URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

#JusticiaXaAlphaPAM"

Alternativa | 29 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Divendres a la nit, a la plaça Vella de Pollença, poguerem gaudir de la projecció del documental "Muerte accidental de un inmigrante. El caso Alpha Pam", acompanyats d'unes 80 a 100 persones y d'un dels seus directors, amés del germà d'Alpha Pam, Kalidou.

Tot i la fresqueta que feia, que era soportable amb una jaqueteta, el documental et deixava gelat al descrobrir, a mesura que avançaven els minuts, com unes determinades polítiques de retallades son capaces de robar la vida a un jove de 28 anys, pel simple fet de ser migrant. En l'assessinat d'Alpha Pam hi ha un cúmul de despropòsits, però queda ben clar que hi ha uns culpables ben directes: els polítics que han decidit aixecar un "apartheid" sanitari i excloure de la sanitat universal a milers de persones migrants. Uns polítics que estaven avisats de que això podia passar i que no han fet res per canviar les seves polítiques injustes i assassines.

El documental, amés de mostrar-nos l'aspecte més polític de l'assumpte, amb l'aplicació del decret llei que condemnà a la mort a Alpha i al sofriment de moltes altres persones, també ens mostra la part humana del drama, les vivències del propi Alpha i dels que l'estimen, de la seva família al Senegal, però sobre tot del seu germà Kalidou. Ambdós, amb vint anys i sense futur al seu país, agafaren una barcassa i durant 10 dies navegaren sense menjar ni aigua (els 5 darrers) per arribar a Europa. El somni europeu. Un somni que és un malson.

Molts cops ens perdem en entadístiques (900.000 persones han quedat sense sanitat a Espanya per culpa del decret, 20.000 a Mallorca). Massa cops no som capaços de veure que darrera d'aquestes xifres hi ha persones amb cara, ulls, sentiments, gent que els estima, i a les que estem condemnant. I això ens ho fa veure aquest documental, que prest se publicarà a Internet per a veure'l gratuitament.

Ara només queda seguir lluitant perquè casos com el d'Alpha Pam i d'altres milers de persones no segueixin ocorrent. I també perquè els responsables de tot això ho paguin als tribunals de justícia. Actualment hi ha una querella contra 4 càrrecs polítics responsables, però el jutge demana 12.000 euros per a continuar amb el procés. Per això la Plataforma contra el Apartheid Sanitari (Associació de Drets Humans de Mallorca, l'Associació de Senegalesos de Mallorca, CGT i UGT) ha obert un compte corrent ES78 2056 0004 40 4102007521 de Caixa Colonya, perquè qui vulgui hi col·labori (més informació: http://alternativa.balearweb.net/post/120449). Des d'Alternativa per Pollença ja ho hem fet amb 200€, així com també vàrem col·laborar amb el documental. A més a més a la projecció del documental els assistents van aportar 188 euros.

Les reclamacions i objectius de la Plataforma són clars. En primer lloc, cerca la derogació del Reial Decret Llei 16/2012, el decret amb el qual es va iniciar la retirada de la targeta sanitària als més dèbils. En segon lloc, tirar endavant la querella interposada contra els responsables de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per la mort d'Alpha Pam.

En cas de sentència favorable i recuperació de la fiança, aquesta es donaria íntegrament a entitats sense ànim de lucre especialment dedicades a la lluita contra les polítiques d’apartheid, per a la denúncia d’altres casos com el de Alpha Pam. També s’ha creat una campanya a les xarxes sociales sota el Hastag #JusticiaXaAlphaPam. Es pot trobar més informació en els perfils de Twitter https://twitter.com/AntiapartheidS i de Facebook https://facebook.com/profile.php?id=100005486509265, i al blog http://www.justiciaxaalphapam.blogspot.com.es

 

 
 
 
 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb