URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Referèndum per la República i l'ús públic de Marivent

Alternativa | 20 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A la passada legislatura, abril del 2008, vam presentar una moció demanant que l'Ajuntament donés suport a totes les iniciatives polítiques i ciutadanes de caràcter pacífic i democràtic a favor de la República i que s'uneixi als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 demanen un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República. (veure article III República)

Ara al proper ple ordinari a la mateixa línia demanam fer un referèndum per decidir entre monarquia i república i que és recuperi l'ús públic originari pel que es va cedir el palau de Marivent. Concretament el que demanam és:

- L’Ajuntament de Pollença reconeix el dret a decidir sobre qualsevol aspecte de la vida política que tenen els ciutadans i els pobles i insta al govern de l'Estat a convocar un referèndum, d'acord amb allò establert a l'article 92 de la Constitució Espanyola (les decisions polítiques  d'especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu de tots els ciutadans), per a que la ciutadania decideixi entre monarquia i república.

- L’Ajuntament de Pollença insta a les Corts Generals a que, si en el referèndum guanya democràticament l'opció republicana, posen en marxa el procediment de  reforma constitucional establert en l'article 168 de la Constitució Espanyola.

- L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

-  L’ Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a recuperar l’ús artístic, cultural i d’ensenyament del Palau de Marivent obert al públic

A Alternativa consideram que en una societat democràtica totes les institucions  s'han d'elegir per voluntat  popular i han d'estar sotmeses al control i a la possibilitat de revocació. La monarquia és una institució obsoleta, anacrònica i contrària als principis de la democràcia

La Constitució Espanyola de 1978 va ser aprovada en un referèndum en unes circumstàncies extraordinàries, sota la pressió exercida per l'exèrcit sorgit del cop d'estat de 1936 contra la II República ,després de 40 anys de dictadura i amb un rei imposat pel dictador. I  el vot a favor de la constitució no es pot interpretar com un suport majoritari a la institució monàrquica, ja que mai s'ha sotmès al sufragi popular. I a més a la majoria de la població actual no va votar en aquell referèndum.

La instauració de la Monarquia va ser acompanyada, a més, per la introducció a la Constitució de tot un seguit de preceptes que configuren a aquesta institució amb perfils clarament antidemocràtics com l’article 57, apartat 1 que estableix a la successió de la Corona la preferència de l'home a la dona, i a l'article 56, apartat 3 que estableix que “la persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat”.

Creiem que en l'Estat Español, ha d'obrir-se un procés constituent on es resolgui la forma d'Estat, i en el qual es parteixi del respecte al dret a decidir dels pobles que conformen la realitat plurinacional de l'Estat i que són subjectes polítics amb dret a decidir com a tals.

En referència al Palau de Marivent aquest va ser donat  per la Sra Anunciación Marconi Taffani, vídua del pintor Sr. Joan de Saridakis, amb l’objecte d’establir-hi un Museu d’Art, serveis culturals i d’ensenyament artístic complementari, sota el nom del pintor i obert al públic. I que incomplint aquesta voluntat durant la dictadura (any 1973) la Diputació va cedir l’ús del Palau a la família real  com a residència privada.

 Monteys en" Orgullo y Satisfacción"

 

 A continuació la moció

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb