URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Som ciutadans no súbdits. Volem referèndum i volem República.

Alternativa | 03 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Aquest va ser el manifest llegit ahir a la concentració unitària a la Plaça Major de Pollença exigint un referèndum. Sóm ciutadans no súbdits.

L'abdicació del rei és una excel·lent notícia que es dóna enmig d'una profunda crisi de legitimitat de la institució monàrquica, del procés independentista català, d'una profunda crisi profunda crisi social i del sistema, i evidencia que el règim té por. És lamentable que el Govern espanyol vulgui despatxar aquest assumpte sense fer partícip la ciutadania. Davant d'aquest intent de reestructuració per part de l'Estat espanyol, cal empènyer amb més força que mai cap a la ruptura democràtica amb la monarquia

Han transcorregut trenta-nou anys des que es va instaurar a l'estat espanyol una monarquia com a forma d'Estat, amb un Rei imposat pel dictador i mai subjecte a un referèndum de la ciutadania. Aquest va ser un dels preus que es va pagar en el procés de la  Transició, al no tenir lloc la ruptura democràtica i articular-se una reforma pactada, sota la pressió exercida per l'exèrcit sorgit del cop d'estat de 1936 contra la II República.

La instauració d'aquesta forma de la Monarquia de Juan Carlos de Borbó va ser acompanyada, a més, per la introducció en la Constitució de 1978 de tot un seguit de preceptes que configuren a aquesta institució amb perfils clarament antidemocràtics com l'article 56, apartat 3 que estableix que “la persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat”.

Amb l'abdicació del rei  tenim la ferma convicció que ha arribat el moment de posar fi a aquesta anomalia. Per a nosaltres, no és una qüestió de persones, sinó de la institució monàrquica en si, a la qual considerem obsoleta, anacrònica i contrària als principis de la democràcia, conforme a la qual tots els que ens representen han de ser lliurement triats pel poble, inclòs el cap de l'Estat. 

La solució a l'abdicació de Joan Carles I no és mantenir una monarquia que va ser imposada per la dictadura franquista, no ens val canviar un rei per un altre, no volem més imposicions des dalt. Som ciutadans no súbdits volem  decidir en plena llibertat el règim que desitgem. La democràcia del segle XXI exigeix que es convoqui un referèndum vinculant a tot el poble per decidir si es vol república o monarquia"

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb