URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els serveis de les platges al ple

Alternativa | 19 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Al proper ple ordinari de 26 juny hem registrat una moció (la teniu a la continuació de l'article) per portar l’explotació dels serveis de platges al ple. Demanam l’encàrrec d’un informe jurídic sobre el possible incompliment de la llei de contractació pública i del procediment per a autoritzar serveis de temporada a les platges per part de la Demarcació de Costes i la suspensió de la licitació del lot M, quiosc a la Platja dels Tamarells, per la confusió documental i l’impacte mediambiental negatiu del mateix

________________________________________________

A l’explotació dels serveis de platges per enguany l’equip de govern PP&PI  ha licitat nous serveis sense haver informat i menys consultat als grups de l’oposició: un parc aquàtic, amarraments per a barques de lloguer i Flysurf a la Gola, un centre de massatges, caixes de seguretat, una escola de vela a Can Cullerassa... El cas del parc aquàtic amb un fort impacte paisatgístic ens sembla molt greu quan fa més de sis anys que els licitadors de les platges haurien d’haver instal·lats dos parcs infantils a la platja.

 L’explicació que ha donat l’equip de govern  als partit de l’oposició (després que denunciassin la falta d’informació) per justificar les noves licitacions és que si no els demanava l’Ajuntament, Demarcació de Costes els adjudicaria directament. A Alternativa per Pollença (A) consideram que l'autorització de serveis realitzada directament per Costes, sense concurs públic, incompleix la llei de contractació pública i el procediment establert en els articles 111, 152 i següents del reglament de la Llei de costes. De fet, Demarcació de Costes ha adjudicat directament un circuit per a motos aquàtiques a la platja dels Tamarells  a pesar de l’informe desfavorable de l’Ajuntament (amb l’únic argument que sol·licitaria l'explotació d’aquest servei).

Igualment consideram que l’exposició pública d’un segon quiosc a la platja dels Tamarells ha estat irregular donat que els plànols de distribució dels diferents elements foren canviats a la plana web del Perfil del Licitador, sense constar de quina data ni quan foren aprovats el canvis per la Junta de Govern, i sense que la informació fos canviada a la resta de documentació. Inicialment el quiosc  era de 150 m2, però posteriorment als plànols passava a ser de 20 m2 i apareixia al costat un espai nou,  de 75 m2. Sense saber finalment què s'estava licitant. Cal dir que la instal·lació del nou quiosc té unes conseqüències mediambientals negatives, obligant a “trasplantar” vuit tamarells i a la destrucció de dunes consolidades, quan en anteriors informes de l’Ajuntament, adreçats a Costes, aquest tipus d’actuacions era motiu d’informes desfavorables.

Consideram molt important portar aquest tema al ple ja que la instal·lació d’un parc aquàtic, circuits de motos nàutiques, un nou quiosc... suposa un important canvi de serveis en les platges del Port de Pollença. Un canvi que s’ha fet sense cap tipus de debat públic ni polític per quan la redacció del Projecte d’instal·lacions de temporada no és aprovat per cap òrgan municipal, excepte la licitació, anant a fets consumats. Cal reflexionar seriosament sobre el  model de turisme que volem.

Avui us esperam a l'assemblea ordinària a les 20:00,a l'aula núm 4 del Centre Cultural Miquel Capllonch al Port de Pollença. Democràcia oberta i directa.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb