URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resum de l'assemblea ordinària de juny

Alternativa | 30 Juny, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article que resumeix la nostra darrera assemblea ordinària. Com sabeu podeu venir, opinar i decidir a les nostres assemblees.

El primer punt que vam tractar va ser els temes del darrer ple ordinari, on només nosaltres presentavam mocions que com sabeu van ser rebutjades. També vam tractar a aquest punt l'actuació de l'Ajuntament a la Gola on ens preocupa que l'actuació express de l'Ajuntament per llevar l'arena que no deixava sortir l'aigua de la zona humida al mar. Un actuació necessària però que no s'ha fet amb tots els controls mediambientals que requeria. Esperam que en futur aquesta feina que s'haurà de tornar a fer es planifiqui amb més temps i amb els controls necessaris.

Com que encara no s'havia fet la comissió informativa (normalment fem l'assemblea després de la comissió), només vam comentar la resta de punts del ple de forma superficial.

A continuació vam tractar el nostre estat de comptes i vam arribar a l'acord de fer un informe econòmic anual per publicar a aquest bloc: transparència i comptes clars.

El tercer punt va ser comentar la nostra participació a les TUP ( Trobades per la Unitat Popular) a Barcelona. Guillem va participar a un debat sobre sindicalisme i el món del treball; on es va tractar la crisi del sindicalisme clàssic i a la dificultat del sindicats d'acostar-se als treballadors precaris i donar-lis solucions. Marina va a participar a unes ponències sobre la crisi dels partits. El seu eren més ponències, tres ponents xerrades i torn de paraula. Les Trobades per la Unitat Popular cerquen fer confluir moviments, lluites, partits... I en aquest moment s'està organitzat una TUP a Mallorca en la que estam participant, es preveu fer per octubre. Un dels temes a tractar per exemple seria la relació entre la lluita institucional i la lluita al carrer.

A continuació vam parlar de feines a les quals hem de fer feina, el procés participatiu per decidir que fer a la Peixateria. Des de l'aprovació de la moció hem demanat en múltiples ocasions a PP&PI que inicien el procés,els hem donat idees, els hem demanat com el faran... Sense resposta. L'Ajuntament ha enviat convocatòria als arquitectes perquè presentin idees. L' Ajuntament plantejava tres altures; la Plataforma “Tentol” proposa mantenir l'espai i el volum actual de la peixateria. L'Ajuntament ha començat a rebreels projectes. L'Ajuntament es vol centrar en el criteri econòmic i que un comitè de “savis” decideixi. Això s'ha de canviar i fer-ho més participatiu.

Tenim pendent concloura la feina sobre el Reglament de Participació Ciutadana. El proper pas que tenim previst és afegir les modificacions que vàrem treure de la reunió i de l'assemblea temàtica al reglament antic. Posteriorment farem una altra reunió a la que colem que s'impliquin més les associacions. Altres feines a fer és el proper Urxella de paper i el nostre habitual dinar de Llenaire que serà el 17 d'agost.

El cinquè punt que vam tractar és la relació amb altres forces polítiques. En referència a MÉS Pollença;els companys que van anar s la presentació de MÉS a Pollença ens van explicar les seves impressions. Entre altres coses vam debatre sobre on arriben els canvis de MÉS, la possibilitat de que a Pollença es presenten diferent grups polítiques d'esquerra a les eleccions, la possibilitat de posar-nos d'acord... Continuam defensant que la confluència és possible a partir d'una única assemblea sobirana.

També vam tractar la relació amb Podem Pollença, al que van votar alguns dels membres d'Alternativa que participen del cercle de Pollença, que en aquest moment s'està organitzant. Un tema al que coincidim molts de companys és que més enfora de les eleccions el que és important és impulsar els processos assemblearis que han de fomentar processos participatius i d'autogestió que permeten casos com el de “Can Vies”. Cal que la gent assumeixi responsabilitat i es mobilitzi, necessitam ciutadans actius i compromesos.

Respecte a futures accions aquests mesos ens centrarem en la defensa del territori. De moment donam difusió a la presentació de la publicació “TOT INCLÒS. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes” que farà Coordinadora Llibertària de Mallorca aquest dijous 3 a les 20:00 h al Centre Cultural.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb