URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fent feina; al·legacions, mocions, precs...Ple ordinari de Juny

Alternativa | 24 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Aquest dijous 26 ple ordinari de juny , a les 20,00 hores a la Casa Consistorial. Podeu assistir, escoltar-ho per Ràdio Pollença o seguir la votació al nostre perfil de facebook.

Podran dir moltes coses d'Alternativa però no que no fem feina de valent; hem estat l'únic partit que ha presentat precs i preguntes per escrit als dos darrers plens, l'únic partit que ha presentat al·legacions al reglament municipal de proveïment d’aigua potable, i l'únic partit que presenta mocions al ple d'aquest dijous (dues)

Com sempre publicam i comentam l'ordre del dia del ple de juny (feina que s'hauria de fer a la pàgina de l'Ajuntament)

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Resolució d’al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l’Ordenança reguladora de preus Públics del Festival de Pollença 2014. Veure darrer article sobre aquest tema

 Ni PP ni PI han reflexionat sobre el seu comportament que consideram barroer i antidemocràtic i han aprofitat la seva majoria absoluta per anar en contra del que havia decidit la majoria dle ple fa uns mesos.  PP&PI han desestimat les al·legacions que haviam presentat l'oposició: l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle.

Consideram que els pollencins, que són els que sufraguen molt majoritàriament amb els seus impostos el cost del Festival, haurien de tenir un major descompte. Igualment pensam que no hi ha cap motiu per incloure l'article 6è. de delegació en la Junta de Govern de la fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival. Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal

- Al·legacions de l'oposició als preus del Festival

 - PP&PI d'esquenes al ple

- PP&Pi no accepten rebaixar un 25% el preu de les entrades del Festival als residents

 De moment només coneixem el cicle de concerts del Festival

2.- Aprovació, si procedeix, de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 3/2014/INT)

Informe Intervenció

A l'escola del Port de Pollença  no es pagava la quota de servei de Repsol  des del 2012 i  tampoc s'havia pagat  el subministrament d'octubre del 2013. Import total 1070,29. També hi ha una petita  factura de  material oficina per  la residència per valor 35,25 euros de la residència. 

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit en modalitat de crèdit extraordinari i transferència de crèdit  (Expedient núm. 5/2014/INT)

S'augmenten les partides d'activitats cultural i activitats  museu i s'afegeix una partida a les obres teulada del Joan Mas ( IBISEC dirección de seguretat).

Aplicació del Pressupost de Despeses per la qual es dota de crèdit extraordinari (1) i transferència de crèdit (2)

Aplicació

Crèdit inicial

Modificació

Crèdit definitiu

(1) 151 75302 Obres Teulades Joan Mas IBISEC

0

1.200 €

1.200 €

(2) 330 226061 Activitats culturals i didàctiques

27.000

30.000 €

57.000 €

(2) 333 226011 Museus, exposicions, actes i impremta

30.000

30.000 €

60.000 €

Els doblers surten del capítulo 1 de la plaça informática en  excedencia que passa de       470.842     a       409.642 €. TOTAL BAIXES I ALTES 61.200    

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

 Només nosaltres hem presentat al·legacions que han estat rebutjades. Informe

El Reglament del proveïment d'aigua potable fou elaborat l'any 1989, i consideram que cal una reelaboració integral  d'un nou reglament adaptat a les noves normatives des de la redacció de vigent , i adaptat a les circumstàncies  i conveniències actuals dins la legalitat.

A la comissió el batle va dir que estava d'acord, igual que cal renovar els estatuts d'EMSER ... Tota la legislatura diuen que estan fen feina però que els falten mitjans humans.

 Recordau que un decret llei aprovat pel govern del PP, que prohibeix des del 1 de gener de 2012 qualsevol tipus de contractació o oferta d'ocupació en el conjunt de les administracions públiques de l'Estat, inclosos els organismes municipals i les empreses públiques. Tant és que l'Ajuntament tingui superàvit i necessiti personal, aquest decret només vol afavorir la privatització de serveis.

 
L'altra al·legació es retirar la modificació puntual que va ser aprovada inicialment per permetre noves peticions de subministrament per a solars sense edificar, explotacions agrícoles i habitatges en zona rústica amb xarxa de distribució existent. A Alternativa consideram que el text proposat es contradiu frontalment amb altres articles del mateix reglament, a mes d'obviar disposicions de rang superior, i ser mediambientalment perniciós

 

5.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de Col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença per implantar un Registre Únic d’Entrada de documents

( A partir de la pàgina 4 de l'enllaç teniu el conveni)

 Un acord similar al que ja existeix amb el Govern i amb l'Estat. Els ciutadans podrem registrar qualsevol document a l'Ajuntament pel Consell.

 

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal del Pressupost General Municipal 2014

 Es tracta d'integrar a un policia local, funcionari interí, en el grup C-1 ( ja que ha superat les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys), en aplicació de la Llei 4/2013 de Coordinació de la Policia Local. Aquesta integració suposa que s’haurà d’aplicar el complement personal transitori (en positiu), de la mateixa manera que a la resta dels policies locals, amb efectes de dia 7 de maig de 2014, sense cap retroactivitat

 

7.- Moció presentada pel grup municipal A sobre referèndum per la República i ús públic de Marivent . Veure article.

Concretament el que demanam és:

- L’Ajuntament de Pollença reconeix el dret a decidir sobre qualsevol aspecte de la vida política que tenen els ciutadans i els pobles i insta al govern de l'Estat a convocar un referèndum, d'acord amb allò establert a l'article 92 de la Constitució Espanyola (les decisions polítiques  d'especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu de tots els ciutadans), per a que la ciutadania decideixi entre monarquia i república.

- L’Ajuntament de Pollença insta a les Corts Generals a que, si en el referèndum guanya democràticament l'opció republicana, posen en marxa el procediment de  reforma constitucional establert en l'article 168 de la Constitució Espanyola.

- L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

-  L’ Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a recuperar l’ús artístic, cultural i d’ensenyament del Palau de Marivent obert al públic

8.- Moció presentada pel grup municipal A sobre suspensió de licitació i informe jurídic (Costes) . Veure article

Pensam que era important portar aquest tema al ple ja que la instal·lació d’un parc aquàtic, circuits de motos nàutiques, un nou quiosc... suposa un important canvi de serveis en les platges del Port de Pollença. Un canvi que s’ha fet sense cap tipus de debat públic ni polític per quan la redacció del Projecte d’instal·lacions de temporada no és aprovat per cap òrgan municipal, excepte la licitació, anant a fets consumats. Cal reflexionar seriosament sobre el  model de turisme que volem.

Com havue pogut observar ja s'ha instal·lat un segon quiosc a Llenaire sense quee que s'hagi resolt la confusió de la licitació. Aquest quiosc només té permís de costes per a  20 metres  i finalment no s'han llevat els tamarells com havien previst inicialment.

9.- Varis   

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”

Esperam que hagi temps per contestar a les preguntes que vam registrar al ple d'abril i maig que encara no s'han contestat, a més a més de les que registrarem a aquest ple.

Albercocs i cireres

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb