URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Respostes que retraten

Alternativa | 14 Juliol, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Una part important de la nostra feina d'oposició són els precs i preguntes que plantejam als plens bé a proposta dels ciutadans o de la nostra pròpia assemblea. Aquests són precs i preguntes que han estat contestades als darrers plens que va haver temps per respondre .Com vereu algunes d'aquestes respostes retraten el poc respecte pel ple i les mocions que aprovam  del govern PP&PI 

- Ens informen que a l'altura de Son Brull han tirat un munt de formigó damunt un sèquia on hi corre molta aigua quan plou. Poden enviar al zelador per comprovar aquests fets? i al carrer de la Nansa del Port Pollença sense que s'exposi a l’exterior de l’edifici, el cartell d’autorització de l’obra, amb les dades del constructor, arquitecte i aparellador supervisors de les obres. Poden comprovar aquests fets i aquestes obres?

Va contestar el batle que enviaria al zelador a comprovar aquestes denúncies.

- Com es troba el procés de contractació del tècnic de medi ambient? La regidora de medi ambient va dir en novembre que s'estaven fent els plecs...

La regidora de medi ambient, María Buades (PP) va tornar a contestar que s'estava fent feina però passen els mesos i sembla que no tenen cap intenció de treure aquesta plaça.

- Al ple de novembre el regidor de serveis va dir que s'utilitza menys quantitat de líquid per esquitxar. Es poden donar xifres d'aquesta reducció d'herbicida? També va dir que era una primera mesura per anar cap al compliment de la moció en contra dels herbicides, que s'ha de fer de manera progressiva. S'ha adoptat alguna mesura més?

Va contestar el regidor de serveis socials, Martí Roca (Lliga) i va dir que exactament no sabia les xifres, que era molt difícil de complir la moció i que no s'havia adoptat alguna mesura més. Que havia tres baixes a l'àrea de llarga durada (que s'intentarien cobrir a través del SOIB) i que per això s'havia contractat una empresa privada per fer la feina

Cal dir que aquesta pregunta la vam fer al ple de març i no va ser contestada fins al darrer ple de juny, entre foto i foto de propaganda el regidor podia haver trobat temps per cercar les dades que se li demanaven a un ple. És lamentable que no s'hagin pres la moció aprovada al ple més seriosament i que posin excuses a un tema que és de voluntat política.

- Al 2011 vam presentar a l’equip de govern per les sol·licituds de subvencions de les obres a incloure en el Pla d’Obres i Serveis; la feina que va fer l’Associació de Veïns de la Cala Sant Vicenç al 2008. Un extens dossier al que s’identifiquen tota una sèrie de feines a realitzar per millorar l’espai públic de la cala; repàs de pintura, senyals de trànsit i indicadors, enllumenat, papereres, zones enjardinades, portetes del comptadors, els parques, les coves, la plaça dels pins... I que encara no s'ha fet. Tenen present aquest estudi i qualque planificació per realitzar-ho?

Va contestar el batle per dir el que s'havia fet i pensaven fer  a Sant Vicenç però de l'estudi que demanvam i de planificar la feina res de res.

 

- S'ha estudiat per part de l'Ajuntament la possibilitat de pagar als treballadors la part meritada de la paga d'estiu que es va suprimir? Totes les sentències que s'ha fet fins ara sobre el tema han sortit favorables a les treballadores i treballadors.Hi ha ajuntaments que han signat convenis amb representants dels treballadors sense necessitat d'anar a judici, amb la clàusula  que si hi ha una sentència d'un  òrgan de rang superior (constitucional) que no digui aquesta part de la paga no es pot cobrar s'hauria de tornar o restar aquests diners.

Va contestar el batle  no. Quan es tracta dels drets dels treballadors el PP el té molt clar.

- Al ple de juliol del 2013 el batle va dir que els informes que s'havien de fer respecte a l'auditoria, aprovats per unanimitat al ple de febrer, ja es trobaven en marxa. Segon CiU al mes d'agost, fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP. Al mes de gener el batle va contestar que els informes d'Intervenció i Secretaria estaven pràcticament acabats, que faltava contrastar-les... Ja s'ha complit un any de l'aprovació de la realització d'aquests informes i els continuam esperant. Quan es deixaran de riure de les decisions d'aquest ple?

Va contestar el batle que ja havia l'informe de l'interventor però faltava el de la secretària. Una altra moció que no es compleix i un exemple més de la transparència del govern PP&Pi, a aquest tema ja hem esgotat els adjectius.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb