URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rondalla

Alternativa | 20 Agost, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Això era i no era, quan els borbons no comandaven a ca nostra, hi havia un homenet vell a qui tothom deia el Jai de la Rota d'en Negre, perquè vivia allà, subaix la casa Nova d'en Janer.

Ja veig que trobareu molta semblança entre aquest jai i el jai de sa Barraqueta, aquell també tenia unes cartes amb les què no podria perdre mai, una perera que si hom hi pujava no podria davallar-hi si ell no li deixava fer-ho, i un sarró on, en ficar-s'hi no se'n podia sortir sense permís seu.
La diferència entre els dos jais és que el meu en haver-se desempellagat de la mort i del dimoni, s'en tornà al porxo on havia viscut sempre, just allà on comença la feresta davallada a la Fosca del torrent del gorg Blau, i va prendre ofici de marcar el camí als fossers que duien les ànimes dels pecadors al tàrtar que, com sabeu té l'entrada pel susdit torrent. 
I la rondalla és acabada… i qui no ho vulgui creure que ho vagi a cercar.
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb