URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

9N Cal votar.

Alternativa | 30 Setembre, 2014 19:40 | facebook.com twitter.com

 Article d'en Luis Carlos Pérez Pintado, militant de Lluita Internacionalista sobre la qüestió de la consulta a Catalunya.En un moment com aquest en que el tribunal Constitucional ha suspes cautelarment la consulta, no volem oblidar que el dia 9 de novembre els catalans tenen dre a votar i ho han de votar. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

 

Quan falten dos mesos per la data anunciada de la consulta les posicions continuen estancades. Mas diu que la convocarà, mentre que Rajoy assegura que no hi haurà urnes. Tot apunta que serà Mas qui retrocedeixi, de fet ja ho ha intentat més d’una vegada, encara que CiU sap que aquesta retirada la pagarà cara, i intenta guanyar temps. Però el que està en joc és molt més que un xoc entre Rajoy i Mas: el dret del poble català a l’autodeterminació qüestiona la constitució monàrquica i la mateixa Monarquia. Contra la consulta, el nou secretari general del PSOE Pedro Sánchez s’alinea darrera Rajoy i crida -sense cap credibilitat- a reformar la Constitució cap a un model federal. El PSOE defensava fins al 1977 el dret d’autodeterminació com defensava la República, i les dues coses van caure alhora quan es va fer monàrquic. Al juny va donar un altre exemple d’això pactant amb el PP la successió monàrquica de Felip VI.

La qüestió nacional va ser una de les pedres angulars de la reforma monàrquica del franquisme i la separació de la lluita pels drets dels pobles de les reivindicacions de la classe obrera -que en la transició anaven de la mà- va ser el gran servei dels grans partits i sindicats a l’estabilització del règim. Amb aquesta divisió hi vam perdre els treballadors i els pobles i es va assentar un règim que es basava en el centralisme i el suport dels grans capitals. Avui cal revertir aquesta situació. La unitat de la classe obrera que ens cal ha d’assumir la defensa dels drets i llibertats, una altra unitat no és més que submissió a les imposicions de l’estat i de la classe dominant.

Però bona part de l’esquerra -com IU- també pateix amb només parlar de la consulta, s’incomoda. El mateix passa amb CCOO i UGT: a Catalunya formalment la recolzen sense fer gaire més, però les direccions de Toxo i Méndez ni tan sols s’hi han pronunciat. Es pot discutir sobre el sentit del vot, però hauria de ser evident la defensa del dret d’autodeterminació. Com que no han pres aquesta tasca el missatge als treballadors i treballadores de la resta de l’estat és que el tema no els interessa i per defecte deixen córrer les campanyes anticatalanes que promou el PP, i el PSOE en menor mesura. La defensa del dret d’autodeterminació i la consulta ha de ser una campanya estatal de l’esquerra política i sindical contra la Monarquia.

Luis Carlos Gómez-Pintado. Lluita Internacionalista

 Albercocs i cireres

 

 

L'Albufereta. Kitesurf i Conselleria.

Alternativa | 30 Setembre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies vam tenir una reunió amb el responsable de l'escola de Kitesurf a Can Cullerassa. Com sabeu vam demanar a l'àrea de medi ambient de l'Ajuntament com era possible que s'instalés una zona de kitesurf a la platja quan al mes d’octubre de 2012 vam retirar la moció que presentàvem per assignar aquest zona de platja i bany per animals de companyia ja que la biodiversitat que hi viu a la platja és important.

El responsable de l'escola de Kitesurf ens ha donat tota la informació sobre el tema i ens ha facilitat l'autorització que tenen per part de la Conselleria de Medi Ambient per realitzar la seva activitat. L'empresa ha presentat la declaració responsable de compliment de bones pràctiques per a la realització d'activitats als espais naturals protegits.

L'autorització parteix d'un informe tècnic favorable amb condicionants del director de la reserva Natural de l'Albufera que l'escola compleix. Els més importants són que l'activitat no pot dur-se a terme a la part emergida de les platges de l'Albufereta durant l'època de nidificació de Charadrius alexandrinus (entre l'1 de març i el 30 de juny) i que la platja únicament es farà servir com a zona de pas.

L'escola de Kitesurf també ens va mostrar la seva voluntat de col·laborar amb la direcció de l'Albufereta per vetllar al manteniment de la platja per facilitar la nidificació del picaplatges camanegre (charadrius alexandrinus). Una ajuda més que necesària tenint en compte les retallades que ha patit l'Albufereta (veure article anterior)

La Conselleria ha de millorar  la vigilància i manteniment de la reserva  (i de les inversions en general, 6000 ridículs € per l'Albufereta el 2013) però l'escola pot donar informació a la gent que va per la zona i no té ni idea de que es troben en un espai natural protegit o avisar als agents de Medi Ambient en el cas de veure activitats no permeses.


Agraïm la informació i actitud de l'escola de Kitesurf i reiteram a l'Ajuntament una major implicació a la gestió de l'Albufereta.

 


Hem d'afegir que al ple del passat dijous la regidora de medi ambient va contestar a la pregunta que l'haviam fet sobre l'absència de respostes per la seva part a aquest tema. La pregunta era la següent:

L'1 de setembre vam demanar a la regidora de medi ambient sobre la zona el KITE-SURF a Can Cullerassa' El 8 de setembre vam demanar a la mateixa regidora via email sobre l'expedient sancionador contra el quiosc de Llenaire, demanavam que ens confirmés si havien formalitzat o no el seu contracte. A cap dels dos casos la regidor ens va contestar. Demanam a la regidora de medi ambient que no oblidi que els partits de l'oposició també representam a ciutadans de Pollença i que és el seu deure contestar-nos encara que sigui per dir que no sap res.

La regidora ens va respondre que era de vacances quan vam fer les preguntes i que després se li van passar.

Hem de dir que les preguntes també les haviam enviat al tècnic de medi ambient, pensam que encara que un regidor es trobi de vacances l'àrea ha de continuar funcionar normalment i contestar a les preguntes d'un grupo de l'oposició entraria dins aquest funcionament normal.

http://www.birdphoto.fi/lajikuvat/chaale/

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb