URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incoherències i participació ciutadana en torn a Pollença antitaurina.

Alternativa | 15 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Com sabeu al darrer ple es va rebutjar només per un vot. la nostra moció per declarar Pollença municipi antitaurí   amb els vots en contra del PP i UMP,l'abstenció del PI i els vots a favor d'Alternativa, PSOE i MES.

La moció forma part de la campanya de “Mallorca Sense Sang” de declarar els municipis de Mallorca Antitaurins. En aquest moment hi ha set municipis que si que s'han declarat antitaurins;  Costitx, Esporles, Puigpunyent, Consell, Artà, Sencelles y Santa Maria del Camí i s'han recollit més de 17.000 signatures per declarar Mallorca antitaurina

El primer que hem de dir és que la decisió del ple va en contra d'acords d'aquest Ajuntament per exemple:

-Agost del 2002 la comissió de govern va acordar manifestar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals.

- Maig de 2004 la mateixa comissió va "reiterar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals.

- Setembre de 2008 el ple va votar per unanimitat la declaració de  Pollença  "Municipi amic dels animals". Entre els vots a favor es trobaven els sis regidors del PP-UMP, inclòs l'actual batle (visca la coherència).

Aquesta mateixa legislatura al ple d'octubre de 2011 es va aprovar la nostra moció manifestant el compromís de l’Ajuntament amb els principis ètics, socials i mediambientals i amb el respecte a no causar patiment als animals. El regidor d'UMP va votar a favor i els regidors del PP es van abstendre. Aquesta és una demostració de la incoherència i del poc respecte al ple tant del PP i UMP.

Per altra part també hem de comentar que davant de la mateixa moció  a altres pobles els mateixos partits no han tingut la mateixa actuació (a Costitx, Esporles, Puigpunyent no tenim dades del que va votar cada partit):

A Santa Maria del Camí i a Artà el PP es va abstenir i a Sencelles una regidora del PP va votar a favor.

Però el més sorprenent és que a Sencelles i Artà  el PI  va ser un dels partits que van presentar la moció. A Pollença els cinc regidors del PI es van abstenir argumentant principalment que no  tenia el tema al seu programa i es va instar a obrir un procés de participació ciutadana.

Respecte al primer argument hem de dir que si el PI de Pollença diu que defensa els drets dels animals no cal especificar totes les actuacions que es fan contra els animals. Tampoc tenien al seu programa res en referència als circs amb animals i van votar a favor de la nostra moció en aquest sentit.

Respecte al tema del procés de la participació ciutadana fa deu dies van fer arribar al PI de Pollença una proposta de participació ciutadana i estam a l'espera de la seva resposta:

Benvolguts
Al darrer ple a la moció que vam presentar per declarar Pollença ciutat antitaurina ens vàreu instar a obrir un procés ciutadà i vàreu comentar que teniu dubtes de com fer aquest procés.En aquest cas consideram que seria prou senzill i econòmic  fer aquest procés i que vosaltres com part de l'equip de govern teniu els mitjans per fer-ho possible. Aquest és un esborrany, que es pot millorar amb les aportacions dels grups d el'Ajuntament.

1.- Fer un debat al Club Pollença, nosaltres podem aportar a la persona que defensi arguments antitaurins, PP i UMP poden aportar a qui defensi les curses de bous. La moderadora podia ser la directora de  Ràdio Pollença  o un periodista de la mateixa Ràdio. Al final del debat hi hauria temps per un torn obert de paraules i s'hauria de retransmès i enregistrar per facilitar que arribi la informació i els diferents punts de vista a tothom.

2.- Fer una votació; es podria fer una pregunta senzilla; Vol que Pollença es declari municipi antitaurí? Sí o  NO. Per fer el procés caldria imprimir les paperetes i l'ideal seria posar a disposició dels ciutadans un horari ampli per poder votar tant a Pollença com al Port de Pollença, caldria funcionaris amb accés al padró. Si no un mínim seria fer-ho com es fa la votació als càrrecs de la Patrona; o sigui només a Pollença.

L'experiència ens pot servir per posteriorment fer el procés de participació ciutadana aprovat en el ple en referència als espais municipals.

Salut, esperam la vostra resposta.

 A facebook s'ha obert un perfil Pollença antitaurina al que us podeu unir.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb