URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Camins oberts

Alternativa | 31 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un comunicat de la Plataforma pro camins públics i oberts del camí del Port de Pollença a Cala Carbó.

Aquest camí consta amb documentació al catàleg de camí rural i també dins el projecte de senyalització de camins; val a dir que el 21 d’abril de 2006 els pescadors pollencins Ignasi Borràs Llompart, Melcior Bosch Rotger, Melcior Bosch Vicens, Joan Albertí Enseñat, Guillem Payeras Serra i Antoni Bosch Cerdà feien declaració jurada davant notari -que feren arribar a l’Ajuntament- en la qual declaraven recórrer el camí del Port de Pollença a la Cala de Sant Vicenç pel Coll de Síller que, a més, pareix enllaçar amb el de Can Botana. Actualment hi trobam dos camins marcats al catàleg: el del Port de Pollença a Cala Carbó (82) i el del Camí de Síller al Coll de Síller (135).

Si començam el recorregut pel camí de Can Botana podem enllaçar amb el camí denominat de la Cala de Sant Vicenç al Port de Pollença i arribar al Coll de Síller i d’aquesta manera fer el recorregut del Port de Pollença, a la Cala de Sant Vicenç pel camí de Can Botana. Encara ara es conserven algunes fites que marcaven el camí que comunicava la Cala de Sant Vicens amb el Port de Pollença.

A l’obra Die Balearen de l’Arxiduc Lluís Salvador, a la qual es reflecteix la realitat cultural del segle XIX, es troba alguna referència al camí, com per exemple parlant de la connexió, trobam: “... més curt és el camí del coll de Síller, on des de Can Botana arribam al Port de Pollença en menys de mitja hora...”, estimació de temps un poc agosarada, tot sigui dit.

Cal recordar també que a la pàgina 18 de l’estudi econòmic i financer aprovat pel Ple de 23 de maig de 1990 ja es preveu un passeig per a vianants entre el Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç. Així mateix hi ha una sentència del Tribunal Suprem de 18 d’octubre de 2001 que resol garantir l'ús públic tot respectant l’acord de l'Ajuntament al PGOU de 1990.

Així doncs:

  • Sol·licitam que es garanteixi un pas clar entre el Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç a tots els senderistes.

  • Aprofitam per recordar que alguns trams del camí vell de Pollença a Lluc encara no són transitables.

  • No s'ha resolt encara l'acord referit al camí de Cala Bóquer.

  • Sol·licitam que es garanteixi un pas lliure al camí de Ternelles.

  • Volem recordar que molts dels camins inclosos dins l’inventari municipal, a dia d'avui segueixen presentant problemes de pas.

Aprofitam així per demanar al govern municipal més implicació en la conservació i defensa dels camins públics i d'ús públic del municipi.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS

 

Dissabte 20 en defensa de les rutes senderistes

 

Financiaciˇ

Alternativa | 30 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Què la sabeu aquella cançó tan divertida que fa:


Sa tonada des munyir
se fa dins una ribella,
una mà en cada mamella,
i ala xota, vine aquí.


No la trobarieu tan divertida si pensàssiu que els munyits som noltros, i que la caverna piràtica mesetera ens fa pagar imposts suecs i ens dóna serveis africans.

Ara Ús l'hora de continuar lluitant

Alternativa | 29 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article del nostre company en Guillem Barceló, publicat a l'Ara  Balears.

Ja fa un any que en l’àmbit educatiu ens trobam instal·lats en el conflicte permanent. Com deia en B. Picornell en un article recent, estam en una espècie de ‘Dia de la marmota’. D’un temps ençà, hi ha gent que sovint ens interpel·la als docents pel carrer amb preguntes o frases del tipus: “Com està lo vostro?”, “Ho deixau anar o encara envestireu?”, “No estau cansats de pegar contra sa paret?”, “Tanmateix no els moureu ni un mil·límetre”, etc.

Són frases que, si bé parteixen d’una anàlisi raonable del que es pot haver percebut des de fora, no es troben dins l’esquema mental de molts dels qui ens hi hem vist involucrats, i això és per diversos motius.

En primer lloc, la il·lusió ha guiat des del primer moment l’afany per frenar la degradació del nostre sistema educatiu i per poder arribar a plantejar-hi millores. L’esperança ha servit de condiment especial per mantenir tanta acumulació de forces durant més d’un any. La convicció d’estar defensant uns drets col·lectius i d’estar al costat de les famílies i de l’alumnat ha estat clau per mantenir la coherència de la lluita. Finalment, la passió per la nostra feina ens ha permès a molts mantenir una dedicació completa durant aquest any. En definitiva, els docents (perdonau que utilitzi el plural) podem o no estar cansats, però no tenim altra opció que la que emprenguérem fa més d’un any.

Ara mateix, no tenim més remei que denunciar i resistir davant un govern que ha perpetrat en tres anys una gran injustícia: haver debilitat i degradat progressivament -amb l’excusa de la crisi- el sistema educatiu públic amb unes retallades que s’haurien pogut evitar si la prioritat del Govern fos l’ensenyament. Per si fos poc, el sistema educatiu ha estat desestabilitzat amb lleis mancades de la planificació i del consens necessaris.

Per desgràcia, la Conselleria ha basat l’acció de govern en la mentida permanent, la negligència manifesta i la incapacitat per gestionar amb eficàcia l’Administració Pública, i només girant la ullada cap als darrers mesos ja en tenim una bona mostra. D’una banda, la mateixa ordre d’aplicació TIL arribà tard -fora de termini- i rebé una bona reprimenda del Consell Consultiu per les maneres amb què treballa aquest Govern. De l’altra, la directora general d’Innovació, Isabel Cerdà, ja acumula només en el mes de juliol dos recursos d’alçada en contra seva, tant per la resolució d’aprovació i aplicació del TIL als 108 centres que no el tenen aprovat com per unes instruccions als inspectors durant el procés d’imposició del model lingüístic que vol el Govern. Per acabar-ho d’adobar, convé tenir present que el TSJIB va declarar nuls els serveis mínims de la vaga (firmats per la consellera mateixa).

Alhora, la consellera Camps menteix cínicament quan diu que una minoria de centres no tenen aprovat el TIL sense aportar-ne cap dada, quan hem certificat des de l’Assemblea de Docents que almenys un 40% dels centres públics no l’hi tenen. Cent vuit centres, sense comptar els que tenen l’informe negatiu d’Inspecció. Per reblir-ho, en un nou cas de retrat de la incompetència, la consellera Camps també va ser desmentida per l’Associació de Directors de Secundària quan afirmà, recentment, que el TIL no havia empitjorat els indicadors de fracàs escolar.

No acaba aquí la cosa. La Conselleria, en una altra mostra de menyspreu a les famílies -aquesta fantàstica administració que el passat novembre anunciava un augment en ajudes a menjadors escolars (que no beques)-, a finals de juliol publicava el llistat per fer efectius els pagaments de les ajudes, i COAPA denunciava que fent-ho en ple estiu les famílies tendrien problemes per assabentar-se’n i, sobretot per poder fer reclamacions, ja que tan sols es disposa d’un mes i els centres estan tancats. Mala fe? Ineptitud? O simplement consellera Camps...

I podríem seguir amb més exemples, i algú podria demanar si realment es pot governar fent servir la mentida permanent i la ineptitud manifesta. I sí, la resposta, malauradament, és que sí. El seu equip de comunicació i premsa ja s’encarregarà de maquillar-la.

Per tot això podem dir que el nostre sistema educatiu navega dins unes aigües on els sectors populars i més necessitats són els grans perjudicats. A les Illes Balears tenim una situació amb uns nivells de pobresa infantil d’entorn del 28%, on les beques, els suports i l’atenció individualitzada i especialitzada es redueixen; en què els centres d’educació especial estan a punt del col·lapse i la manca d’educadors de carrer augmenta la desprotecció dels menors. I llavors hem de sentir dir a la consellera Camps que la seva política educativa beneficia les classes treballadores... Això és, com a mínim, una gran blasfèmia.

La situació de cara al curs que ve ja la sabem: aules més massificades i menys professorat, directors imposats a la força, associacions de directors ignorades per la Conselleria, inspectors que discrepen de les ordres rebudes, augment de la conflictivitat a les aules i de l’absentisme escolar... I malgrat tot, una comunitat educativa enfortida i disposada a plantejar alternatives que ja es començaran a entreveure aquesta setmana amb la presentació del Pacte Educatiu de Menorca i que abans que acabi l’any s’hauran consensuat amb les propostes del Pacte d’Eivissa i Formentera i del Llibre Verd de Crida a Mallorca.

Des de l’Assemblea de Docents, de moment, volem seguir mantenint una estructura organitzativa sòlida. No ens fermen cadires, ni sous, ni estratègies electorals. Entenem la democràcia, tant política com sindical, com quelcom més que una papereta que es fa servir cada quatre anys. Seguim treballant per organitzar la resistència i proposar alternatives. Sabem que davant hi ha una consellera que fa estona que hauria d’haver dimitit o hauria d’haver estat cessada amb tot l’equip. Però la realitat és que no ha estat així; perquè està fent un bon servei a la desestructuració del nostre sistema educatiu. I aquest és el seu objectiu. Els docents de Mallorca tenim una nova cita a finals de setmana, en una assemblea extraordinària oberta per tal que tots plegats tornem a agafar oxigen.

No ens queda altra opció que participar-hi, exercir el dret a veu i vot, perquè, en paraules de Bertolt Brecht: “Quan la injustícia es converteix en llei, la resistència es converteix en un deure”.

 

 

 

 

Dos anys per fer l'informe de la fÓbrica 1

Alternativa | 28 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Al mes d'abril l'Ajuntament va rebre la resposta a l'infome que havia demanat al Consell de Mallorca en juny del 2012 sobre una possible tramitació de declaració de runa de l'antiga fàbrica de catifes de Can Morató en base als informes emesos per l'arquitecte municipal Rafel Balaguer. A Alternativa no vam saber res d'aquesta resposta fins que va sortir la notícia a la premsa en juny ( un exemple més de la política d'informació de l'Ajuntament).

El primer que sorpren és que el Consell de Mallorca tardi pràcticament dos anys en contestar a una tramitació de declaració de runa d'un bé catalogat i fer un informe de set pàgines. La declaració de runa requereix, entre d'altres, autorització prèvia de la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

L'informe tècnic del Consell informa de com la fàbrica declarada Bé Cataloga el 4 de febrer de 2002, no s'ha deixat de deteriorar de d'aquella data tant per la seva situació d'abandonament i falta de manteniment com de l'espoli i vandalisme que ha patit. Aquesta situació també ha provocat que molts d'espais, sobretot dels exteriors, estiguin envaïts per la vegetació , el que impideix una inspecció detallada de totes i cada una de les edificacions que conformaven l'antic complex fabril. Per tant una de les primeres coses que s'haurien de fer és una neteja exhaustiva de la vegetació invasiva.  No obstant l'informe diu que a pesar de tot la fàbrica manté els principals valors culturals que motivaren la seva declaració com Bé Catalogat.

Els valors culturals de Can Morató com a element arquitectònic destacat del patrimoni industrial local, tant a nivell municipal, com de l'illa es basen en:

- Ubicació; a devora del torrent i del pont romà de Pollença.
- Valors ambientals, socials i històrics; és una mostra valuosa del patrimoni arquitectònic de l'edat contemporània amb un valor que va més enllà del marc local ja que és la darrera fàbrica d'aquesta  matèria i tipologia que encara es conserven a la zona nord de l'illa.
- Estructura arquitectònica i decoració; en tot el complex s'hi prioritza la funcionalitat, amb gran espais diàfans i lluminosos, però no s'oblida l'estètica, que també hi és present, tant en la tria de solucions tècniques , com en la decoració que incorpora una sèrie de solucions plàstiques que ens remeten a l'Art Decó (franges verticals, línies d'imposta, loggia, distribució i definició de les obertures, etc...). Tots aquests elements, són avui en dia encara identificables i recuperables.

L'informe dedica un apartat a parlar del patrimoni industrial com a patrimoni emergent al llarg del segle XX, encara que reconeix que no ha aconseguit un reconeixement ple, degut principalment a què encara no té consolidada la seva tutela per manca d'estudis que hagin possat de relleu quins són els seus elements fonamentlas i perquè es tracta d'un patrimoni molt recent i per tant poc reconegut pel conjunt social. Malgrat aquesta situació el patrimoni industrial  constitueix un important llegat de la societat ja que a més dels seus valors físics, també agrupa valors de caràcter intangible de relacions socials i econòmiques, i d'identitat de les col·lectivitats on s'implantaven.

 Continuarà...

Foto http://mallorcaphotoblog.com/2012/06/02/industrial-heritage/

 

De candidatures diferents a Mallorca

Alternativa | 27 Agost, 2014 00:00 | facebook.com twitter.com

Avui un article de l'amic Marcel Pich publicat a Racó Català . Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

En les nostres terres continentals trobam una gran desconeixença, fins i tot entre segments polititzats, de la realitat política –institucional- de Mallorca. Amb prop de 900.000 habitants, només 156.000 votaren el PP les anteriors eleccions autonòmiques. Evidentment, la primera xifra no és el cens ni el número de votants i no voldria fer demagògia. No obstant, dir que ‘a Mallorca són tots peperos...’ incita a respondre feroçment ‘...i al Principat tots convergents’.

Però avui no parlarem de xifres macro ni farem un repàs dels partits i les institucions insulars. (Ni retraurem el poc interès per temes de país per part d’alguns). Per a això ja tenim la viquipèdia. Avui volem destacar tres exemples segurament ben ignorats –fins i tot per part de sectors que prediquen models com aquests - de projectes institucionals locals sensiblement diferents de la resta de forces d’esquerres que corren per aquí. Són el Bloc per Felanitx, Alternativa per Pollença i Gent per Sineu. Els primers són la primera força de l’oposició, els segons la força d’esquerres més votada i els tercers acaben de néixer però podem dir, sense córrer gaires riscos, que poden esdevenir la primera o segona força als propers comicis. 

Es defineixen com a partits assemblearis i tenen la voluntat d’aglutinar l’esquerra del seu poble. Han optat per la marca local perquè creuen que és la millor manera d’arrelar i de mantenir la seva sobirania. També el desencant amb l’esquerra oficial. Hom podria tenir percepció –errònia- que defugen de certs debats ideològics estèrils perquè afirmen que allò que realment els diferencia d’altres formacions supramunicipals és la seva forma de fer; que un dels eixos centrals del seu projecte sigui la feina de base. I què hi ha més ideològic que això?

Marina Llobera, candidata d’Alternativa per Pollença a les properes municipals, assegura que “es tracta d’aplicar la radicalitat democràtica a nivell intern més que no d’exhibir-la”. En la mateixa línia, la coordinadora de Gent per Sineu, Magdalena Genovart apunta que els agradaria “ser innovadors per l’exemple que es pugui donar”. Certament en els darrers temps assistim a una trempera de l’assemblearisme transvestista. No obstant i a pesar del desinterès per les etiquetes, no renegarien mai de definir-se i posicionar-se com a sobiranistes, feministes i ecologistes entre d’altres -istes. Ho tenen clar. Nogensmenys, totes tres formacions veuen més que evident que no governarien amb el PP i es mostren escèptics a fer-ho amb el PSOE.

Potser és aquesta praxis diferent de la qual fan bandera que fa que totes tres formacions coincideixin en referents com l’Assemblea de docents o les CUP. De fet, tots tres han mantigut relacions més o menys formals amb aquests darrers. Marc Ordinas, regidor del Bloc per Felanitx, assegura que “la bona relació amb les CUP és més per la manera de fer política; perquè veuen les institucions com una cosa més”.

En tant que candidatures locals, conceben la política municipal com a quelcom més que pura gestió. Llobera afirma que des dels ajuntaments “s’han d’intentar canviar coses, s’ha d’arribar a límits que posin en tensió en sistema que tenim i avançar cap a la ruptura”. Contra la tònica de pensar que els ajuntament són institucions de pa amb fonteta, Ordinas opina que “des d’ells es toquen coses molt properes, de base, com són educació o serveis socials; és qui fa la primera intervenció quan algú té un problema”. Per la seva banda, Genovart afirma que des dels ajuntaments “es poden canviar moltes coses” i enalteix la feina municipalista afirmant que “té molt de valor, ja que fas feina per tu mateix, pels que viuen al teu poble”.Se senten propers al concepte d’unitat popular i els hem volgut demanar què signifiquen per a ells aquestes paraules. Marina Llobera explica que “la unitat popular ha de ser aquell lloc on conflueixi la gran majoria, que és la classe treballadora”. “La unitat de diferents forces que volen realitzar canvis tant dins com fora de les institucions” està, per a Marc Ordinas, lligada a aquest concepte de vegades confós i interpretat en ocasions de forma tant acotada per segments que en fan bandera. Finalment, Magdalena Genovart estableix una comparança entre la feina colze a colze que es dóna al seu poble quan s’organitza la gran festa del Much. Per a ella la unitat popular és “adequar-se a les diferències entre persones, és cohesió i tolerància”. I conclou amb un “si la política fos com el Much, tot seria fantàstic” que emociona un servidor i que faria una repassada a més d’un autoproclamat teòric de la unitat popular. 

La nostra portaveu i candidata na Marina Llobera i  la coordinadora de Gent per Sineu, na Magdalena "Ramirada"

 

Dret a preguntar

Alternativa | 26 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui  un article del company  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Fer consistir la democràcia sols en votar cada 4 anys (i es voten persones més que programes) significa una democràcia esquifida. La democràcia representativa pot agilitzar la presa de decisions, però bé saben que sovint els representants són poc fidels a la voluntat popular i fins i tot a les promeses electorals, que molts de pics són paper banyat. D’aquí ve el crit tant repetit darrerament: “no ens representen!”

La participació dels ciutadans en les decisions del poder és el bessó i la clau de la democràcia; participació i democràcia són inseparables. Saber el que vol la gent és elemental per actuar democràticament. Per tant, res millor abans de prendre decisions transcendentals que consultar directament a la gent i aclarir quants de graus fa l’aiguardent; res més democràtic. Una vegada recollida la voluntat popular majoritària, el poder polític té clar el seu quefer i està obligat a obeir aquesta voluntat.

A partir d’aquestes premisses no es pot entendre en via ninguna que pugui ser il·legal una consulta no referendari al poble sobre la independència, les prospeccions de Canàries o qualsevol altra qüestió important. Suposant que fos il·legal la independència i també ho fos un referèndum vinculant(?), no té aferratall dir que preguntar al poble què pensa o què vol és il·legal. El CIS i multitud de enquestadores, per pa i per sal pregunten el que els passa per l’engonal, i se’ls reconeix el dret a preguntar i mai del món són declarades il·legals. Si aquestes preguntes enlloc de fer-se a una mostra suposadament representativa, s’obri a tot l’univers del que es vol conèixer l’opinió, l’únic que canvia és que resulta més fiable i no menys legal. La legalitat està per facilitar la convivència i defensar els drets de les persones; i un dret fonamental és ser escoltades pels poders públics.

Voldria que qualcú explicàs, sense martingales ni mangarrufes, com es pot prohibir una consulta popular, quan és la millor manera d’aclarir que volen les comunitats, ajuntaments, comunitats i govern central. No serà que es té por del que pugui dir el poble?

Mariano Moragues Ribas de Pina

 

 

 I torna la polŔmica amb els lloguer turÝstic dels apartaments (II)

Alternativa | 25 Agost, 2014 00:05 | facebook.com twitter.com

Aquest  segon article havia de ser el que completes el tema dels lloguers turístics dels apartaments però no serà així, el fets ocorreguts al barri de la Barceloneta a Barcelona ens ha de fer reflexionar i molt, es veritat que els fets ocorreguts com anar despullat per la via pública no són normals, però a petita escala el fet de barrejar l’ús residencial amb el turístic no sempre es aconsellable.

Al Port de Pollença hi ha dos tipus d’edificis on es dona ara mateix el lloguer presumptament turístic, el primer és l’edifici on majoritàriament de segona residencia o adquirit simplement per fer aquests tipus de lloguers i el segon l’edifici on històricament ha estat destinat a primeres residències on els propietaris tenen allà la seva residència habitual.

En el primer cas, la segona residència i l’ús turístic es fusionen sense cap tipus de problemes aparentment, mentre el turistes no facin un mal ús de les instal·lacions comunitaris o com s’està augmentant darrerament la sobreocupació dels habitatges que fan que les instal·lacions comunitaris no siguin suficients per tothom i es on es poden crear tensions i problemes, el fet de que hagi molts pocs habitatges a aquests edificis amb famílies amb primera residencia fa que aquests problemes siguin puntuals i normalment amb una xerrada amb la Inmobiliaria el problema queda oblidat, al Port de Pollença hi ha una zona “zero” amb aquest problema on els propietaris de segones residències que si venen a l’estiu comencen a estar molests i molt.

El segon cas és el més polèmic i on s’estan donant ja algunes denúncies, no moltes, quasi sempre la amistat entre el propietaris evita que els perjudicats arribin a la Conselleria de Turisme. El problema radica en que el turista creu que tothom a l’edifici està de vacacions com ells i no “té hores”, no respecta l’horari de piscina i d’altres llocs comunitaris i com no , si aquests són espanyols la xerrada fins ben entrada la matinada amb riallotes incloses, i això als que s’ha d’aixecar ben al matí no els hi fa cap gracia.

Recordem una vegada més que a Catalunya s’ha de tenir el vist i plau de la comunitat de propietaris per poder fer aquest tipus de lloguer.

Naturalment aquests problemes que estem descrivint als hotels no passen, i molt manco els fets de Barcelona, ja que la direcció del hotel prendria cartes amb l’assumpte.

Resumint, si la Conselleria de Turisme no dona llum verda a aquest tipus de lloguer no es per reflexionar de com es pot fer, si no per ordre expressa del sector hoteler.

A veure si el tercer article és el darrer on aprofundirem amb els aspectes fiscals i els problemes que s’estan creant i es poden crear en un futur.

Urxella de paper n˙mero 30

Alternativa | 24 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Encara no haviam publicat al bloc el nostre Urxella de paper número 30, perdó pel retard, passat l'estiu esperam poder fer i repartir el número 31. Amb aquesta publicació intentam arribar a la gent que no té internet. No tenim còpies per tothom i us demanam si us arriba, una vegada llegida la passeu a un altre ciutadà o la deixeu a un lloc públic on més gent la pugui llegir.

Com diu la contraportada de l'Urxella 30 aquesta legislatura està essent molt atípica. Dels 17 regidors que entraren a formar part del primer consistori el maig de 2011, quatre d’ells ja han abandonat la seva cadira. Alguns per motius personals, altres per no poder governar i altres per circumstàncies “especials”. Per altre banda, la composició inicial de l’equip de govern, que estava en minoria, format per vuit regidors del PP i la Lliga, ha canviat en gran mesura. Ara l’equip de govern té una gran majoria (10 regidors) i està format pel PP i el PI, un partit que no es va presentar a les eleccions i que ha estat fruit de la unió de la Lliga Regionalista i Convergència per les Illes (CxI). Per la nostra banda seguim essent el partit que més propostes, mocions i al·legacions fa a l’Ajuntament i que més informa als ciutadans. I així seguirem fins a finals de legislatura, esperant que a les properes eleccions les coses canviïn.

 

 

 

MÚs TIL

Alternativa | 23 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Amb l'odi vesant-los pels ulls, la caverna no afluixa en les mangarrufes llurs contra la nostra llengua, exigint amb bramuls la col·laboració d'aquells que no es volen vendre. Salut i força, mestres condrets!

 

 

Malbaratant doblers p˙blics

Alternativa | 22 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Avui resumim l'acta de la Junta de Govern del 15 de juliol. Com sabeu PP&PI  van contractar una persona per millorar la pàgina web i la comunicació de l'Ajuntament, però sembla que els regidors de l'equip de govern confonen propaganda amb informació i es preocupen més de publicar fotografies seves que en informar als ciutadans, i per exemple publicar aquestes actes a la pàgina municipal. També és lamentable que els partits que hi ha a la Junta de Govern; PP, PI i UMP no publiquen absolutament res de la mateixa i després parlaran de participació...(Veure acta de la  Junta)

A la Junta van aprovar l’expedient de contractació de les obres relatives al projecte “Adequació de les pistes esportives del Port de Pollença” i de la convocatòria simultània de la licitació de les esmentades obres, per un import de 426.373,64 €, IVA inclòs, es declara de caràcter plurianual, doblers aportats pel Consell de Mallorca: 2014: 191.397,00 € (IVA inclòs)i 2015: 234.976,64 € (IVA inclòs)  

Després de pràcticament un any finalment l'equip de govern PP&PI tirarà endavant el projecte de la construcció de quatre pistes de pàdel i una pista de tennis al lloc on es situen la pista de futbet i la pista de petanca reorganització dels accessos i adequació del bar. A Alternativa reiteram el que hem dit per activa i per passiva ens sobra d'aquest projecte la construcció de quatre pistes de pàdel on es troba la pista de futbet que va ser remodelada  fa cinc anys és un disbarat i malbaratar doblers públics.

Veure article; Prefereixen dinamitar el camp de futbet a dinamitzar-ho

A la Junta es va aprovar el projecte de “Millora de les instal·lacions de l’aparcament soterrat de la Plaça de Ca les Munnares”.

Van aprovar diferents subvencions per actuacions de rehabilitació i restauració de façanes d’edificis

Es va donar compte del decret d’Alcaldia de l'adjudicació del contracte administratiu de servei i realització dels focs artificials al nucli de Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç per imports de 6.000 euros (IVA inclós) 7.000 euros (IVA inclòs) i 5.000 euros (IVA inclòs) respectivament a l’entitat PIROTECNIA JORDÀ S.L

Consideram que gastar-se 18.000 euros en focs artificials actualment és immoral.

Van aprovar el Conveni de Col·laboració entre la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries i l’Ajuntament de Pollença, per al compliment de penes de treball en benefici de la comunitat.

Van aprovar el conveni de cessió del carruatge que temps enrere l’Ajuntament emprava per portar les restes mortals dels difunts al cementiri es troba dipositat, en no gaire bon estat, a les cotxeres municipals del puig de Santuiri a un particular per a la seva restauració, a compte del sol·licitant, i posterior exposició a la referida parcel·la núm. 1 del polígon 4 d’aquest terme municipal, entenent-se aquesta disponibilitat del carruatge com una contraprestació per la seva reforma i manteniment. El carruatge va ser utilitzat fins els darrers mesos de 1967, i que per tant, han transcorregut en escreix els vint anys establerts a la Llei per a la desafectació com a bé demanial, la seva condició hauria de ser patrimonial. El conveni ha de ser aprovat al Ple.


Al febrer del 2005 quan es va anunciar la propera inauguració dels camps de gespa artificial el que era el regidor d’ esports, en Miquel Ramón,  va anunciar  que el canvi de paviment del camp de futbet del Port es realitzaria entre març i abril de 2005 (era una millora de l'empresa que va instal·lar la gespa artificial als camps de futbol). Vam entrar al 2007 a l'Ajuntament i encara no s'havia fet. Vam insistir i  insistir fins que es va fer al 2009. Poc va durar la gespa dels camps de futbol ara canviada i la reforma del camp de futbet.  Això si no cerqueu responsables polítics, saps que és de gupo fer i desfer amb els doblers públics...

 

 

Alternativa presenta alĚlegacions i el batle oblida el seus deures

Alternativa | 21 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

A l'enllaç (pdf) podeu consultar l'ordenança reguladora de l'ús i la conservació de la carretera vella de Lluc a Pollença. Encara estau a temps d epresentar al·legacions

Com sabeu fa uns dies vam denunciar que aquesta ordenança s'ha fet a mesura d'alguns propietaris, entre altres el batle  i  vam demanar a l'Ajuntament que presentés al·legacions per garantir el seu domini  i ús públic. (Veure article L'Ajuntament ha de presentar al·legacions). Per part d'Alternativa ja hem presentat les nostres al·legacions  en la mateixa línia que la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts demanant fonamentalment que el Consell recuperi tots els trams de la carretera, l'eliminació de l'ús privatiu de la Carretera i recuperar . la franja de protecció de tres metres de la carretera.

Avui en referència a aquest tema voliam fer l'exercici didàctic d'analitzar les declaracions del batle en referència a aquest tema a Ràdio Pollença (el podeu escoltar a l'enllaç del minut 31 on podeu comprovar com en Tomeu Cifre oblida els deures del seu càrrec quan un tema l'afecta a ell o als seus.

El primer que fa el batle es acusar-nos de demagogs, un clàssic, en comptes d'argumentar i debatre idees, insultar. Diu que mesclam el públic amb el privat, pensam que qui no és capaç de distingir una cosa i altra és el balte. Nosaltres sempre defensam el mateix sigui a la carretera vella de Lluc, la Plaça, Ternelles, les platges...  I no és altra cosa que els espais i els bens públics,  com a aquest cas no li interessa, doncs això treu la paraula màgica Demagògia que serveix per ocultar les pròpies vergonyes.

El batle després continua amb les seves desqualificacions, que no arguments i  diu que "no ens enteram de la pel·lícula"  ja que els tècnic van fer al·legacions la primera vegada que es va exposar l'ordenança. Donca si que ens enteram de la pel·lícula de fet al seu moment ja vam criticar la forma i els fons d' aquelles al·legacions i el  podeu llegir el que vam escriure fa un any a l'article; "Conflicte d'interessos".  El que és lamentable és que ni a la primera exposició ni a aquesta l'Ajuntament defensi el bé comú; la recuperació total de la carretera i el seu ús públic.

Posteriorment ataca a la Plataforma Pro Camins Públics i diu que és un instrument polític,  només cal entrar al seu bloc per comprovar la feinada que han fet, denunciant la inactivitat de l'administració governés qui governés.  També podeu llegir al preàmbul de l'ordenança tots els acords del Consell de Mallorca des del 2007 fins ara per recuperar la carretera, acords possibles a la feina de la Plataforma.

Arribant a un cinisme total el batle diu que li preocupa que es faci una bona ruta de pedra en sec i que no hi hagi perill pels caminants... Clar per això ha fet tot el que ha pogut i més per posar obstacles i ocupar el traçat de la carretera vella de Lluc.

La traca final és quan es demana al batle per l'ús privatiu, i el mateix comença a parlar de cavalls, ciclistes, quads... Embullant totalment el tema. Si com el diu el que es tracta és de que tothom pugui anar per la carretera tranquil·lament, a l'ordenança cal eliminar l'ús privatiu  que significa que un particular pugui ocupar part de la carretera vella limitant o excloent la utilització per part d'altres persones.

El tema en el fons i sense embullar ni insultar és molt senzill; el batle hauria de defensar la recuperació total d'un bé públic com  la Carretera vella de Pollença a Lluc de manera lògica i coherent per acabar bé una ruta tan important turísticament com és la Ruta de Pedra en Sec, sense obligar als excursionistes a sortir a la carretera asfaltada. Però clar això com en Tomeu Cifre no l'interessa.


 

 

 

Rondalla

Alternativa | 20 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Això era i no era, quan els borbons no comandaven a ca nostra, hi havia un homenet vell a qui tothom deia el Jai de la Rota d'en Negre, perquè vivia allà, subaix la casa Nova d'en Janer.

Ja veig que trobareu molta semblança entre aquest jai i el jai de sa Barraqueta, aquell també tenia unes cartes amb les què no podria perdre mai, una perera que si hom hi pujava no podria davallar-hi si ell no li deixava fer-ho, i un sarró on, en ficar-s'hi no se'n podia sortir sense permís seu.
La diferència entre els dos jais és que el meu en haver-se desempellagat de la mort i del dimoni, s'en tornà al porxo on havia viscut sempre, just allà on comença la feresta davallada a la Fosca del torrent del gorg Blau, i va prendre ofici de marcar el camí als fossers que duien les ànimes dels pecadors al tàrtar que, com sabeu té l'entrada pel susdit torrent. 
I la rondalla és acabada… i qui no ho vulgui creure que ho vagi a cercar.
 
 

Exposiciˇ d'estiu (Junta d'1 de juliol de 2014)

Alternativa | 19 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui resumim l'acta de la Junta de Govern d'1 de juliol. Com sabeu PP&PI  van contractar una persona per millorar la pàgina web i la comunicació de l'Ajuntament, però sembla que els regidors de l'equip de govern confonen propaganda amb informació i es preocupen més de publicar fotografies seves que en informar als ciutadans i per exemple publicar aquestes actes a la pàgina municipal. També és lamentable que els partits que hi ha a la Junta de Govern; PP, PI i UMP no publiquen absolutament res de la mateixa i després parlaran de participació...(Veure acta de la  Junta)

- A aquesta Junta es va adjudicar el contracte administratiu de serveis per dur a terme les festes de la Mare de Deu del Carme de l’any 2014 per un import de 16.170€ IVA EXCLÒS a l’entitat TOT ESPECTACLE MUSICA I COMPLEMENTS

- Van aprovar la concessió de subvenció nominativa a les associacions de la tercera edat de Pollença (COLONYA), de persones majors del Port de Pollença, de persones majors MAR BLAVA  i a l’Associació/Fundación HOMBRE LIBRE – PROJECTE HOMO BALEARS  . 1.500 euros a cada associació.

- Van aprovar la pròrroga del contracte de serveis d’activitats esportives, activitats dirigides i parcs, per un anys més (fins dia 20 de maig de 2015) a l’entitat FONAESPORT S.L., per un import de 62.789,92 € (IVA inclòs).

- Van adjudicar l’autorització reglamentada per a l’explotació de les instal·lacions i els serveis de temporada del litoral per a l’any 2014 corresponent a diferents lots de la platja; quioscs, centre massatges, Flysurf La Gola...

- El més interessant de l'acta de la Junta és l'aprovació  proposta relativa a l'exposició d’estiu a l’Església del Convent. Es van presentar quatre propostes que són valorades pels directors del museu ( el podeu llegir de forma completa a l'acta):

INTRODUCCIÓ:

La trajectòria de les exposicions que s’organitzen a l’església del convent de Pollença a l’estiu, té en conjunt un indubtable nivell nacional i internacional. Durant més d’una dècada des del museu s’ha aconseguit una llista de participants de prestigi i molt alta qualificació.

És per això que des de la direcció del museu pensem que, dins del possible i en funció de la nostra capacitat com a petit museu que som, sempre que puguem hem d’intentar aconseguir artistes de màxim nivell.

1999 JOAN BENNÀSSAR Apamant el viure

2000 COL·LECTIVA Suite Olympic Centenal

2001 SUSSY GÓMEZ No se quantes vegades

Homenatge a l’arquitecte Francisco Javier Sáenz de Oiza

2002 JAUME PLENSA Wisperm

2003 REBECCA HORN Moon mirror

2004 MIQUEL NAVARRO Fluido en la urbe

2005 AMADOR MAGRANER El cel en un temple

2006 BILL VIOLA Nigth journey

2007 JANET CARDIFF The forty part motet

2008 GILBERTO ZORIO Stella-croce

2009 JOAN MARCH La pell girada

2010 NO ES VA FER EXPOSICIÓ

2011 BEN JAKOBER I YANNICK VU Ho veus

2012 JOAN CORTÉS Memòria de l’aigua i viceversa

2013 AMPARO SARD Paisatge ombrívol

Creim que, si volem seguir la pauta marcada en relació a les exposicions pasadse aquest 2014 hem de seleccionar a un artista internacional.

Es van presentar quatre propostes:

1.-  Bertrand Lavier. Artista visual francès L’artista presenta una sèrie de pintures de format més bé petit, que no convé per a l’Església del Convent i que no va presentar un projecte específic per a l'exposició.

2. Hinrich von Harten: Stairway to heaven. (Escala cap al Cel). Arquitecte alemany que viu a Pollença i assumia tots els costos de realització, transport, instal·lació i música en viu al moment de la inauguració així com qualsevol altre despesa que pogués ocasionar l'obra, excepte la publicitat de l’exposició que assumiria l’ajuntament.

El seu projecte, una escultura en forma de piràmide de acer de12m d’alçada per 1.20m d’ample a la base. Es tracta de la bíblica Escala de Jacob entorn de la qual serpenteja una escala imaginària no transitable, els escalons són de llum, foradats a l’acer. A mesura que s’alça la pirámide cada vegada es veu menos el metall i més la llum. La música proposada per acompanyar l’exposició és la canço del mateix títol de Led Zeppelin Stair to Heaven Explica com quedaria dins l’església, i també que l’escultura es faria a Pollença mateix a l’empresa Ferro Busso,

Segons ell: “La interacció entre l’escultura , la llum i la música crearia un objecte únic de meditació que resulta facil de comprendre per als visitants que no oblidarien mai. La piràmide auna cultures i religions i té com objecte fomentar la vida comú en Pau”.

Conclusió

Encara que el projecte pot semblar a priori interessant, la direcció del museu considera que donar la capella a un arquitecte absolutament desconegut en el món de les Arts no és una bona opció per a l’exposició d’estiu. Per la qual cosa s’ha deixat de banda. Però, sí es creu convenient i aquesta proposta agrada, es podria acceptar per una altra època de l’any.

3. Astrid Colomar. Força de Gravetat. Artista mallorquina.

A l'acta no s'explica el seu projecte però es proposa per a l'estiu 2015

4. Yuko Shiriahi SENYAL que va ser la triada.

L’artista japonesa Yuko Shiriahi (Tòquio, 1956), resideix a Londres, té una gran projecció internacional. El seu currículum ens parla de mostres i instal·lacions arreu del món essent la seva obra molt valorada per la critica i pels especialistes en art contemporani.

El recents treballs de l’artista japonesa Yuko Shiriashi, l’han consolidada com una de les artistes japoneses de més ressò internacional. Des del seu estudi han sortit projectes per a espais urbans, institucions públiques, galeries i col·leccions públiques i privades, un recorregut pel seu currículum dona fe de l’impacta que genera la seva obra arreu del món.

Una de les característiques més singulars de la seva obra sorgeix de la seva cultura, la japonesa. Sens dubte, la seva pintura com les escultures i les instal·lacions, traspuen la sensibilitat japonesa, tant per la senzillesa de les seves construccions com per l’ússingular de la llum. Aquesta sensibilitat no descuida la impremta occidental, més aviat l’assumeix i la fa pròpia, sempre però, deixant clara la seva visió oriental. Aquesta exposició en seria el comissari Biel Amer, que ja ha presentat altres propostes en anys anterior, com són: Jaume Plensa, Rebecca Horn, Miquel Navarro, Bill Viola i Gilberto Zorio.

Al explicar-li el que significa l’exposició d’estiu i el que representa pel museu, per Pollença i per Mallorca en general i preguntar-li si ella podria estar-hi interessada, l’artista va expressar la seva bona disposició el màxim interès i la disponibilitat per assumir l’exposició a l’església del Convent durant l’estiu del 2014..

Projecte

El projecta que presentarà a Pollença és el mateix treball presentat a Londres, és un clar exemple d’aquest posicionament artístic. L’encreuament o mestissatge de cultures que han lligat l’obra de Yuko Shiriashi, entra en una nova visió que, sense renunciar a les ancestrals maneres de veure la vida de la cultura oriental, ingressa en una revisió de les costums mortuòries de la societat antiga i d’una cultura ancestral com l’egípcia. Aquesta revisió artística de la cerimònia mortuòria egípcia, sorgeix d’una reflexió posterior a la visita realitzada a les despulles momificades d’un faraó al Museu Britànic de Londres. “El llibre de la mort”, així és titula el document que reflecteix les maneres en que els antics egipcis (juntament amb els xinesos foren els primers en adoptar costums funeràries) embalsamaven els seus difunts. Les societats civilitzades han mostrat sempre una preocupació i interès per preparar els seus difunts cap a una vida ulterior, en la creença que només és perd la matèria però sobreviu l’ànima i assumir la immortalitat. I en això, les religions i les costums són semblants sigui quina sigui la seva procedència geogràfica, religiosa o cultural. És per això, que la proposta de l’artista suposa, com resulta obvi, una visió contemporània del mausoleu funerari, fent una sentida interiorització de l’espai funerari.

L’oportunitat de poder exposar aquesta obra en el si de l’església de Sant Domingo, permet visualitzar la unió de dues formes mil·lenàries d’entronitzar el respecte pels difunts. L’església manté làpides i sepulcres de l’edat mitjana, de personalitats rellevants en la història del convent i la ciutat, per tant, el treball de Yuko Shiriashi esdevé homenatge també a ells, creant un espai dens de recolliment i al·legoria, de respecte i sentiment, tot aplicant una senzilla estructura metàl·lica i una il·luminació intensa i precisa. Una obra que enllaça a la perfecció tres mons, tres cultures, l’occidental, l’antiga tradició egípcia i la subtilesa oriental.

Conclusió

El projecte de l’artista japonesa, a la direcció del museu mos parèix la més interessant  També mos pareix la millor proposta entre els projectes que s’han presentat y per tant consideram que la elecció de na Yuko Shiriashi és la que s’ha de fer enguany i així ho aconsellam al batle i regidor de cultura. Amb ella, de nou convidam a una artista internacional i de prestigi desprès d’uns anys on només han exposat d’artistes mallorquins o que viuen a Mallorca. Amb el desig d’obrir nos cap al món i, alhora, situar Pollença en primer i Mallorca en segon lloc en el mapa de les grans exposicions mundials, en la mesura que puguem, com hem dit ja anteriorment ,com museu municipal que són. Com l’any passat va exposar una artista mallorquina, ens ha semblat necessari convidar per aquest any a un estranger i voldríem que aquesta fos la tònica durant els propers anys. Els anys imparells un artista nacional, els anys parells, un artista internacional. Així no es repetirien les llistes o bé artistes estranger o bé anyades de només artistes locals. Pel fet que mos sembla molt més interessant i més equilibrat. I tot això ho diem perquè aquesta direcció, no es vol oblidar dels artistes d’aquí, ni molt menos. Per tant proposam aquesta manera de fer i excepte algun cas d’ordre major és el que farem, si aquesta proposta agrada. Aprofitam també per comentar que l’any 2015 podria ser l’any de l’artista Astrid Colonar vist el dossier que ella ha presentat i que ella és una artista mallorquina.

Vista la  proposta econòmica de l’exposició YUKO SHIRAISHI ESTIU 2014: 18.915,08 €

Fotografia de natprojectes, on trobareu més informació i fotografies

 

 

 

 

I torna la polŔmica amb els lloguer turÝstic dels apartaments (I)

Alternativa | 18 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Sembla que està a prop el moment en veurà la llum el decret que reglamentarà la llei turística (llei 8/12 de 19 juliol de 2012), com vàrem informar al seu dia Alternativa va fer sol·licitud al “Defensor del Pueblo” perquè elevés al Tribunal Constitucional un recurs d’Inconstitucionalitat de diversos articles d’aquesta llei, i ens vàrem contestar que havíem d’esperar a que el Reglament fos publicat al BOIB, cosa que sembla propera, ja us informarem d’aquest recurs.

Però no hi ha cap dubte que on hi ha més polèmica és amb el lloguer de apartaments plurifamiliars on l’actual govern del Partit Popular en nega ha autoritzar malgrat les peticions de tots el sectors de les illes manco l’hoteler.

Però no ens enganem, membres de la Conselleria de Turisme i Esports comenten als mitjans de comunicació que aquests apartaments plurifamiliars es poden llogar mediant la Llei d’Arrendaments Urbans, cosa que sense ser mentida no es diu tota la veritat.

Quan parlem de lloguers turístics barregem alguns conceptes, i no tots són lloguers per tant una regulació podria dur a mals entesos com va passar amb la legalització dels habitatges vacacionals on els propietaris d’aquest habitatges es pensaven que també els regularitzarien la situació urbanística.

La Federació Hotelera de Mallorca manifesta que aquests tipus de lloguers és competència deslleial, en part tenen raó com demostrarem al llarg d’aquest article, però no sempre ja que una regularització efectiva i ben feta hauria de deixar a tots contents ja que aquests tipus de lloguers són un producte molt sol·licitat per turisme a l’igual que el “tot inclòs”.

El lloguer a turistes d’aquest tipus d’apartaments baix el paraigües de la LAU no és del tot possible, quan un propietari i un inquilí celebren un contracte de lloguer, ambdues parts tenen unes obligacions, les que per clàusules es detallen dins el contracte i les que legalment estan obligats a complir, el propietari ha de declarar mitjançant la seva declaració d’IRPF els beneficis que li dona aquest arrendament mentre que l’inquilí ha de pagar L’Impost de Transmissions Patrimonial a la modalitat d’arrendament i aquí és quan turísticament comencen els problemes, si el nostre “turista” es nacional o és un estranger on per sort té un NIE (nombre d’identificació d’estrangers) per alguna operació feta a Espanya anteriorment, no tindrem cap problema en liquidar aquest impost (més o manco 7 euros per cada 1000 euros per setmana), en canvi, si el nostre “turista” no té aquest NIE ja no podem liquidar aquest impost i per tant el nostre “inquilí” entraria a la il·legalitat (per 7 euros) i ser considerat “turista” amb els perjudicis que podíem tenir nosaltres. Naturalment aquest contracte hauria de tenir una fiança que s’hauria d’ingressar a l’IBAVI i liquidar el gas, electricitat i aigua corresponents, sense donar cap tipus de servei (neteja, telèfon 24 hores, etc) ja que això serien servicis que tot just poden donar empreses de serveis. Per legalitzar aquest tipus de lloguer tot just s’hauria de dotar al turista d’un mecanisme per poder liquidar aquests 7 euros i podrien ser una cosa semblant als antics “pagos al estado” que un temps es podien comprar als estancs per pagar multes, diplomes, titulacions, etc.

El lloguer a turistes que de veritat agradaria als ciutadans és el mateix que hi ha ara mateix regularitzat a Catalunya per posar un exemple, i perquè no dir-ho ara en fase de revisió pels problemes que està creant entre veïnats, es tracta d’un lloguer on el propietari pot llogar els seu apartament amb serveis com neteja, telèfon 24 hores, etc. però sempre ha de demostrar que qui li fa aquests serveis està complint a la normativa vigent, un exemple, si una cambrera de pisos a un hotel cotitza a la Seguretat Social entre 2 i 3 euros per hora treballada (ja sabem que fan més de les 40 reglamentaries) és just també que el netejador o netejadora d’aquest apartament també cotitzi aquesta quantitat al fons comú de les pensions, ara és la padrina, la germana qui fa la neteja i no s’aporta res a aquest fons comú, aquesta és la competència deslleial que comentàvem anteriorment.

La demanda d’aquests dos tipus de lloguer és molt alta, més de la segona que de la primera i per tant el Govern de les Illes hauria de fer el possible per regularitzar aquest tipus de lloguer sense fer competència deslleial al sector hoteler que ara es queixa i amb relativa raó per aquest fet.

A la segona part d’aquest article us farem veure la quantitat de doblers que passen pel nostre municipi sense que els pollencins em veien ni cinc, un entre altres motius per regularitzar aquest tipus d’oferta.

 

Continuen els nyaps: na Bel CerdÓ incompetent i les ajudes de menjador

Alternativa | 17 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

L’Associació de Directors de Secundària de Mallorca (Adesma) ha presentat aquesta setmana un recurs d’alçada contra la resolució de na Bel Cerdà, directora general d’Ordenació Educativa, segons la qual quedaven aprovats per decret tots els projectes TIL que els claustres havien rebutjat.

En el recurs recorden que el Decret pel qual es regula el TIL i les ordres posteriors de la Conselleria no atorga disposicions a la directora general per aprovar projectes.  Adesma considera que “la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional és incompetent per regular l’aprovació de facto del que correspon al claustre o a la direcció del centre en el marc de la seva autonomia”, establerta per les lleis educatives de rang superior. Adesma, a més, raona que “el títol de la resolució contradiu el text del seu articulat, perquè en el títol es refereix a tots els centres que no disposen d’un projecte aprovat i en els antecedents cita totes les situacions, mentre que l’articulat només es refereix als centres en els quals el projecte s’adapta a la normativa segons l’informe d’inspecció, que per cert són una minoria. Per altra banda, la formulació de la resolució amb la utilització de la paraula ‘informar’ no té caràcter resolutori ni aplicable”. Una vegada més un disbarat de la pitjor Conselleria d'Educació que hem patit.

Adesma demana que “s’anul·li i, per tant, es revoqui i es deixi sense efecte la resolució de la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional de 28 de juliol de 2014 per la qual s’estableixen les mesures que han d’aplicar els centres docents públics de les Illes Balears que no disposen d’un projecte de Tractament Integrat de Llengües aprovat mentre es tramita el present recurs d’alçada, perquè hi concorren causes de nul·litat radical en la referida resolució”.

I altre exemple de les autopistes de l'educació del PP:

Dia 29 de juliol s’ha publicat al BOIB les llistes definitives de la convocatòria de les ajudes de menjador   i FAPA Mallorca i COAPA Balears s'han posat en contacte amb la Conselleria d’Educacio fent una sèrie de propostes per a normalitzar les irregularitats que s’han produïdes i els perjudicis que aquestes poden ocasionar a les famílies afectades:

- La data de publicació fora de l’horari lectiu, 29 de juliol, ha fet que les famílies no tenen coneixement de la publicació de les llistes definitives, ja que els centres, que habitualment són els que informen, el mes d’agost estan tancats. En el cas que les famílies sol·licitants s’hagin assabentat de la publicació, la Conselleria ha fet servir a la resolució definitiva publicada al BOIB uns codis per identificar l’alumne, el qual no coneixen les famílies, i això no fa possible que es pugui saber si les ajudes han estat concedides o no. Tot això provoca que les famílies no puguin exercir el seu dret de recórrer, si escau, la resolució en el termini d’un mes que assenyala la resolució, i això podria provocar la ineficàcia de la Resolució admnistrativa.

En un primer contacte amb la Conselleria, FAPA Mallorca i COAPA Balears han proposat ampliar el termini de recurs a la recepció comptabilitzant només els dies lectius, com la mateixa Conselleria ha establert pel que fa als pagaments, donant els temps necessari perquè les famílies s’assabentin de la publicació i puguin demanar el seu codi personal. La conselleria no ha admès aquesta proposta i la Cap d’Escolarització únicament ha accedit a facilitar els codis a cada família telefònicament, solució que consideram molt limitada perquè no soluciona el fet de que moltes famílies no coneixeran la publicació de les llistes fins que el centri es posi en contacte amb elles.

En qualsevol cas, les famílies que hagin demanat ajudes de menjador poden demanar el seu codi telefònicament a la Conselleria i consultar les llistes als enllaços que trobaran al final de la següent web .

Tot plegat es vulneren una vegada més els drets de les famílies per no haver fet les coses en temps i forma. Basta recordar que la pròpia conselleria s’havia AUTOCOMPROMÈS a les bases en fer un primer pagament el dia 30 de juny però en aquesta data encara no tenia resolta la resolució, provocant que un any més els pagaments es facin amb un curs de retard.

Podeu consultar aquí la nota de premsa íntegra.

La incompetent

 

 

 

Celebraciˇ

Alternativa | 16 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Amb el tot cor vull desitjar l'enhorabona a la caverna per les seves victòries pírriques. I que ho celebrin.

 

 

 

IncoherŔncies i participaciˇ ciutadana en torn a Pollenša antitaurina.

Alternativa | 15 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Com sabeu al darrer ple es va rebutjar només per un vot. la nostra moció per declarar Pollença municipi antitaurí   amb els vots en contra del PP i UMP,l'abstenció del PI i els vots a favor d'Alternativa, PSOE i MES.

La moció forma part de la campanya de “Mallorca Sense Sang” de declarar els municipis de Mallorca Antitaurins. En aquest moment hi ha set municipis que si que s'han declarat antitaurins;  Costitx, Esporles, Puigpunyent, Consell, Artà, Sencelles y Santa Maria del Camí i s'han recollit més de 17.000 signatures per declarar Mallorca antitaurina

El primer que hem de dir és que la decisió del ple va en contra d'acords d'aquest Ajuntament per exemple:

-Agost del 2002 la comissió de govern va acordar manifestar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals.

- Maig de 2004 la mateixa comissió va "reiterar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals.

- Setembre de 2008 el ple va votar per unanimitat la declaració de  Pollença  "Municipi amic dels animals". Entre els vots a favor es trobaven els sis regidors del PP-UMP, inclòs l'actual batle (visca la coherència).

Aquesta mateixa legislatura al ple d'octubre de 2011 es va aprovar la nostra moció manifestant el compromís de l’Ajuntament amb els principis ètics, socials i mediambientals i amb el respecte a no causar patiment als animals. El regidor d'UMP va votar a favor i els regidors del PP es van abstendre. Aquesta és una demostració de la incoherència i del poc respecte al ple tant del PP i UMP.

Per altra part també hem de comentar que davant de la mateixa moció  a altres pobles els mateixos partits no han tingut la mateixa actuació (a Costitx, Esporles, Puigpunyent no tenim dades del que va votar cada partit):

A Santa Maria del Camí i a Artà el PP es va abstenir i a Sencelles una regidora del PP va votar a favor.

Però el més sorprenent és que a Sencelles i Artà  el PI  va ser un dels partits que van presentar la moció. A Pollença els cinc regidors del PI es van abstenir argumentant principalment que no  tenia el tema al seu programa i es va instar a obrir un procés de participació ciutadana.

Respecte al primer argument hem de dir que si el PI de Pollença diu que defensa els drets dels animals no cal especificar totes les actuacions que es fan contra els animals. Tampoc tenien al seu programa res en referència als circs amb animals i van votar a favor de la nostra moció en aquest sentit.

Respecte al tema del procés de la participació ciutadana fa deu dies van fer arribar al PI de Pollença una proposta de participació ciutadana i estam a l'espera de la seva resposta:

Benvolguts
Al darrer ple a la moció que vam presentar per declarar Pollença ciutat antitaurina ens vàreu instar a obrir un procés ciutadà i vàreu comentar que teniu dubtes de com fer aquest procés.En aquest cas consideram que seria prou senzill i econòmic  fer aquest procés i que vosaltres com part de l'equip de govern teniu els mitjans per fer-ho possible. Aquest és un esborrany, que es pot millorar amb les aportacions dels grups d el'Ajuntament.

1.- Fer un debat al Club Pollença, nosaltres podem aportar a la persona que defensi arguments antitaurins, PP i UMP poden aportar a qui defensi les curses de bous. La moderadora podia ser la directora de  Ràdio Pollença  o un periodista de la mateixa Ràdio. Al final del debat hi hauria temps per un torn obert de paraules i s'hauria de retransmès i enregistrar per facilitar que arribi la informació i els diferents punts de vista a tothom.

2.- Fer una votació; es podria fer una pregunta senzilla; Vol que Pollença es declari municipi antitaurí? Sí o  NO. Per fer el procés caldria imprimir les paperetes i l'ideal seria posar a disposició dels ciutadans un horari ampli per poder votar tant a Pollença com al Port de Pollença, caldria funcionaris amb accés al padró. Si no un mínim seria fer-ho com es fa la votació als càrrecs de la Patrona; o sigui només a Pollença.

L'experiència ens pot servir per posteriorment fer el procés de participació ciutadana aprovat en el ple en referència als espais municipals.

Salut, esperam la vostra resposta.

 A facebook s'ha obert un perfil Pollença antitaurina al que us podeu unir.

 

 

 

Primera mobilitzaciˇ del Front com˙ en defensa del Territori

Alternativa | 14 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Tot el nostre suport al Front Comú en defensa del Territori, una plataforma integrada per més de vint col·lectius (els teniu a la continuació de l'article)  té l'objectiu de criticar el model vigent que incita al consum desmesurat a costa d'ecosistemes i persones. Així, l'assoliment d'un nou paradigma que sigui respectuós amb la terra, amb la mar i amb qui els habita esdevé l'objectiu clau d'aquest grup, i per aconseguir-ho s'han decidit a passar a l'acció. Per això han convocat una primera mobilització per aquest dissabte, 16 d'agost, a un indret força malmenat: la platja de Magaluf.  L'hora, les 11h del dematí.

Es vol fer una crida a canalitzar el descontent de molta gent amb les polítiques econòmiques i territorials que han convertit Mallorca en terreny de negoci per a especuladors. L'escenari és idoni: la costa de Calvià la qual ha perdut tots els seus encants amb l'excusa del turisme com a motor de riquesa. Malgrat tot, assistim a una desmotivadora precarietat laboral en hosteleria i a la contemplació d'uns paisatges desfets per les ànsies d'obtenció de doblers ràpids i fàcils que engreixà la bimbolla immobiliària. Molts no han après del fracàs d'aquestes polítiques. Ara és l'hora de recordar-los que encara no hem oblidat que un model responsable amb els recursos del territori i les persones és possible.

 IDEARI DEL FRONT COMÚ
Es crea el Front comú en defensa del territori per plantar cara i denunciar el desplegament normatiu més agressor de la naturalesa, els paisatges i el territori en el seu conjunt de la història de les illes Balears. Molts de paratges únics de les illes, litorals i d'interior, perillen amb les lleis impulsades pel Govern d'Espanya i Autonòmic com són la llei de Costes, la llei Agrària, la llei de Mines, la llei de Ports, la llei Turística i un llarg etcètera. Amb això, queda demostrat que la vertadera riquesa de les illes Balears -la seva gent, els seus ecosistemes i els seus paisatges- queda abandonada a la sort dels interessos privats d'una minoria, com ho són els grups inversors, que veuen en el nostre territori i en la nostra mà d'obra una oportunitat per fer negoci sense cap criteri ètic. Ells, amb connivència de la classe política, han demostrat el que volen fer amb els recursos de les illes Balears i perquè estan aquí: per massificar les nostres platges, els nostres pobles, les nostres carreteres... i quan no siguin suficients les eixamplam per a que així pugui venir més gent. Per tant, ara és l'hora de començar a fer veure, per part nostra, que aquest model no ens agrada. Que aquest model atempta contra la nostra dignitat i contra el dret de poder gaudir d'uns paisatges amb contingut estètic. Per això, el front comú en defensa del territori convidarà a la societat mallorquina a manifestar-se contra un model econòmic que escapça el seu futur ja que aboca els treballadors i treballadores a acceptar feines amb condicions laborals precàries a l'hora que condemna els recursos del territori, sustentació de la nostra economia, a la total pèrdua derivada de la seva sobreexplotació. El front comú teixirà a la vegada una contraoferta a aquest model per a que la preservació dels recursos de Mallorca i de la seva gent sigui efectiva. Aquest dissabte, vine a Magaluf a diu prou a aquest model devastador del territori i els seus recursos i anima't a seguir moltes més accions que assenyalaran els punts calents de l'illa que ens acosten al fracàs com a poble i civilització.

Tu també tens dret a dir prou! tu també tens el deure de ser-hi!

IMPORTANT: LLOC DE TROBADA: Aparcament avinguda Notari Alemany, Magaluf (davant hotel Beach House)

 Front Comú en defensa del territori. Bloc. Facebook. Twiter.

 

 (Segueix)

El rector veta i el batle s'amaga.

Alternativa | 13 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Aquests dies el Club Pollença ha organitzat unes interessants  'Converses d'arquitectura' entorn de la figura de Gaudí. Dins el seu programa el diumenge havia previst una visita guiada per Rafel Moranta i Magdalena Jaume a l'interior de l'Església de Nostra senyora dels Àngels. El rector, en Joan Artur Boardman, va vetar aquesta visitar i va pressionar a un espònsor per què es retirés de la organització . La seva explicació ahir a la premsa és que havia interpretat un text que acompanyava la propaganda com una burla a la comunió, encara que no va intentar aclarir el fet amb els organitzadors. El text irònic que fa referència a la polèmica en torn al Tornaveu dissenyat per Gaudi dues vegades destruït a la Seu és aquest:«Com a cloenda de cada jornada es procedirà a distribuir la comunió a la concurrència amb les restes del Tornaveu, que serà gratuïta per als pobres de solemnitat i oberta a subhasta per a les famílies principals».

 

  L'actitud del rector ens sembla totalment intolerable i no només per totes les prebendes i ajudes públiques que té l'església catòlica sinó perquè concretament a Pollença parròquia de la Mare de Déu dels Àngels rep una subvenció per obrir les seves portes als visitants. Precisament al darrer ple de juliol vam demanar per què a la Junta de Govern del 18 de març hi havia 10 gratificacions de 150,25 euros ( o sigui estam parlant de 1502,5 euros per 10 mesos)  a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels  pel concepte "obrir la parroquia". El batle va contestar que es tractava d'un acord molt antic, que es pagava des d'una partida de Participació Ciutada!? per què es pugui visitar la parròquia. Al ple va reconèixer que aquest acord s'hauria de regularitzar mitjançant un conveni.

 

 Igualment és resulta vergonyós que el batle i responsable de cultura, que va justifica al ple el pagament d'aquestes "gratificacions" a la parròquia per facilitar l'accés del turistes al patrimoni, després s'amagui i no vulgui ni tan sol valorar aquests que el rector impedeixi una activitat cultural al que havia importants arquitectes simplement per què no l'havia agradat un text. És evident que el batle segueix el que és una màxima al PP; Fort amb els dèbils i dèbil amb els poderosos”.

 

 

Junta de govern 17 de juny 2014

Alternativa | 12 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui resumim l'acta de la Junta de Govern de 17 de juny. Vam demanar al ple al PP&PIla publicació d'aquestes actes a la pàgina municipal, però res de res, els interessa més fer-se autopropaganda (què pagam tots) que informar als ciutadans. També és lamentable que els partits que hi ha a la Junta de Govern; PP, PI i UMP no publiquen absolutament res de la mateixa. Transparència i comunicació no han de ser només paraules buides per utilitzar a la campanya.(Veure acta de la  Junta)

Es va aprovar el conveni interadministratiu de col·laboració entre l'Ajuntament d’Alcúdia  i l'Ajuntament de  Pollença en matèria de cultura i equipaments culturals, consistent en la utilització puntual de l’Auditori d’Alcúdia

" Vist que l’Ajuntament de Pollença no disposa d’un espai adient per a celebrar determinats espectacles de música, dansa, teatre, etc ... que requereixen unes condicions tècniques específiques i que el municipi d’Alcúdia disposa del seu  Auditori com a espai escènic el qual, a més de la proximitat geogràfica, reuneix característiques excel·lents per a diversos tipus d’espectacles que poden ser d’interès, a més, també del públic pollencí i que compta amb els mitjans materials suficients per poder fer front a les necessitats que  aquests actes puguin generar.

És una pena que es perdessin anys i milions darrera l'auditori d'en Moneo i no s'adoptés aquest acord quan el vam proposar des d'Alternativa al 2007 i ara tindriam una sala per fer la majoria d'actes que es fan a Pollença. Com vam demanar al darrer ple caldria que si l'Ajuntament organitzà qualque acta a l'auditori d'Alcúdia faciliti un tranport públic adient que no existeix en aquest moment.

També hem de dir que aquest conveni s'ha fet sense comentar ni consultar res amb l'oposició i que no s'ens ha enviat

 

 

- Es va aprovar de  imposició de 300.000 euros a l’entitat BANCA MARCH per un termini de 19 mesos.

- A la Junta trobareu l'aprovació, de la concessió de llicència per l’ocupació de la via pública amb expositors, taules i cadires i elements decoratius per exemple de la plaça Miquel Capllonch i carrers colindants . Si comprovau l'aprovat amb la realitat vereu com s'incompleixen aquests acords. Una legislatura més l'equip de govern va aprovar d'urgència inicialment una nova ordenança d'ocupació de la via pública que després ha amagat a un calaix.

- A la Junta trobareu expedients sancionadors de l'ordenança d'animalsdomèstics i de la de  Policia i Bon Govern

- Es va aprovar la ratificació de la signatura del contracte de gestió de venda d’entrades del Festival de Pollença amb TICKETMASTER SPAIN S.A.U, que enguany ha funcionat fatal.

- Es van aprovar els expedients de contractació privada de diverses actuacions del Festival.

- Es va adjudicar el contracte administratiu de serveis de les “Estades esportives d’estiu de Pollença i Port de Pollença” a l’empresa FONAESPORT SL, per un import de 160.185,18 € (IVA exclòs).

- Es va adjudicar el contracte d’arrendament de màquines expenedores de tiquets d’aparcament, instal·lades per a la regulació de l’estacionament de vehicles sota control horari a diverses vies públiques de Pollença a l’empresa DORNIER SA, per un import de 22.625,75€ (IVA exclòs).

- Es va aprovar la sol·licitud de subvenció a la Direcció General de Cooperació i Immigració per al projecte “Contacontes Intercultural”, promogut pel servei de mediació cultural d’aquest Ajuntament per un import de 1.320 € , que representa el 80 % de cofinançament respecte al cost total (1.650 €), i amb un cofinançament de l’Ajuntament de la quantitat de 330 € (20%). 

- Es va realitzar les dacions de compte de les resolució d’alcaldia de pròrroga de l’autorització d’explotació de diferents lots de la platja.  

- Es va aprovar el conveni interadministratiu de col·laboració entre l'Ajuntament d’Alcúdia  i l'Ajuntament de  Pollença en matèria de cultura i equipaments culturals, consistent en la utilització puntual de l’Auditori d’Alcúdia

" Vist que l’Ajuntament de Pollença no disposa d’un espai adient per a celebrar determinats espectacles de música, dansa, teatre, etc ... que requereixen unes condicions tècniques específiques i que el municipi d’Alcúdia disposa del seu  Auditori com a espai escènic el qual, a més de la proximitat geogràfica, reuneix característiques excel·lents per a diversos tipus d’espectacles que poden ser d’interès, a més, també del públic pollencí i que compta amb els mitjans materials suficients per poder fer front a les necessitats que  aquests actes puguin generar.

És una pena que es perdessin anys i milions darrera l'auditori d'en Moneo i no s'adoptés aquest acord quan el vam proposar des d'Alternativa al 2007. Ara tindriam una sala per fer la majoria d'actes que es fan a Pollença.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb