URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cremar una foto no és delicte

Alternativa | 23 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 Tot el nostre suport a la campanya "Cremar una foto no és delicte".

El passat 11 de setembre de 2013 es va cremar una foto del Rei d’Espanya Joan Carles I en el marc de la manifestació independentista que es va fer a Mataró. Els Mossos d’Esquadra van identificar dos joves i l’Audiència Nacional va decidir obrir diligències per un delicte d’injúries a la corona i se celebrarà el judici el proper 2 d’octubre a Madrid. Poden ser condemnats a pagar 10.800 euros (21.600 euros entre tots dos) als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants. Si no paguen, seran condemnats a 6 mesos de presó.

Convidem a totes les pesones i entitats a col·laborar amb la campanya de suport als dos joves represaliats:

No creiem que cremar una foto d’un rei constitueixi cap delicte. El règim constitucional forjat el 1978, a cavall encara entre el franquisme i una incipient i feble democràcia, va mantenir alguns delictes gens propis d’una democràcia moderna, com és el cas d’injúries a la corona. Així, el fet de cometre aquest suposat delicte d’ “injúries a la corona” pot comportar fins a mig any de presó.

Cremar una fotografia d’un Rei no hauria de ser un delicte sinó una mostra de llibertat d’expressió en contra una institució més pròpia de l’època medieval que no pas d’una democràcia.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb