URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa a la II Trobada per la Unitat Popular

Alternativa | 06 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Demà dissabte la nostra portaveu i candidata, na Marina Llobera participarà a la Segona Trobada per la Unitat Popular a Barcelona.  
 
Després de la I TUP (vegeu: http://trobadaup.cat/recull-primera-tup) ara toca afrontar el debat sobre els discursos i les eines de lluita, que durant gran part del s.XX, havien estat útils al moviment popular per assolir una millora de les seves condicions materials de vida, i determinar si continuen sent eficaços o si cal redefinir-los total o parcialment. Alhora, es planteja un debat estratègic sobre els possibles escenaris i línies estratègiques d'actuació des del 7 de juny del 2014 al maig del 2015. En aquest moment també s'está fent feina en fer una Trobada similar a Mallorca.

 

Aquí podeu trobar el programa de la II TUP: http://trobadaup.cat/programa La Trobada per la Unitat Popular s'ha estructurat en tres debats al matí en relació a redefinir els discursos i les eines de lluita per tal d'afrontar el nou context històric:

I.- El sindicalisme i l'autoorganització en el món dels treballs

II.- Els drets socials i la defensa del bé comú (amb ponències inicials d'Albert Sales, professor de sociologia de la UPF; Josep Manel Busqueta, Seminari d'economia Critica Taifa; Judit Font, Factoria Cultural Coma-Cros; i Manuel Cubero, AAVV Ciutat Meridiana)
III.- la crisis del sistema de partits i la democràcia representativa (amb ponències de Joan Subirats, catedràtic en Ciència Política de la UAB; i Teresa Ramírez, Activista dels Moviments Socials amb experiència municipal i Josep Maria Navarro, Antropòleg i mediador comunitari)
 
La jornada finalitzarà amb un debat estratègic sobre la construcció nacional dels Països Catalans i el procés sobiranista a Catalunya amb la perspectiva del 9 de novembre, que serà moderat per Carles Riera (Sociòleg i membre del CIEMEN) i Julià de Jòdar (Escriptor i militant històric de l'esquerra independentista). Aquest debat intentarà abordar la situació política als Països Catalans, l'estructuració d'una nova alternativa popular i nacional i els possibles escenaris i línies estratègiques d'actuació de cara al referèndum.
 
Vídeo presentació II Trobada Popular
 
 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb