URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Són temps de canvis

Alternativa | 14 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Ja tenim dos candidats a batle confirmats per les eleccions del proper maig. La nostra Marina Llobera (És hora de que governi el poble) i  l'actual batle en Tomeu Cifre Ochogavía del Partit Popular, que serà candidat per quarta vegada consecutiva. Ja ha plogut des de la primera vegada que en Tomeu Cifre va governar  al 2003 amb Unió Mallorquina, amb un pacte realitzat gràcies a la intervenció d'en Jaume Matas (podeu recordar aquells temps que alguns no volen recordar a l'article de juny de 2006  ("Canvi de batle a Pollença"). 

Al 2006 quan en Tomeu Cifre Ochogavía va ser batle per primera vegada parlavam d'improvisació, de manca de serietat, rigorositat i planificació... Podem canviar alguns exemples però vuit anys després hi ha molt de coses que no han canviat; es fa una nova ordenança d'ocupació de la via pública per urgència, per després amagar-la a un calaix, es fa un pla per aplicar l'hora blava al Port de Pollença que després s'incompleix,  es planteja fer la semipeatonització del Port en dos fases amb la temporada en mig, es tornen a presentar els pressuposts amb molt de retard, es continuen saltant les lleis de contractació. La lliure concurrència i la igualtat d'oportunitats, principis bàsics de l’administració pública són contínuament trepitjats. Tot s'acaba fent  a corre-cuita,  derivant en sobre-costs, errades i perjudicis pels ciutadans.  

 Malgrat les queixes constants cap el caciquisme polític, tenim tendència a creure que el més conegut és forçosament més bo que el canvi factible cap el que creiem desconegut. La por al canvi  fan que s'arribi , a triar batles com Tomeu Cifre que només representen i poden defensar els interessos d’una part molt minsa dels ciutadans i ciutadanes. 

  Són temps de  canvi i l'Alternativa és votar a una candidata com na Marina acostumada a treballar en equip, a manejar assemblees i a cercar consensos per sumar. L'Alternativa és recuperar  les institucions democràtiques. Passar d'un govern personalista incapaç, inclòs de complir els acords del ple a un govern,  on sigui el poble qui governi, sempre a partir d'unes bases de predomini del bé comú sobre l'individualisme, de la cooperació per sobre de l'enfrontament egoista, per rompre amb el clientelisme i promoure la participació política activa més enllà de les votacions cada quatre anys.

 Al llarg de la lluita educativa del curs passat, na Marina i en Tomeu Cifre van coincidir en diverses ocasions; una lluitant i donant la cara per l'educació pública i l'altre al seu paper de batle del PP   volia nedar i guardar la roba. Dues actituts i dues formes d'entendre la política molt diferents, en maig tu decideixes.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb