació pública de l’expedient relatiu a l’aprovació inicial de la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Pollença (PGOU) i Adaptació al Pla Territorial Insular de Mallorca (PTM) per un termini de 45 dies més (Expedient núm. 5771). Aprovada per unanimitat.

Es corregeix un error del batle i s'amplia 45 dies més l'exposició. Ja s'han encarregat panells per exposar-les al Club, i també es volen fer dues xerrades una de tipus urbanístic i altra mediambiental.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient de resolució/extinció de la concessió “de fet” de prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua potable a la Cala Sant Vicenç. Aprovada per unanimitat

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Donam l'enhorabona a l’equip de govern per rescata el subministrament de l’aigua de la Cala Sant Vicenç. Ens congratula aquesta decisió que arriba amb anys de retard i que veníem demanant des d’Alternativa fa anys. El 2007 ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, i a l’any següent  vam demanar al ple que l'Ajuntament recuperés aquesta concessió, en els dos casos sense resultat.

 

Aquest tema ha deixat en evidència el que suposa privatitzar un servei bàsic com l'aigua. Una empresa privada s’ha endut els beneficis i tots pagarem la seva mala gestió, més d'un milió d'euros.

També ha deixat en evidència la desastrosa gestió que ha hagut a l'Ajuntament  durant anys i que hem denunciat sempre a Alternativa. L'informe jurídic que acompanyava el dictamen del ple explica que en 40 any del servei no ha hagut cap resolució de l'Ajuntament mitjançant la que s'autoritzés la prestació del servei, ni cap document (plec de condicions o reglament de servei) mitjançant s'establís com havia de ser el servei d'aigües a la Cala San Vicenç. Estam parlant d'un tema d'una situació d'il·legalitat  que s'ha perllongat en el temps i de la que tenen una part de responsabilitat tots els partits que han governat en anteriors legislatures, inclòs l'actual batle que va governar entre 2004 i 2007 sent batle aquest darrer any. Hem d'afegir que no és només un tema d'il·legalitat sinó que s'ha arribat a un punt d'incompliment greu de la normativa sanitària a la qualitat de l'aigua .

 Al final tots pagarem la mala gestió d'uns i altres.

Reforma circulatòria que s'ens va presentar fa un any (article)

 

 

  

Semipeatonitzaciˇ i remunicipalitzaciˇ (ple extraordinari juny)

Alternativa | 12 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Demà divendres 13 a les 13:00 hores a la Casa Consistorial ple extraordinari, podeu assistir, escoltar-ho per Ràdio Pollença o seguir la votació al nostre perfil de facebook.

A la carpeta trobareu tota la informació del ple

1.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença, per a l’execució de les obres del projecte de “Reforma i rehabilitació en semipeatonalització del tram de la carretera MA 2220  entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rodona del final del carrer Joan XXIII”

El cost del projecte és de  1.402.533,17 €.  La direcció d'obra serà a càrrec de l'Ajuntament, la comissió de seguiment que proposa el consorci és de 6 persones (4 del consorci i 2 de l'ajuntament) el batle els ha fet una contra proposta de 8 persones (4 i 4) si accepten haurà un representant de l'oposició.

Anualitats/Aportacions cost actuació

Aportació Consorci Borsa Allotjaments Turístics

Aportació Ajuntament de Pollença

2014

600.000,00 € (IVA inclòs)

150.000,00 € (IVA inclòs)

2015

------

652.533,17 € (IVA inclòs)

Total aportacions parts

600.000,00 €  (IVA inclòs)

802.533,17 € (IVA inclòs)

1% Cultural

6.000,00 €

8.025,33 €

 En referència a l' 1% Cultural (article 80.1 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del Patrimoni Històric de les Illes Balears. S'han d'invertir 14.025, 33 al Patrimoni Històric a la zona afectada, per exemple monuments, escultures a rodones etc.

Una cosa q sorprenentment és que l'Ajuntament  encara no ha comprovat documentalment si el Consell Insular té la carretera inscrita al seu nom. La major part de la primera línia és Domini Públic Terrestre (des dels Tamarells). 

hem demanat sobre la unitat d'execució del Pollença Park, el batle ha dit que la zona verda que ens havien de cedir gratuitament ha quedat afectada pel pla hidrològic, però no li veu massa problemas, que es farà una nova valoració, de moment s'estan fent obres d'urgència de dotació de serveis al carrer Roure  fins l'estació impulsora prop de la caserna de la GC, ja que hi havia un gran problema de sanejament, de fet , aquestes obres tenen un cost de 600.000 euros i entre 200.000 i 300.000 els haurà de pagar el Pollença Park.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de despesa plurianual 2014-2015  per a l’execució de les obres del projecte de “Reforma i rehabilitació en semipeatonalització del tram de la carretera MA 2220  entre la plaça de la impulsora de Llenaire i la rodona del final del carrer Joan XXIII”

Aquí es tracta d'adaptar el pressupost municipal al plurianual esmentat al primer punt, teniu l'informe d'Intervenció per complir amb l'absurda i mal redacta  Llei d'Estabilitat Pressupostaria del PP. Dotant al pressupost d'enguany el 1,1% pel tema del patrimoni artístic que no està pressupostat

3.- Aprovació, si procedeix, de l’ampliació del tràmit d’informació pública de l’expedient relatiu a l’aprovació inicial de la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Pollença (PGOU) i Adaptació al Pla Territorial Insular de Mallorca (PTM) per un termini de 45 dies més (Expedient núm. 5771)

El Batle es va oblidar de fer aquesta esmena, d'ampliar el terme d'informació pública 45 dies més, es dir un total de 90 dies, a la aprovació inicial del nou planejament general. Ja s'han encarregat un panells per penjar però com vam dir a l'aprovació inicial també caldria una explicació adaptada al llenguatge del carrer del Pla.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient de resolució/extinció de la concessió “de fet” de prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua potable a la Cala Sant Vicenç

El desastre ens constarà a prop de 1.200.000 euros, ja que tota la xarxa està feta pols, a més hi ha un problema jurídic ja que la empresa matriu d' Aigües Cala està en concurs de creditors.

Com vam explicar a l'article "L’Ajuntament ha de denunciar l’empresa concessionària de l’aigua de la Cala Sant Vicenç" Els contribuents de Pollença no han de pagar les mancances voluntàries d'una gestió destinada solament a obtenir beneficis, que ha deixat de banda el degut manteniment i renovació.


Remunipalitzar l'aigua no només és possible sinó necessari.

 

 

 

 

Han de rectificar el seu comportament barroer i antidemocrÓtic.

Alternativa | 11 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana passada Alternativa per Pollença, PSOE, PSM i Esquerra vam presentar de nou les al·legacions a l'ordenança reguladora del preu públic del Festival de Pollença que ja vam presentar l'any passat (amb els regidors no adscrits i UMP), demanavam i demanam l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle.

Veure: Al·legacions de l'oposició als preus del Festival
 
PP & PI en aquel moment en minoria no van resoldre les al·legacions fins el ple de setembre, quan ja s'havia fet el Festival. Un informe d'Intervenció reconeixia que encara que ja hagués passat el Festival es podia ampliar el descompte als residents del 10 al 25 % de  forma retroactiva. Els grups de l'oposició vam mostrar més seny que els que ens governen i davant de les explicacions de l'interventor dels problemes que podia significar fer ara pagaments retroactius per la tresoreria municipal vam decidir retirar aquesta al·legació esperant que l'equip de govern apliqués aquest descompte al Festival del 2014. El que no vam retirar és el nostre rebuig a la proposta de l'equip de govern de que els preus siguin fixat per la Junta de Govern i no pel ple, vam guanyar la votació i per això enguany no han tingut més remei que portar de nou el tema al ple, l'organisme més democràtic i representatiu que té el municipi.
 
Veure PP&PI d'esquenes al ple

Però al ple d'abril el PP&PI amb el suport inexplicable d’UMP no només no van acceptar la nostra proposta de rebaixar un 25 % el preu de les entrades del Festival de Pollença als residents, sinó que van aprofitar per tornar a retirar al ple la competència de fixar els preus Un comportament barroer i antidemocràtic que esperem no mantinguin a l'aprovació definitiva dels preus, igual que esperam que UMP reflexioni i mantingui el que fa només nou mesos van votar.

Veure PP&Pi no accepten rebaixar un 25% el preu de les entrades del Festival als residents

 

 De moment només coneixem el cicle de concerts del Festival

 

MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER ASSISTÈNCIA A LES ACTUACIONS DEL FESTIVAL DE POLLENÇA,

publicada al BOIB Núm. 60 de 3 de maig de 2014, actualment en exposició pública,

L’equip de govern va plantejar una modificació dels preus sense tenir en compte la programació ni el cost d’aquesta, per tant, ha estat una modificació de caire polític amb l’ únic raonament per part de l’equip de govern que si l’entrada és més barata hi haurà més gent, obviant completament que la programació és clau en despertar l'interès del públic a l’hora de comprar una entrada per assistir al festival de Pollença.

L'any passat ja es varen presentar unes al·legacions en el mateix sentit que les que ara es presenten, prosperant la referida a la modificació de preus per part de la Junta de Govern i retirant-se la referida al descompte, ja que les al·legacions es varen resoldre una vegada finalitzat el Festival i cobrades les entrades, havent-se provocat un greu problema administratiu si s'hagués augmentat el descompte. Aquesta mostra de responsabilitat no ha estat corresposta per part de l'equip de govern, que enguany ha tornat a prescindir del contingut de les al·legacions de l'any passat, pel simple fet de disposar ara d'una circumstancial majoria numèrica de regidors per dur endavant la ordenança sense atendre a les nostres al·legacions.

Com l'any passat, consideram que els pollencins, que són els que sufraguen molt majoritàriament amb els seus impostos el cost del Festival, haurien de tenir un major descompte.

Consideram que no hi ha cap motiu per incloure l'article 6è. de delegació en la Junta de Govern de la fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival. Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal.

En aquests moments des de l’oposició l’única cosa que està en les nostres mans és fer al·legacions a aquesta ordenança per tal de millorar-la, ja que malauradament no se’ns va donar veu en l’elaboració del programa i aquest no té exposició pública per tal de fer aportacions.

Per això, els grups sotasignats plantejam les següents al·legacions a l’ordenança dels preus del festival de Pollença publicada dia 2 de juliol de 2013 al BOIB número 92.

AL·LEGACIONS:

PRIMERA. Descompte del 25% pels residents de Pollença, és a dir un increment del 15% respecte de l’ordenança aprovada inicialment pel plenari ordinari de dia 27 juny amb l’objectiu que la gent de Pollença, donat que són els que financen el 100% del cost d’aquest festival, puguin gaudir d’uns descomptes més alts i així potenciar la seva participació en el festival.

SEGONA. Eliminació de l'article 6è de l'ordenança aprovada inicialment amb el qual es delegava en la Junta de Govern la fixació o modificació de la quantia dels preus públics. La fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival la farà el ple municipal.

A la vista de l’exposat:

SOL·LICITAM que tengui per presentat aquest escrit en degut temps i forma, i es tenguin en compte aquestes al·legacions en benefici del Festival de Pollença.


Un altre que ha de rectificar  és el que diuen que és President de les Balears

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb