URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal recuperar el camí públic del Port de Pollença a la Cala Sant Vicenç

Alternativa | 22 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Dissabte vam participar a l'excursió al coll de Síller organtizada per la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts per reclamar un acces clar, en anar hem trobat la barrera ben oberta, però a l'horabaixa ja es trobava tancada.

 

El camí de Can Botana està inclòs al catàleg de camins d’ús públic de Pollença aprovat pel ple amb el numero 87.A més a més actualment hi trobam dos camins marcats al catàleg el del Port de Pollença a Cala Carbó(82) i el Camí de Siller al Coll de Siller (135). El 21 de Abril de 2006 els pescadors pollencins Ignasi Borràs Llompart, Melcior Bosch Rotger, Melcior Bosch Vicens, Juan Alberti Enseñat; Guillem Payeras Serra i Antoni Bosch Cerdà, feien declaració jurada davant notari que feren arribar a l’Ajuntament , on declaraven recorre el camí del Port de Pollença a Cala Sant Vicens pel Coll de Siller, que a més pareix enllaçar amb el de Can Botana. A més a més ctualment encarà es conserven algunes fites que marcaven el camí, que comunicava Cala Sant Vicenç amb el Port de Pollença.

 

A l’obra Die Balearen de l’arxiduc Lluís Salvador que reflecteix la realitat cultural del segle XIX es troba alguna referència al camí, com exemple parlant de la connexió, trobem: “... més curt és el camí del coll de Siller, on des de Can Botana arribam al Port de Pollença en menys de mitja hora...”, estimació de temps un poc agosarada, tot sigui dit.

Cal recordar també, que a la pàgina 18 del estudi econòmic i financer, aprovat en acord de plenari el 23 de maig de 1990 ja es preveu un passeig per vianants entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç. Així mateix com sentència del tribunal suprem de 18 d'Octubre de 2001 que resol garantir l'ús public respectant acord de l'ajuntament al PGOU de 1990.

Per això volem reivindicar:

  • Que es garanteixi un pas clar entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç a tots els senderistes.

  • Volem aprofitar per recordar que alguns trams de la Carretera Vella de Pollença a Lluc encara no són transitables.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb