URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Han de rectificar el seu comportament barroer i antidemocràtic.

Alternativa | 11 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana passada Alternativa per Pollença, PSOE, PSM i Esquerra vam presentar de nou les al·legacions a l'ordenança reguladora del preu públic del Festival de Pollença que ja vam presentar l'any passat (amb els regidors no adscrits i UMP), demanavam i demanam l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle.

Veure: Al·legacions de l'oposició als preus del Festival
 
PP & PI en aquel moment en minoria no van resoldre les al·legacions fins el ple de setembre, quan ja s'havia fet el Festival. Un informe d'Intervenció reconeixia que encara que ja hagués passat el Festival es podia ampliar el descompte als residents del 10 al 25 % de  forma retroactiva. Els grups de l'oposició vam mostrar més seny que els que ens governen i davant de les explicacions de l'interventor dels problemes que podia significar fer ara pagaments retroactius per la tresoreria municipal vam decidir retirar aquesta al·legació esperant que l'equip de govern apliqués aquest descompte al Festival del 2014. El que no vam retirar és el nostre rebuig a la proposta de l'equip de govern de que els preus siguin fixat per la Junta de Govern i no pel ple, vam guanyar la votació i per això enguany no han tingut més remei que portar de nou el tema al ple, l'organisme més democràtic i representatiu que té el municipi.
 
Veure PP&PI d'esquenes al ple

Però al ple d'abril el PP&PI amb el suport inexplicable d’UMP no només no van acceptar la nostra proposta de rebaixar un 25 % el preu de les entrades del Festival de Pollença als residents, sinó que van aprofitar per tornar a retirar al ple la competència de fixar els preus Un comportament barroer i antidemocràtic que esperem no mantinguin a l'aprovació definitiva dels preus, igual que esperam que UMP reflexioni i mantingui el que fa només nou mesos van votar.

Veure PP&Pi no accepten rebaixar un 25% el preu de les entrades del Festival als residents

 

 De moment només coneixem el cicle de concerts del Festival

 

MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER ASSISTÈNCIA A LES ACTUACIONS DEL FESTIVAL DE POLLENÇA,

publicada al BOIB Núm. 60 de 3 de maig de 2014, actualment en exposició pública,

L’equip de govern va plantejar una modificació dels preus sense tenir en compte la programació ni el cost d’aquesta, per tant, ha estat una modificació de caire polític amb l’ únic raonament per part de l’equip de govern que si l’entrada és més barata hi haurà més gent, obviant completament que la programació és clau en despertar l'interès del públic a l’hora de comprar una entrada per assistir al festival de Pollença.

L'any passat ja es varen presentar unes al·legacions en el mateix sentit que les que ara es presenten, prosperant la referida a la modificació de preus per part de la Junta de Govern i retirant-se la referida al descompte, ja que les al·legacions es varen resoldre una vegada finalitzat el Festival i cobrades les entrades, havent-se provocat un greu problema administratiu si s'hagués augmentat el descompte. Aquesta mostra de responsabilitat no ha estat corresposta per part de l'equip de govern, que enguany ha tornat a prescindir del contingut de les al·legacions de l'any passat, pel simple fet de disposar ara d'una circumstancial majoria numèrica de regidors per dur endavant la ordenança sense atendre a les nostres al·legacions.

Com l'any passat, consideram que els pollencins, que són els que sufraguen molt majoritàriament amb els seus impostos el cost del Festival, haurien de tenir un major descompte.

Consideram que no hi ha cap motiu per incloure l'article 6è. de delegació en la Junta de Govern de la fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival. Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal.

En aquests moments des de l’oposició l’única cosa que està en les nostres mans és fer al·legacions a aquesta ordenança per tal de millorar-la, ja que malauradament no se’ns va donar veu en l’elaboració del programa i aquest no té exposició pública per tal de fer aportacions.

Per això, els grups sotasignats plantejam les següents al·legacions a l’ordenança dels preus del festival de Pollença publicada dia 2 de juliol de 2013 al BOIB número 92.

AL·LEGACIONS:

PRIMERA. Descompte del 25% pels residents de Pollença, és a dir un increment del 15% respecte de l’ordenança aprovada inicialment pel plenari ordinari de dia 27 juny amb l’objectiu que la gent de Pollença, donat que són els que financen el 100% del cost d’aquest festival, puguin gaudir d’uns descomptes més alts i així potenciar la seva participació en el festival.

SEGONA. Eliminació de l'article 6è de l'ordenança aprovada inicialment amb el qual es delegava en la Junta de Govern la fixació o modificació de la quantia dels preus públics. La fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival la farà el ple municipal.

A la vista de l’exposat:

SOL·LICITAM que tengui per presentat aquest escrit en degut temps i forma, i es tenguin en compte aquestes al·legacions en benefici del Festival de Pollença.


Un altre que ha de rectificar  és el que diuen que és President de les Balears

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb