URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tots junts podem

Alternativa | 25 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

  Si qualque cosa es pot reprovar al projecte de Podemos és l'excés de personalisme entorn a la figura de Pablo Iglesias. Des del punt de vista del màrqueting i d'estratègia de la campanya electoral els resultats han estat espectaculars, però es corre el perill de què allò que ha estat determinant per a l'èxit a curt termini es pugui convertir en un problema a llarga.

Deia Pepe Mújica que així com la patologia de la dreta és “allò reaccionari”, la patologia de l'esquerra és “l'infantilisme, que ell definia com la confusió permanent entre la realitat i els desitjos. I un clar exemple de l'infantilisme és pensar que perquè sorgeixi una persona brillant i li donem el poder, aquesta tota sola serà capaç de canviar-ho tot. No se si és per la tradició cristiana o simplement per comoditat que vivim esperant l'arribada del messies per salvar-nos.

És evident que la irrupció de Podemos ha posat nirviós a més d'un, sols cal veure els constants atacs que ha rebut el partit i sobretot el seu líder, Pablo Iglesias. Tal com va succeir amb Ada Colau, els representants de la caverna mediàtica que domina els mitjans de comunicació del nostre país han cercat desacreditar el nou eurodiputat, tot i que s'ha de dir que de moment sols ha servit per pujar la seva popularitat.

Sovint l'èxit de les persones honestes provoca l'enveja d'aquells que, segurament conscients dels defectes propis, no poden sofrir a aquells que fan servir el talent en benefici del conjunt de la societat. A una altra escala, Alternativa ho ha patit mitjançant atacs anònims especialment dirigits al nostres regidors. No ens referim a les crítiques polítiques legítimes derivades de les nostres actuacions, sinó a aquells atacs fonamentats en mentides o insinuacions malintencionades aprofitant l'anonimat.

Un aspecte important per canviar el món és posar persones brillants, qualificades i sobretot honestes al front de les institucions. No tinc cap dubte que aquest país funcionaria molt millor amb un president com Mújica o Mandela que amb un Rajoy o un Zapatero. També pens que l'Ajuntament de Pollença funcionaria millor amb un batle com Pepe o una batlessa com Marina Llobera.

El repte de Podemos - i, al nostre nivell, d'Alternativa- ha de ser aprofitar les capacitats comunicatives i de lideratge de les persones per tal d'aconseguir sumar forces però tenint clar que si realment volem un canvi profund aquest ha de sorgir de la majoria de la població. Els poders establerts, empren tots els seus mitjans, tant mediàtics com institucionals, per mirar d'atacar i desacreditar les persones, però si la força sorgeix d’abaix ho tenen molt més complicat.

Si acceptam la lògica del capitalisme que el poder és del mercats, és normal que triem a polítics que responguin a aquesta lògica i governin d'acord amb ella.

En canvi, si assumim la nostra responsabilitat i ens guiam per una lògica humanista, on el que importa és el benestar de totes les persones, siguin d'on siguin, el poder no vindrà dels mercats sinó de les persones i la conseqüència serà la de posar a polítics que emprin les seves capacitats i el seu talent per canalitzar les propostes que sorgeixin de la majoria de la societat.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb