URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Expedient sancionador

Alternativa | 11 Setembre, 2014 08:51 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4


El temps ens dona la raó i el passat 6 de setembre s’ha publicat al BOIB l’inici de l’expedient sancionador, per una ocupació excessiva, al xibiu instal·lat aquest estiu a la platja de Llenaire. Una sanció propiciada per l’Ajuntament quan va licitar inicialment una ocupació no permesa pel Reglament de Costes. De moment, sembla que els grans perjudicats poden ser els licitadors si l’expedient sancionador acaba en una multa, però pot ser que l’Ajuntament hagi incorregut en responsabilitats econòmiques donada la seva actuació durant la licitació

Esperam que aquest tema pugui servir d’experiència per facilitar que en un futur l’explotació de serveis de la platja es faci de forma transparent, pública i amb informes tècnics que avalin el compliment de la Llei de Costes.

____________________________________________________________________

Al ple de 26 juny vam presentar una moció demanant la suspensió de la licitació del lot M, el segon xibiu que s’ha posat aquest estiu a Llenaire. La moció va ser rebutjada per 11 vots en contra PP-PI-UMP; 4 abstencions PSOE, PSM i Esquerra; i 2 vots a favor d'Alternativa. A Alternativa enteníem que l’exposició pública d’aquest segon xibiu a la platja de Llenaire era irregular per les següents raons:

1.- L’Ajuntament va licitar un xibiu a la platja de Llenaire de 150 metres quadrats, quan el Reglament de Costes diu clarament que aquests tipus de xibius només poden tenir una ocupació màxima de 20 metres quadrats. L’excusa de l’Ajuntament és que a les licitacions sempre consta el punt de que tot resta pendent dels permisos de Costes... Nosaltres consideram que no té cap sentit licitar una ocupació il·legal i que hi hauria d’haver informes tècnics que avalessin l’adaptació d'allò licitat a la Llei de Costes. Al final, com es demostra ara, els grans perjudicats de fets com aquests són les persones que participen d'aquests concursos públics. No és el mateix una oferta per un quiosc de 150m2 que per un de 20m2, que és el permés.

2º.- Quan durant la licitació va arribar la lògica denegació de Costes a aquesta autorització,es van canviar a la brava (sense intervenció dels serveis jurídics de l’Ajuntament) en plena exposició pública els plànols a la plana web de la licitació, sense constar de quina data ni quan foren aprovats el canvis per la Junta de Govern, i sense que la informació fos canviada a la resta de documentació. El quiosc passava a ser de 20 m2 i apareixia al costat un espai nou, la terrassa del quiosc de 75 m2. Una irregularitat total que des d’Alternativa pensam que era motiu per suspendre la licitació ja que realment al final no se sabia que es licitava. Durant el debat al ple el batle va admetre que s’havia comès un error però res més.

3r.- Costes va denegar l'autorització de la terrassa del quiosc que resta reduït a 20m2 però a la vegada l’Ajuntament va donar permís, sembla que oral, per muntar el quiosc sense que aquest al moment del ple hagués signat l’autorització (ara hem demanat a l’àrea de medi ambient però no hem obtingut resposta).

Ara, amb l’inici de l’expedient sancionador al xibiu s’arriba a la situació que l’Ajuntament ha de fer complir la Llei quan ha estat el mateix el que ha propiciat l’incompliment de la mateixa. De moment sembla que els grans perjudicats poden ser els licitadors si l’expedient sancionador acaba en una multa, però pot ser que l’Ajuntament hagi incorregut en responsabilitats econòmiques donada la seva actuació durant la licitació.

Esperam que aquest tema pugui servir d’experiència per facilitar que en un futur l’explotació de serveis de la platja es faci de forma transparent, pública i amb informes tècnics que avalin el compliment de la Llei de Costes.

 

 Resulta soprenent que una empresa de Canàries sigui qui exploti el xibiu.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb